Koti > Vianetsintä > Virhe- ja huoltoviestit

Virhe- ja huoltoviestit

Kehittyneimmissäkin toimistotuotteissa voi esiintyä virheitä ja tarvikkeita on ajoittain vaihdettava. Tällaisissa tapauksissa laitteesi ilmoittaa virheen tai vaadittavan rutiinihuoltotoimenpiteen asianmukaisella viestillä. Yleisimmät virhe- ja ylläpitosanomat on esitetty taulukossa.

Korjaa virhe ja poista viesti noudattamalla Toimenpide-sarakkeessa annettuja ohjeita.

Voit korjata useimmat virheet ja suorittaa säännöllisen kunnossapidon itse. Jos tarvitset lisää vinkkejä, käy osoitteessa support.brother.com ja napsauta Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys-sivua.

Virhesanoma Syy Toimenpide

2-puol. poistet. käytöstä

Laitteen takakantta ei ole suljettu kunnolla.

Sulje laitteen takakansi siten, että se lukittuu paikalleen.

Asiakirja juutt.

Asiakirja on asetettu tai syötetty väärin tai ADS:ään asetettu asiakirja on liian pitkä.

Poista paperitukos ADS:stä.

Poista kaikki epäpuhtaudet ja jäämät ADS-yksikön paperin kulkuradalta.

Paina image-painiketta.

Autodiagnost.

Kiinnitysyksikön lämpötila ei nouse määrättyyn lämpötilaan määritetyssä ajassa.

Sammuta laite painamalla image-painiketta pitkään, odota muutama sekunti ja kytke laite uudelleen päälle. Jätä laite valmiustilaan 15 minuutiksi virta kytkettynä.

Kiinnitysyksikkö on liian kuuma.

Ei 2-puol. kasettia

Kaksipuolista paperikasettia ei ole asennettu, tai se on asennettu väärin.

Asenna kaksipuolinen paperikasetti uudelleen.

Ei hihnaa

Hihnayksikköä ei ole asennettu, tai se on asennettu väärin.

Asenna hihnayksikkö uudelleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hihnayksikön vaihtaminen.

Ei hukkavärisäiliötä

Hukkavärisäiliötä ei ole asennettu, tai se on asennettu väärin.

Asenna hukkavärisäiliö uudelleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hukkavärisäiliön vaihtaminen.

Ei kasettia 1

Ei kasettia 2

Ei kasettia 3

Ei kasettia 4

Paperikasettia ei ole asennettu, tai se on asennettu väärin.

Asenna LCD-näytön ilmoittama paperikasetti takaisin paikalleen.

Ei keskitintukea

USB Direct -liitännässä on USB-keskitin.

Irrota USB-keskitin USB Direct -liitännästä.

Ei paperia kasetissa 1

Ei paperia kasetissa 2

Ei paperia kasetissa 3

Ei paperia kasetissa 4

Paperi on loppunut paperikasetista, tai sitä ei ole asetettu oikein paperikasettiin.

Tee jokin seuraavista:

• Lisää paperia LCD-näytön ilmoittamaan paperikasettiin. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Jos paperikasetissa on paperia, poista paperi ja lisää paperi takaisin kasettiin. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Älä täytä paperikasettia liikaa.

Ei paperia

Paperi on loppunut, tai sitä ei ole asetettu oikein paperikasettiin.

• Lisää tyhjään kasettiin paperia. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Jos paperikasetissa on paperia, poista paperi ja lisää paperi takaisin kasettiin. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Älä täytä paperikasettia liikaa.

Ei paperia, MT-alusta

Paperi on loppunut MT-alustalta, tai sitä ei ole asetettu oikein MT-alustaan.

Tee jokin seuraavista:

• Lisää MT-alustaan paperia. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.
  • Jos MT-alustalla on paperia, poista paperi ja lisää paperi takaisin alustalle. Tarkista, että paperiohjaimet on asetettu oikean koon mukaisesti.

Ei rumpua

Rumpuyksikköä ei ole asennettu, tai se on asennettu väärin.

Asenna väriainekasetti ja rumpuyksikkö takaisin paikoilleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen.

Ei rumpuyksikköä

Rumpuyksikköä ei ole asennettu oikein.

Asenna väriainekasetti ja rumpuyksikkö takaisin paikoilleen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen.

