Home > Netwerk > Netwerkfuncties > Faxen via internet (I-Fax) > Internetfaxopties > Relayverzending instellen op uw Brother-apparaat

Relayverzending instellen op uw Brother-apparaat

Uw Brother-apparaat kan een via internet ontvangen bericht heruitzenden (relayeren). Het bericht wordt in dat geval via een vaste telefoonlijn doorgestuurd naar een ander faxapparaat. Gebruik de functie Relayeren als u een document ver weg (bijvoorbeeld naar het buitenland) wilt faxen om communicatiekosten te besparen.

image
  1. Faxapparaat met internet
  2. Internet
  3. Uw Brother-apparaat
  4. Telefoonlijn
  5. Faxapparaat
  1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).

Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Inloggen en klik vervolgens op Inloggen.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Fax>Relayfunctie.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Configureer de gewenste instellingen.
    image
    • Relayeren

Stel de Relayeren in op Aan.

• Groepsdomein

Configureer de domeinnaam van uw apparaat op het apparaat dat het document naar het feitelijke faxapparaat zal doorzenden. Om uw apparaat als een relayeerapparaat te gebruiken, dient u de vertrouwde domeinnaam op te geven (het gedeelte van de naam na het "@"-teken) bij het apparaat. Wees voorzichtig met het selecteren van een vertrouwd domein: alle gebruikers op een vertrouwd domein kunnen de relayeerfunctie gebruiken. U kunt maximaal vijf domeinnamen registreren.

• Relayeerrapport

Geef op of het apparaat na het relayeren een rapport moet afdrukken.

6. Klik op Indienen wanneer u klaar bent.