Konfigurera trådlösa inställningar

1
Starta maskinen genom att sätta i nätkabeln i ett eluttag.
2
Tryck på Menu.
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverk, tryck sedan på OK.
Tryck på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri och välj Nätverks I/F, tryck sedan på OK.
Välj WLAN.
3
Starta Macintosh-datorn.
4
Sätt i den medföljande cd-skivan i cd-läsaren. Dubbelklicka på ikonen MFL-Pro Suite på skrivbordet.
5
Dubbelklicka på Verktygsprogram.
Skärm
6
Dubbelklicka på Installationsguide för trådlösa enheter.
Skärm
7
Välj Steg-för-steg-installation (rekommenderas) och klicka sedan på Nästa.
Skärm
8
Välj Utan kabel (avancerat) och klicka sedan på Nästa.
Skärm
9
Läs Viktigt. Markera kryssrutan när du har kontrollerat att den trådlösa inställningen är aktiverad och klicka sedan på Nästa.
Skärm
10
Du måste ändra datorns trådlösa inställningar tillfälligt. Följ anvisningarna på skärmen. Anteckna alla inställningar som SSID eller datorns kanal (du behöver dem för att återställa datorns ursprungliga inställningar) och klicka sedan på Nästa.
Skärm
Skriv ned de trådlösa nätverksinställningarna innan konfigurationen om du vill konfigurera maskinen för det trådlösa nätverket som du har använt tidigare.
11
För att datorn ska kunna kommunicera med den okonfigurerade trådlösa maskinen måste du tillfälligt ändra datorns trådlösa inställningar till maskinens standardinställningar, vilka visas på skärmen. Markera kryssrutan när du har bekräftat inställningarna. Markera kryssrutan när du har kontrollerat den trådlösa inställningen och klicka sedan på Nästa.
Skärm
Obs Obs
Du kan ändra de trådlösa inställningarna för datorn tillfälligt genom att följa anvisningarna nedan:
(1)
Klicka på symbolen för AirPort-status i menyraden.
(2)
Välj SETUP i den meny som visas.
(3)
Det trådlösa nätverket har anslutits.
12
Välj den maskin som du vill konfigurera och klicka på Nästa. Om listan är tom kontrollerar du att maskinen är påslagen och klickar sedan på Uppdatera.
Skärm
Obs Obs
Nodnamnet är som standard ”BRWxxxxxxxxxxxx” (”xxxxxxxxxxxx” är MAC-adressen/Ethernet-adressen).
13
Guiden söker efter trådlösa nätverk som är tillgängliga från din maskin. Välj det ad-hoc-nätverk som du vill koppla maskinen till och klicka sedan på Nästa.
Skärm
Obs Obs
Om listan är tom kontrollerar du att maskinen är inom räckhåll för trådlös kommunikation. Klicka sedan på Uppdatera.
Om det önskade ad-hoc-nätverket inte visas i listan, kan du lägga till det manuellt genom att klicka på knappen Lägg till. Markera Detta är ett Ad-hoc-nätverk, och det finns ingen åtkomstpunkt., ange Namn (SSID) och Kanal-numret och klicka sedan på Nästa.
Skärm
14
Om nätverket inte är konfigurerat för verifiering och kryptering kommer nedanstående skärmbild att visas. Om du vill fortsätta med installationen klickar du på OK och går till steg 16.
Skärm
15
Fyll sedan i fälten Nätverksnyckel och Bekräfta nätverksnyckel och klicka på Nästa.
Skärm
16
Klicka på Nästa. Inställningarna skickas till din maskin. Sidan Network Configuration skrivs ut. Om du klickar på Avbryt ändras inte inställningarna.
Skärm
Grafik
Obs Obs
Om du vill ställa in maskinens IP-adress manuellt klickar du på Ändra IP-adress och gör de IP-adressinställningar som krävs för ditt nätverk.
17
Kontrollera sidan Network Configuration. Välj statusen då den visas för Wireless Link Status på sidan Network Configuration.
Klicka på Nästa. Gå till steg 19 om din status är "Link OK.".
Gå till steg 18 om din status är "Failed To Associate".
Skärm
Obs Obs
Om du använder WEP och din status är "Link OK.", men maskinen inte kan hittas, kontrollerar du att du har angett WEP-nyckeln korrekt. WEP-nyckeln är skiftlägeskänslig.
18
Klicka på Slutför. Den trådlösa installationen misslyckades då det inte gick att ansluta till det trådlösa nätverket. Det beror troligen på felaktiga säkerhetsinställningar. Återställ skrivarserverns fabriksinställningar. (Se Återställa nätverksinställningarna till fabriksinställningarna.) Kontrollera det trådlösa nätverkets säkerhetsinställningar och prova att börja från steg 5 igen.
Skärm
19
För att datorn ska kunna kommunicera med den konfigurerade trådlösa enheten måste datorn konfigureras med samma trådlösa inställningar. Ändra datorns trådlösa inställningar manuellt så att de överensstämmer med maskinens trådlösa inställningar på nätverkskonfigurationssidan som skrevs ut i steg 17. Markera kryssrutan när du har bekräftat inställningarna och klicka sedan på Nästa.
Skärm
20
Markera kryssrutan när du har bekräftat att de trådlösa inställningarna har slutförts och klicka sedan på Slutför.
Skärm
OK!
Du har nu slutfört den trådlösa nätverksinstallationen. Välj Start Here OSX i menyn på cd-skivan om du vill fortsätta att installera de drivrutiner och den programvara som behövs för att enheten ska kunna användas.
Obs Obs
Om det inte går att göra de trådlösa inställningarna visas ett felmeddelande när du installerar MFL-Pro Suite och installationen avbryts. Om det inträffar ska du gå till steg 6 och ställa in den trådlösa anslutningen igen.