Ei tunnista

Laitteesi ei pysty tunnistamaan nestekidenäytössä ilmaistua väriä.

Irrota nestekidenäytössä ilmaistun värin väriainekasetti rumpuyksiköstä ja aseta väriainekasetti takaisin rumpuyksikköön.

Laitteesi ei pysty tunnistamaan hihnayksikköä.

Poista hihnayksikkö laitteestasi ja aseta hihnayksikkö takaisin laitteeseen.

Laitteesi ei pysty tunnistamaan rumpuyksikköä.

Poista rumpuyksikkö laitteestasi ja aseta rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Ei vastausta

Liitetty USB-laite ei vastaa.

Irrota laite USB-suoraliitännästä.

Ei voi skannata ##

Laitteessa on mekaaninen vika.

• Sammuta laite painamalla image -painiketta pitkään ja kytke laite uudelleen päälle.
  • Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Ei voi skannata

Asiakirja on liian pitkä kaksipuoliseen skannaukseen.

Paina image. Kaksipuoliseen tulostukseen on käytettävissä paperikoko A4. Muiden paperityyppien on oltava seuraavan kokoisia:

Pituus: 147,3 - 355,6 mm

Leveys: 105–215,9 mm

Ei voi tulostaa ##

Laitteessa on mekaaninen vika.

• Sammuta laite painamalla image-painiketta pitkään, odota muutama minuutti ja kytke laite uudelleen päälle.

• Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Ei väriainetta

Nestekidenäytössä ilmaistun värin väriainekasetti ei ole asennettu, tai sitä ei ole asennettu oikein.

Irrota nestekidenäytössä ilmaistun värin väriainekasetti rumpuyksiköstä ja aseta väriainekasetti takaisin rumpuyksikköön. Jos ongelma ei ratkea, vaihda värikasetti.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto.

Faksimuisti täynnä

Laitteen faksimuisti on täynnä.

Jos käytät faksin esikatselutoimintoa, poista tarpeettomat vastaanotetut faksitiedot.

Jos käytät Vastaanotto muistiin -toimintoa etkä käytä faksin esikatselutoimintoa, tulosta vastaanotetut faksitiedot.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Laitteen muistiin tallennetun faksin tulostaminen

Hihnavirhe

Hihnayksikköä ei ole asennettu oikein.

Poista hihnayksikkö laitteestasi ja aseta hihnayksikkö takaisin laitteeseen.

Jäähtyy

Laitteen sisälämpötila on liian korkea. Laite keskeyttää sen hetkisen tulostustyön ja siirtyy jäähdytystilaan.

Odota, kunnes laite on jäähtynyt. Varmista, että minkään laitteen ilmanvaihtoaukon edessä ei ole esteitä.

Kun laite on jäähtynyt, se jatkaa tulostamista.

Kalibrointi

Kalibrointi epäonnistui.

• Katkaise laitteen virta painamalla pitkään image-painiketta. Odota muutama sekunti ja käynnistä laite sitten uudelleen. Suorita värin korjaus uudelleen nestekidenäytön avulla.

• Asenna uusi hihnayksikkö.

• Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Kansi auki

Etukansi ei ole kokonaan kiinni.

Avaa laitteen etukansi ja sulje se tiukasti.

Kansi auki

Kiinnitysyksikön kansi ei ole kunnolla kiinni tai paperia on jäänyt jumiin laitteen takaosaan virran kytkemisen yhteydessä.

Sulje laitteen takakannen alapuolella oleva kiinnitysyksikön kansi.

Varmista, ettei laitteen takaosan sisäpuolelle ole jäänyt paperia jumiin ja sulje kiinnitysyksikön kansi.

Kansi auki

ADS:n kansi ei ole kokonaan kiinni.

Sulje ADS:n kansi.

Jos virhesanoma ei poistu, paina image.

Kokoristiriita

Kasetissa on väärän kokoista paperia.

Aseta kasettiin oikean kokoista paperia ja määritä kasetin paperikoko.

Kokovirhe 2-puol.

Laitteen paperikokoasetuksessa määritettyä paperikokoa ei voi käyttää automaattisessa kaksipuolisessa tulostuksessa.

Paina image (tarvittaessa).

Aseta kasettiin oikean kokoista paperia ja määritä paperikoko kasettiin.

Valitse kaksipuoliseen tulostukseen sopiva paperikoko.

