Software

Software voor netwerken

BRAdmin Light

BRAdmin Light wordt gebruikt voor de voorbereidende installatie van op het netwerk aangesloten apparaten van Brother. Het programma kan tevens worden gebruikt om op uw netwerk te zoeken naar producten van Brother, voor het weergeven van de status en voor het configureren van algemene netwerkinstellingen, zoals het IP-adres. BRAdmin Light is beschikbaar voor Windows® 2000/XP, Windows Vista™, Windows Server® 2003 en Mac OS® X 10.2.4 of recenter. Raadpleeg de met de printer meegeleverde installatiehandleiding voor informatie over het installeren van BRAdmin Light. Wanneer u de printerdriver op de Macintosh® installeert, wordt automatisch ook BRAdmin Light geïnstalleerd. Als u de printerdriver al hebt geïnstalleerd, hoeft u dat niet opnieuw te doen.
Kijk voor nadere informatie over BRAdmin Light op http://solutions.brother.com.

BRAdmin Professional (voor Windows®)

BRAdmin Professional is een hulpprogramma dat meer geavanceerde functies biedt voor het beheren van op een netwerk aangesloten apparaten van Brother. Het programma kan tevens worden gebruikt om op uw netwerk te zoeken naar producten van Brother, voor het weergeven van de status en voor het configureren van algemene netwerkinstellingen, zoals het IP-adres van een computer waarop een Windows®-systeem draait. BRAdmin Professional heeft meer functies dan BRAdmin Light.
Kijk voor meer informatie en om te downloaden op http://solutions.brother.com.

De wizard Driver installeren (alleen voor Windows®)

Het installatieprogramma installeert de Windows®-driver en Brother’s driver voor de netwerkpoort (LPR). Als de beheerder daarna met behulp van deze applicatie de drivers voor de printer en de poort installeert, kan het bestand op de bestandsserver worden opgeslagen of via e-mail naar de gebruikers worden gestuurd. Als gebruikers op dat bestand klikken, worden de printerdriver, de poortdriver, het IP-adres enz. automatisch naar hun computer gekopieerd.

Web BRAdmin (voor Windows®)

Web BRAdmin is een hulpprogramma voor het beheren van op een netwerk aangesloten apparaten van Brother. Het programma kan tevens worden gebruikt om op uw netwerk te zoeken naar producten van Brother, voor het weergeven van de status en voor het configureren van de netwerkinstellingen. In tegenstelling tot BRAdmin Professional - dat alleen voor Windows®-systemen is bedoeld - hebt u met een webbrowser die JRE (Java Runtime Environment) ondersteunt vanaf een willekeurige client met Beheer via een webbrowser toegang tot de Web BRAdmin-server. Door de serversoftware Web BRAdmin te installeren op een computer waarop IIS draait, kunnen beheerders met Beheer via een webbrowser verbinding maken met de Web BRAdmin-server, die daarna met het apparaat zelf zal communiceren.
Kijk voor meer informatie en om te downloaden op http://solutions.brother.com.
1
Internet Information Server 4.0 of Internet Information Service 5.0 / 5.1 / 6.0 / 7.0