Meldingen op LCD-scherm

Wanneer er iets niet in orde is, stopt de printer met afdrukken, bepaalt hij waar de storing is opgetreden en verschijnt op het LCD-scherm de betreffende storingsmelding om u te waarschuwen. In de onderstaande tabellen wordt aangegeven wat u moet doen om een storing te verhelpen. Als u het probleem niet kunt verhelpen, kunt u voor meer informatie contact opnemen met de wederverkoper waar u de printer hebt gekocht of met de klantendienst van Brother.
Opmerking Opmerking

Op het LCD-scherm worden voor de verschillende papierladen de volgende namen gebruikt:
•
Standaard papierlade: Lade1
•
Multifunctionele lade: MP
•
Optionele onderste bak (alleen voor de HL-4050CDN / HL-4070CDW): Lade2
Foutmeldingen
Foutmelding
Wat te doen
Afvaltoner vol
De doos voor afgewerkte toner is aan vervanging toe. (Raadpleeg De doos voor afgewerkte toner vervangen.)
Deksel is open
Sluit het op de tweede regel van het LCD vermelde deksel.
Einde duur toner
De tonercartridge is aan vervanging toe. (Raadpleeg Een tonercartridge vervangen.)
EL Fout
Maak de voorklep open en sluit hem weer.
Fout cartridge
Verwijder de drumkit. Neem de op de tweede regel van het LCD vermelde tonercartridge uit de printer en plaats hem opnieuw.
Fout formaat
Controleer de instelling in de printerdriver en plaats het juiste papierformaat in de lade die op de tweede regel van het LCD vermeld wordt. (Raadpleeg Over papier.)
Fout formaat DX
Voor tweezijdig afdrukken kunt u alleen A4, A4 lang gebruiken. Controleer de instelling in de printerdriver. Plaats het juiste papierformaat in de lade die op de tweede regel van het LCD vermeld wordt. (Raadpleeg Over papier.)
Fout in DIMM
Zet de printer uit. Installeer de DIMM op juiste wijze. Wacht een paar seconden en zet hem weer aan. Als deze melding opnieuw wordt weergegeven, moet u een nieuwe DIMM installeren.
Fout in drum
Reinig de coronadraden. (Raadpleeg De coronadraden reinigen.)
Fout in fuser
Zet de printer uit, wacht een paar seconden en zet hem weer aan. Laat de printer 15 minuten lang aanstaan zonder hem te gebruiken.
Geen afvaltoner
Installeer de doos voor afgewerkte toner. (Raadpleeg Doos voor afgewerkte toner.)
Geen drum
Installeer de drumkit. (Raadpleeg Drumkit)
Geen lade
Plaats lade 1 in de printer.
Geen OPC-riem
Installeer de cassette met de OPC-riem. (Raadpleeg OPC-riem.)
Geen papier
Plaats papier in de aangegeven legen lade.
Geheugen vol
Plaats meer geheugen. (Raadpleeg Extra geheugen plaatsen.)
Handinvoer
Plaats hetzelfde papier in de MF lade als op het LCD-scherm wordt aangegeven. Als de printer is ‘gepauzeerd’, drukt u op Go.
Lade 2 fout
Trek lade 2 uit de printer en duw hem er goed in.
Lage temperatuur
Laat de machine afkoelen.
Onbruikb. app.
Haal de USB-flashgeheugenschijf ui de USB Direct-interface.
Ongeldig formaat
Plaats hetzelfde papierformaat in de papierlade of de MF lade als is de printerdriver is geselecteerd en druk op Go, of selecteer via het bedieningspaneel bij Formaat lade het juiste papierformaat .
Toegangsfout
Het USB-apparaat werd verwijderd terwijl er nog gegevens werden verwerkt. Druk op Cancel. Sluit het USB-apparaat weer aan en probeer af te drukken via Direct Print of PictBridge.
Vast in XXX
Trek het vastgelopen papier voorzichtig uit het aangegeven gedeelte, zoals geïllustreerd in Vastgelopen papier verwijderen.
Foutberichten bij Kleurcorrectie
Servicemelding
Wat te doen
Calibreren
<Tweede regel op het LCD> Calibratie mislukt. Zie Problemen oplossen in gebruikershandleiding.
•
Zet de printer uit. Wacht een paar seconden en zet hem weer aan.
•
Installeer een nieuwe drumkit. (Raadpleeg De drumkit vervangen.)
•
Installeer een nieuwe OPC-riem. (Raadpleeg De OPC-riem vervangen.)
•
Plaats een doos voor afgewerkte toner. (Raadpleeg De doos voor afgewerkte toner vervangen.)
•
Als u het probleem niet kunt verhelpen, moet u contact opnemen met uw wederverkoper of met de klantendienst van Brother.
Registratie
<Tweede regel op het LCD> Registratie mislukt. Zie Problemen oplossen in gebruikershandleiding.
•
Zet de printer uit. Wacht een paar seconden en zet hem weer aan.
•
Installeer een nieuwe OPC-riem. (Raadpleeg De OPC-riem vervangen.)
•
Als u het probleem niet kunt verhelpen, moet u contact opnemen met uw wederverkoper of met de klantendienst van Brother.
Onderhoudsmeldingen
Foutmelding
Betekenis
Wat te doen
Bsymbol.squf Bsymbol.squf Bsymbol.squ Bsymbol.squf
De vier Bsymbol.squf blokjes (ook Bsymbol.squ, Bsymbol.squ=knippert Bsymbol.squf) geven de tonercartridges van links naar rechts aan: Zwart (K), Geel (Y), Magenta (M), Cyaan (C). Als de indicator Bsymbol.squf knippert (hier weergegeven met Bsymbol.squ), is de betreffende kleur toner bijna op. Als de toner helemaal op is, verdwijnt de indicator Bsymbol.squf.
Koop een nieuwe tonercartridge voordat de melding Einde duur toner wordt weergegeven.
Drum bijna op
De drumkit is aan vervanging toe.
Vervang de drumkit. (Raadpleeg De drumkit vervangen.)
Fuser op
De fuser is aan vervanging toe.
Vervang de fuser.
Laser op
De lasereenheid is aan vervanging toe.
vervang de lasereenheid.
TonerAfvBijnaVol
De doos met afgewerkte toner is bijna vol.
Zorg dat u een nieuwe doos voor afgewerkte toner bij de hand hebt. (Raadpleeg De doos voor afgewerkte toner vervangen.)
Vervang OPC-riem
De OPC-riem is aan vervanging toe.
Vervang de cassette met de OPC-riem.
Vervang PF-kitXX
Papierinvoerkit XX is aan vervanging toe.
Vervang de papierinvoerkit
Servicemeldingen
Servicemelding
Wat te doen
Afdrukken onm ##
Zet de printer uit. Wacht een paar seconden en zet hem weer aan. Is het probleem nu niet verholpen, raadpleeg dan uw wederverkoper of de klantendienst van Brother.