Automaattiseen kaksipuoliseen tulostukseen ovat käytettävissä paperikoot A4, Letter, Legal, Mexico Legal, India Legal ja Folio.

Kasetissa olevan paperin koko on väärä, eikä sitä voi käyttää automaattisessa kaksipuolisessa tulostuksessa.

Kokovirhe

Määritetty kasetti ei tue tulostinohjaimessa määritettyä paperikokoa.

Valitse paperikasettiin sopiva paperikoko.

Kondensaatio

Kosteutta on saattanut tiivistyä laitteen sisäpuolelle huoneen lämpötilan muuttumisen jälkeen.

Jätä virta kytketyksi laitteeseen. Odota 30 minuuttia niin, että etukansi on auki. Katkaise sitten virta laitteesta ja sulje kansi. Kytke virta laitteeseen uudelleen.

Kosk.näyt. käynn. epäonnistui

Kosketusnäyttöä painettiin, ennen kuin virrankytkennän alustus oli valmis.

Varmista, ettei mikään kosketa kosketusnäyttöön.

Likaa on voinut juuttua kosketusnäytön alaosan ja sen kehyksen väliin.

Aseta pala jäykkää paperia kosketusnäytön alaosan ja sen kehyksen väliin ja poista lika liu’uttamalla paperia edestakaisin.

Käyttökelv. laite

Poista laite. Kytke laite pois päältä ja uudelleen päälle.

USB Direct -liitäntään on kytketty viallinen tai paljon virtaa kuluttava USB-laite.

• Irrota laite USB-suoraliitännästä.

• Sammuta laite painamalla image -painiketta pitkään ja kytke laite uudelleen päälle.

Käyttökelv. laite

USB Direct -liitäntään on kytketty USB-laite tai USB-muistitikku, joka on salattu tai jota ei tueta.

Irrota laite USB-suoraliitännästä.

Lyhyt paperi

Paperikasetissa oleva paperi on liian lyhyttä, joten laite ei voi siirtää sitä luovutusalustalle (tulostepuoli alaspäin).

Avaa luovutusalustan (tulostepuoli ylös -luovutusalusta) takakansi, jotta tulostettu sivu pääsee ylöspäin suunnatulle luovutusalustalle. Poista tulostuneet sivut ja paina sitten Uud.-painiketta.

Muisti täynnä

Käyttämälläsi USB-muistitikulla ei ole tarpeeksi vapaata tilaa suojatun tulostuksen tietojen tallentamiseen.

Paina image ja poista aiemmin tallennetut suojatut tulostustiedot.

Muisti täynnä

Laitteen muisti on täynnä.

Jos faksin lähetys tai kopiointi on kesken, tee jotain seuraavista:
  • Lähetä jo skannatut sivut painamalla Lähetä heti.
  • Kopioi jo skannatut sivut painamalla Osatulostus.
  • Paina Lopeta tai image ja odota, kunnes muut käynnissä olevat toiminnot ovat päättyneet. Yritä sitten uudelleen.
Jos skannaus on kesken, tee jotain seuraavista:
  • Jaa asiakirja useisiin osiin.
  • Laske resoluutiota.
  • Pienennä tiedostokokoa.
  • Valitse korkea pakkaustason PDF tiedostotyypiksi.
  • Poista faksit muistista.

Jos tulostustoiminto on käynnissä, paina image, ja pienennä tulostustarkkuutta.

Pap. ei syöt. K1

Pap. ei syöt. K2

Pap. ei syöt. K3

Pap. ei syöt. K4

Laite ei pystynyt syöttämään paperia ilmoitetusta paperikasetista.

Vedä LCD-näytön ilmoittama paperikasetti ulos ja poista paperitukos varovasti.

Paperi väh.

Paperi väh K1

Paperi väh K2

Paperi väh K3

Paperi väh K4

Paperikasetti on lähes tyhjä.

Lisää paperia LCD-näytön ilmoittamaan paperikasettiin.

Pääsy estetty

Secure Function Lock 3.0 rajoittaa valitsemasi toiminnon käyttöä.

Voit tarkistaa toimintolukituksen asetukset ottamalla yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Raja ylitetty

Secure Function Lock 3.0 -toiminnossa määritetty tulostusraja on saavutettu.

