Ta emot e-post eller Internetfax

Du kan ta emot e-postmeddelanden på två sätt:
Via POP3-hämtning som startas manuellt
Via POP3-hämtning i regelbundna intervall
När POP3-hämtning används måste maskinen söka igenom e-postservern för att ta emot utskriftsjobb. Genomsökningen kan ställas in så att den sker med jämna mellanrum (du kan t.ex. konfigurera maskinen så att e-postservern genomsöks med 10-minutersintervall) eller så kan du söka igenom servern manuellt genom att trycka på Shift + Mono Start eller Colour Start.
Om maskinen börjar ta emot e-postutskriftsjobb kommer det att visas på LCD-skärmen. Mottagning följt av “xx E-post” kan t.ex. visas. Om du trycker på Shift + Mono Start eller Colour Start för att manuellt genomsöka e-postservern efter e-postutskriftsjobb och det inte finns några dokument som väntar på att skrivas ut, visas Ingen e-post på LCD-skärmen i två sekunder.
Om det är slut på papper i maskinen när den tar emot data, kommer de data som tas emot att lagras i maskinens minne. Dessa data skrivs sedan ut automatiskt när papperet har fyllts på. (För europeiska, asiatiska och oceaniska maskiner måste alternativet Minnesmottagn. vara PÅ.)
Om den e-post som har tagits emot inte är i “endast text”-format, eller om en bifogad fil inte är i TIFF-F-format, kommer följande felmeddelande att skrivas ut: “INGET STÖD FÖR BIFOGAT FILFORMAT. FILNAMN:XXXXXX.doc” Om det mottagna meddelandet är för stort, skrivs följande felmeddelande ut: “E-POSTFILEN ÄR FÖR STOR”. Det felaktiga e-postmeddelandet raderas automatiskt från e-postservern om Ta bort mottaget POP-meddelande med fel är PÅ (standard).