Begrepp och koncept för trådlösa nätverk

Om du vill använda maskinen i ett trådlöst nätverk måste du konfigurera maskinen så att dess inställningar motsvarar det trådlösa nätverkets. I det här avsnittet finns information om vissa av de viktigaste begreppen och koncepten för inställningarna, vilket kan komma till nytta när du konfigurerar maskinen för trådlösa nätverk.

SSID (Service Set Identifier) och kanaler

Du måste konfigurera ett SSID och en kanal för att ange vilket trådlöst nätverk du vill ansluta till.
SSID
Alla trådlösa nätverk har ett eget unikt nätverksnamn som tekniskt kallas SSID eller ESSID (Extended Service Set Identifier). SSID är ett värde på max 32 byte som tilldelas åtkomstpunkten. De enheter för trådlösa nätverk som du vill koppla till det trådlösa nätverket måste matcha åtkomstpunkten. Åtkomstpunkten och enheterna för trådlösa nätverk skickar regelbundet trådlösa paket (så kallade beacon-paket) som innehåller SSID-informationen. Om din enhet för trådlösa nätverk mottar ett beacon-paket kan du identifiera det trådlösa nätverk som är tillräckligt nära för att radiovågorna ska kunna nå din enhet.
Kanaler
Trådlösa nätverk använder kanaler. Varje trådlös kanal finns på en särskild frekvens. Upp till 14 olika kanaler kan användas i ett trådlöst nätverk. I vissa länder begränsas dock antalet kanaler. Mer information finns i Trådlöst Ethernet-nätverk.