Voit tarkistaa toimintolukituksen asetukset ottamalla yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Rekisteröinti

Rekisteröinti epäonnistui.

• Katkaise laitteen virta painamalla pitkään image-painiketta. Odota muutama sekunti ja käynnistä laite sitten uudelleen. Suorita värin korjaus uudelleen nestekidenäytön avulla.

• Asenna uusi hihnayksikkö.

• Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Rummun pysäytys

Rumpuyksikkö on vaihdettava uuteen.

Vaihda rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen.

Rumpu!

Rumpuyksikön koronalangat on puhdistettava.

Puhdista rumpuyksikön koronalangat.

image

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Koronalankojen puhdistaminen

Jos ongelma ei ratkea, vaihda rumpuyksikkö uuteen.

Värikasettia tai rumpuyksikkö- ja värikasettiyhdistelmää ei ole asennettu oikein.

Irrota rumpuyksikkö, poista värikasetit rumpuyksiköstä ja aseta sitten värikasetit takaisin rumpuyksikköön. Asenna rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Rumpuvirhe

Rumpuyksikköä ei ole asennettu oikein.

Poista rumpuyksikkö laitteestasi ja aseta rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Tallennuslaitetta ei tunnisteta

USB-muistitikku ei ole käytettävissä.

Paina Sulje ja paina sitten image-painiketta ja pidä sitä painettuna, jolloin laitteen virta katkaistaan. Odota muutama minuutti ja käynnistä laite sitten uudelleen. Jos virhesanoma pysyy näkyvissä, muuta Työn tallennussijainti -asetukseksi laitteen muisti.

Tarvikkeet

Hihna kohta lopussa

Hihnayksikkö on kulunut lähes loppuun.

Tilaa uusi hihnayksikkö, ennen kuin nestekidenäytössä näkyy Vaihda hihna.

Tarvikkeet

Hv.säiliö päätt.

Hukkavärisäiliö on vaihdettava uuteen.

Vaihda hukkavärisäiliö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hukkavärisäiliön vaihtaminen.

Tarvikkeet

Hv.säiliö päätt.

Hukkavärisäiliö on melkein täynnä.

Tilaa uusi hukkavärisäiliö, ennen kuin nestekidenäytössä näkyy Vaihda hv.säiliö.

Tarvikkeet

Vaihda hihna

Hihnayksikkö on vaihdettava uuteen.

Vaihda hihnayksikkö uuteen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hihnayksikön vaihtaminen

Tarvikkeet

Vaihda rumpu pian

Rumpuyksikkö on kulunut lähes loppuun.

Tilaa uusi rumpuyksikkö ennen kuin nestekidenäytöllä näkyy viesti Vaihda rumpu.

Tarvikkeet

Vaihda rumpu

Rumpuyksikkö on vaihdettava uuteen.

Vaihda rumpuyksikkö.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Rumpuyksikön vaihtaminen.

Tarvikkeet

Väriaine vähissä: X

(X ilmaisee väriainekasetin tai rumpuyksikön värin, jonka käyttöikä on päättymässä. BK = musta, C = syaani, M = magenta ja Y = keltainen.)

Jos tämä vesti näkyy LCD-näytöllä, laitteella voi vielä tulostaa. Värikasetin käyttöikä on lähes lopussa.

Tilaa uusi väriainekasetti, ennen kuin nestekidenäytössä näkyy Vaihda värikasetti.

Tukos 2-puolinen

Paperi on juuttunut paperikasettiin tai kaksipuoliseen paperikasettiin.

Vedä paperikasetti ja kaksipuolinen paperikasetti kokonaan ulos ja poista paperitukos nestekidenäytössä kuvatulla tavalla.

Tukos sisällä

Paperi on juuttunut laitteen sisälle.

Avaa etukansi, poista värikasetti ja rumpuyksikkö ja poista paperitukos. Asenna värikasetti ja rumpuyksikkö takaisin laitteeseen. Sulje etukansi.

Tukos, kasetti 1

Tukos, kasetti 2

Tukos, kasetti 3

Tukos, kasetti 4

Paperi on juuttunut ilmoitettuun paperikasettiin.

Vedä paperikasetti laitteesta ja poista tukos LCD-näytön animaation mukaisesti.

Tukos, MT-alusta

Paperi on juuttunut MT-alustaan.

Poista paperitukos MT-alustan sisältä ja ympäriltä varovasti. Lisää paperia ja paina Uud..

