Verifiering och kryptering

I de flesta trådlösa nätverk används säkerhetsinställningar av något slag. I dessa säkerhetsinställningar definieras hur verifieringen (hur enheten identifierar sig själv i nätverket) och krypteringen (hur data krypteras då de skickas över nätverket) ska gå till. Om alternativen inte ställs in på rätt sätt när den trådlösa Brother-enheten konfigureras, kommer den inte att kunna ansluta till det trådlösa nätverket. Därför måste dessa alternativ konfigureras noga. Läs nedan för att få information om vilka verifierings- och krypteringsmetoder som din trådlösa Brother-enhet stöder.

Verifieringsmetoder

Brother-maskinen stöder följande metoder:
Öppet system
Trådlösa enheter får åtkomst till nätverket utan verifiering.
Delad nyckel
En förinställd delad nyckel används av alla enheter som har tillgång till det trådlösa nätverket.
Trådlösa Brother-maskiner använder WEP som förinställd nyckel.
WPA-PSK/WPA2-PSK
Aktiverar en WPA-PSK/WPA2-PSK-nyckel (Wi-Fi Protected Access™ Pre-shared key), som ger den trådlösa Brother-maskinen möjlighet att kopplas till åtkomstpunkter med TKIP för WPA-PSK- eller AES-kryptering för WPA-PSK och WPA2-PSK (WPA-Personal).

Krypteringsmetoder

Kryptering används för att skydda data när de skickas över ett trådlöst nätverk. Den trådlösa Brother-maskinen har stöd för följande krypteringsmetoder:
Ingen
Ingen krypteringsmetod används.
WEP
Då WEP (Wired Equivalent Privacy) används, skickas och mottas data med hjälp av en säker nyckel.
TKIP
TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) ger en ny nyckel till varje paket genom att kombinera en meddelandeintegritetskontroll med en dynamisk nyckelmekanism.
AES
AES (Advanced Encryption Standard) är en stark, Wi-Fi®-auktoriserad krypteringsstandard.

Nätverksnyckel

Det finns vissa regler för de olika säkerhetsmetoderna:
Öppet system/delad nyckel med WEP
Denna nyckel utgörs av ett 64 eller 128 bitars värde som måste anges i ett ASCII- eller hexadecimalformat.
64 (40) bitar ASCII:
Använder 5 texttecken, t.ex. “WSLAN” (som är skiftlägeskänsligt).
64 (40) bitar hexadecimal:
Använder 10 hexadecimala tecken, t.ex. “71f2234aba”.
128 (104) bitar ASCII:
Använder 13 texttecken, t.ex. “Wirelesscomms” (som är skiftlägeskänsligt).
128 (104) bitar hexadecimal:
Använder 26 hexadecimala tecken, t.ex. “71f2234ab56cd709e5412aa2ba”.
WPA-PSK/WPA2-PSK och TKIP eller AES
Använder en PSK-nyckel (Pre-Shared Key) som består av fler än 8 och maximalt 63 tecken.