Typer av nätverksanslutningar

Exempel på nätverksanslutning med kabel

Peer-to-peer-utskrift med TCP/IP

I en peer-to-peer-miljö kan varje dator skicka och ta emot data direkt till och från varje enhet. Det finns ingen central server som kontrollerar filåtkomsten eller skrivardelningen.
Grafik
1.
Switch eller router
2.
Nätverksskrivare (din maskin)
I ett mindre nätverk som består av två eller tre datorer rekommenderar vi att peer-to-peer-utskrift används, eftersom det är lättare att konfigurera än utskriftsmetoden för delade nätverksmiljöer. (Se Utskrift i delad nätverksmiljö.)
TCP/IP-protokoll måste användas i alla datorer.
Brother-maskinen måste ha en lämplig IP-adresskonfiguration.
Om du använder en router måste gateway-adressen konfigureras på datorerna och Brother-maskinen.

Utskrift i delad nätverksmiljö

I en delad nätverksmiljö kan varje dator skicka data via en centralstyrd dator. En sådan dator kallas ofta för en “server” eller “skrivarserver”. Dess uppgift är att styra utskriften av alla utskriftsjobb.
Grafik
1.
Klientdator
2.
Kallas även för “server” eller “skrivarserver”
3.
TCP/IP eller USB (om tillgängligt)
4.
Nätverksskrivare (din maskin)
I ett större nätverk rekommenderar vi utskrift i delad nätverksmiljö.
“Servern” eller “skrivarservern” måste använda TCP/IP-utskriftsprotokollet.
Brother-maskinen måste ha en konfigurerad IP-adress när den inte ansluter till en server via USB-gränssnittet.