Tukos, takaosa

Paperi on juuttunut laitteen takaosaan.

Avaa takakansi, kiinnitysyksikön kansi ja toinen kansi (jos sellainen on). Poista kaikki juuttunut paperi. Sulje kannet. Paina Uud..

Tul.tiedot täynnä

Laitteen muisti on täynnä.

Paina image ja poista aiemmin tallennetut suojatut tulostustiedot.

Tulostelok. täynnä

Luovutusalusta on täynnä.

Poista tulostettu paperi tulostuspuoli alas -luovutusalustalta.

USB-muistitikkua ei ole havaittu

USB-muistitikkua ei oltu yhdistetty USB-porttiin (takana).

Yhdistä USB-muistitikku USB-porttiin (takana).

Vaihda hv.säiliö

Hukkavärisäiliö on vaihdettava uuteen.

Vaihda hukkavärisäiliö uuteen.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hukkavärisäiliön vaihtaminen

Vaihda värikasetti

Värikasetin käyttöikä on lopussa. Laite lopettaa kaikki tulostustoiminnot.

Faksit tallentuvat muistiin niin kauan kuin muistia riittää.

Vaihda nestekidenäytössä mainitun värinen värikasetti.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Värikasetin vaihto.

Virhe, kasetti 2

Virhe, kasetti 3

Alempaa lisäpaperikasettia ei ole asennettu oikein.

Asenna alempi paperikasetti uudelleen.

Värikasettivirhe

Värikasettia ei ole asennettu oikein.

Vedä rumpuyksikkö ulos ja poista nestekidenäytössä ilmaistun värin väriainekasetti ja aseta se takaisin rumpuyksikköön. Asenna rumpuyksikkö uudelleen laitteeseen.

Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun tai paikalliseen Brother-jälleenmyyjään.

Värivirhe

Vähintään yhtä väriainekasettia ei ole asennettu, tai jokin väriainekasetti on asennettu väärin.

Poista värikasetti ja rumpuyksikkö. Ota väriainekasetti ulos ja aseta se takaisin rumpuyksikköön. Asenna väriainekasetti ja rumpuyksikkö takaisin laitteeseen.

Väärä hihna

Hihnayksikkö ei ole oikea laitteellesi.

Poista hihnayksikkö ja aseta laitteeseen hihnayksikkö, jolla on oikea tarvikkeen mallin nimi.

Väärä mediatyyppi

Tulostinohjaimessa määritetty paperityyppi poikkeaa laitteen valikossa määritetystä paperityypistä.

Lisää oikeantyyppistä paperia kasettiin ja valitse oikea paperityyppi laitteen paperityyppiasetuksista.

Väärä paperikoko MT

Väärä paperikoko K1

Väärä paperikoko K2

Väärä paperikoko K3

Väärä paperikoko K4

Mainitusta kasetista loppui paperi kopioinnin aikana eikä laite pystynyt syöttämään samaa paperikokoa järjestyksessä seuraavasta kasetista.

Lisää tyhjään kasettiin paperia.

Väärä rumpu

Rumpuyksikkö ei ole oikea laitteellesi.

Poista rumpuyksikkö ja aseta laitteeseen rumpuyksikkö, jolla on oikea tarvikemallin nimi.

Väärä värikasetti

Nestekidenäytössä ilmaistun värin väriainekasetti ei ole oikea väriainekasetti laitteellesi.

Poista nestekidenäytössä ilmaistun värin väriainekasetti rumpuyksiköstä ja aseta laitteeseen väriainekasetti, jolla on oikea tarvikemallin nimi.

Yhteys katkesi

Toinen henkilö tai heidän faksinsa on lopettanut puhelun.

Yritä lähettää tai vastaanottaa uudestaan.

Jos puhelut katkeavat toistuvasti ja käytössäsi on VoIP (Voice over IP) -järjestelmä, yritä vaihtaa yhteensopivuusasetukseksi Perus (VoIP).

Yhteysvirhe

Häiriö puhelinlinjalla aiheutti tiedonsiirtovirheen.

Lähetä faksi uudelleen tai kytke laite toiseen puhelinlinjaan. Jos ongelma ei korjaannu, ota yhteys puhelinyhtiöön ja pyydä heitä tarkistamaan puhelinlinjasi.