3 Konfigurera maskinen för ett trådlöst nätverk (ej tillgängligt för MFC-5490CN och MFC-5890CN)

Översikt

Följ anvisningarna i snabbguiden om du vill ansluta maskinen till ett trådlöst nätverk. Vi rekommenderar att du använder installationsguiden på Nätverk-menyn på maskinens kontrollpanel. Om du gör det går det lätt att ansluta maskinen till ett trådlöst nätverk. Följ anvisningarna i den medföljande snabbguiden.
I det här kapitlet ges mer information om hur du konfigurerar inställningarna för trådlösa nätverk. Information om TCP/IP-inställningar finns i Ställa in IP-adress och nätmask. I Nätverksutskrift med Windows® grundläggande TCP/IP Peer-to-Peer-utskrift och Nätverksutskrift från Macintosh får du sedan veta hur nätverksprogramvaran och drivrutinerna installeras i det operativsystem som körs på din dator.
Obs Obs
För att få bästa möjliga resultat vid vanliga, dagliga dokumentutskrifter ska du placera Brother-maskinen så nära nätverkets åtkomstpunkt (eller router) som möjligt och se till att det finns så få hinder som möjligt mellan maskinen och åtkomstpunkten. Om det finns stora föremål eller väggar mellan de båda enheterna, eller om det förekommer störningar från andra elektroniska apparater, kan detta påverka dataöverföringshastigheten för dokumenten.
Av denna anledning är en trådlös anslutning kanske inte alltid den bästa anslutningsmetoden för alla typer av dokument och program. Om du skriver ut stora filer, som t.ex. flersidiga dokument med en blandning av text och stor grafik, bör du kanske överväga att välja trådbundet Ethernet i stället för att få en snabbare dataöverföring eller USB som ger den snabbaste datahastigheten.
Brother-maskinen kan användas i både trådbundna och trådlösa nätverk, men det går bara att använda en av anslutningsmetoderna i taget.