Hjem > Feilsøking > Meldinger om feil og vedlikehold

Meldinger om feil og vedlikehold

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De vanligste feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Følg anvisningene i Handling-kolonnen for å løse feilen og fjerne meldingen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Vil du ha mer informasjon, går du til: support.brother.com/faqs.

Feilmelding Årsak Tiltak

2-sidig deakt.

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Den 2-sidige skuffen er ikke helt installert.

Installer den 2-sidige skuffen inn i maskinen.

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden.

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Hvis denne meldingen vises etter at trommelenheten er skiftet ut, er ikke telleren for trommelenheten nullstilt.

Nullstill telleverket for trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Nullstille trommeltelleren

Dekselet åpent

Frontdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter frontdekselet på maskinen.

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket.

Lukk fikseringsenhetsdekselet inni bakdekselet på maskinen.

Egendiagnostikk

Fikseringsenheten fungerer ikke som den skal.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Endre M1-papir?

Det standard papirmagasinet er ikke installert, eller det er ikke riktig installert.

Installer det standard papirmagasinet på nytt.

Feil størrelse

Papirmagasinet du valgte, støtter ikke papirstørrelsen som er angitt i skriverdriveren.

Endre innstillingen i skriverdriveren eller maskinens skuffinnstilling slik at papirstørrelsen som er valgt i skriverdriveren, samsvarer med papirstørrelsen som er lagt i skuffen du valgte.

Finner ikke

Maskinen din kan ikke oppdage tonerkassetten.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Maskinen din kan ikke oppdage trommelenheten.

Ikke papir M1

Maskinen kan ikke mate inn papir fra det angitte papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i papirskuffen som er indikert på LCD-skjermen. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Ingen Trommel.

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne frontdekselet, fjern trommelen og toneren, og korriger papirstoppen.

Kan ikke skrive ut ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kassettfeil

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta ut tonerkassetten, og sett den i trommelenheten igjen. Installer tonerkassetten og trommelenheten i maskinen på nytt.

Kjøler ned

Temperaturen på innsiden av maskinen er for varm. Maskinen stanser den pågående utskriftsjobben midlertidig og går over i avkjølingsmodus.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Man. mating

Manuell ble valgt som papirkilden i skriverdriveren, men det ikke var noe papir i den manuelle materåpningen.

Legg papir i den manuelle materåpningen.

Media mismatch

Medietypen som er spesifisert i skriverdriveren er forskjellig fra papirtypen som er spesifisert i maskinens meny.

Mat inn riktig type papir i magasinet som er merket på LCD-skjermen, og velg deretter riktig medietype i maskinens Papirtype-innstilling. Trykk på Go (Gå).

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Trykk og hold inne Go (Gå) i omtrent to sekunder for å redusere utskriftsoppløsningen.

PapirstoppSkuff1

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Dra ut papirmagasinet som angis på LCD-skjermen og fjern alt fastkjørt papir.

Slutt på toner

Det er på tide å skifte ut tonerkassetten.

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet og fjern alt fastkjørt papir. Lukk fikseringsenhetsdekselet. Hvis feilmeldingen fortsatt vises, trykker du på Go (Gå).

Stopp i tosidig

Papiret sitter fast i det 2-sidige magasinet eller inni bakdekslet.

Korriger papirstoppen i det tosidige magasinet eler fikseringsenheten.

Str.feil DX

Papirstørrelsen som er spesifisert i maskinens papirstørrelseinnstilling, er ikke egnet for automatisk 2-sidig utskrift.

Legg papir av riktig størrelse i skuffen og still inn skuffen for den papirstørrelsen.

Velg en papirstørrelse som er egnet for 2-sidig utskrift. Trykk på Go (Gå).

Papirstørrelsen som er egnet for automatisk 2-sidig utskrift, er A4.

Papiret i magasinet er ikke korrekt størrelse og er ikke egnet for automatisk 2-sidig utskrift.

Tomt for papir

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinene.

• Fyll på papir i papirmagasinene. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for toner

Tonerkassetten eller tonerkassetten og trommelenheten er ikke riktig installert.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Toner lav

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett nå sånn at du har den klar når LCD-skjermen viser Bytt toner.

Tro. neste tom

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før LCD-skjermen viser Bytt trommel.

Trommel !

Koronatråden i trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

image

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre koronatråden

Hvis problemet vedvarer, skifter du ut trommelenheten med en ny.

Trommelenheten eller tonerkassetten og trommelenhet er ikke riktig installert.

Ta ut trommelenheten, ta tonerkassetten ut av trommelenheten og sett tonerkassetten tilbake i trommelenheten. Installer trommelenheten i maskinen igjen.

Ulik størrelse

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg papir av riktig størrelse inn i magasinet som er indikert på LCD-skjermen og still inn størrelsen på papiret for magasinet. Trykk på Go (Gå).