Hem > Introduktion till maskinen > Översikt över kontrollpanelen

Översikt över kontrollpanelen

DCP-L5510DW/MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN

Kontrollpanelen kan variera beroende på din modell.

image

1. Pekskärm med LCD (Liquid Crystal Display)
    Du kan välja mellan två olika typer av skärmar för inställning av huvudstartskärmen: startskärmar och snabbvalsskärmar. När en startskärm visas sveper du åt vänster eller höger eller trycker på image eller image för att visa de andra startskärmarna.

Huvudstartskärmen visar skrivarens status när den är i beredskapsläge. När den visas indikerar skärmen att skrivaren är redo för nästa kommando.

Om du aktiverar autentisering av Active Directory eller LDAP är maskinens kontrollpanel låst.

Tillgängliga funktioner varierar beroende på din modell.

Startskärmarna ger dig åtkomst till funktioner som att faxa, kopiera och skanna.

Startskärm: Skärm 1

Startskärm: Skärm 1

Startskärm: Skärm 2

Startskärm: Skärm 2

Startskärm: Skärm 3

Startskärm: Skärm 3

Snabbvalsskärm

Skapa snabbval för funktioner du ofta använder t.ex. sända fax, ta kopior, skanna och använda Web Connect.

image
    Åtta snabbvalsflikar finns tillgängligt med upp till sex snabbval på varje snabbvalsflik. Sammanlagt finns 48 tillgängliga snabbval.
    image
    1. Datum och tid

Visar datum och tid inställt i maskinen.

2. Funktionsikoner
      • image [Fax] (MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN)

Tryck för att öppna faxläget.

• image [Kopiering]

Tryck för att öppna kopieringsläget.

• image [Skanna]

Tryck för att öppna skanningsläget.

• image [Säker utskrift]

Tryck för att få tillgång till alternativet [Säker utskrift].

• image [Internet]

Tryck för att ansluta maskinen till en Internettjänst.

• image [Appar]

Tryck för att ansluta maskinen till tjänsten Brother Apps.

• image [USB]

Tryck för att gå till USB-menyn och välj alternativet [Skanna > USB] eller [Direktutskrift].

• image [2 på 1 ID-kopia]

Tryck för att öppna alternativet ID-kopiering 2 på 1.

3. image (Toner)

Visar återstående tonernivå. Tryck för att öppna menyn [Toner].

4. image (Inställningar)

Tryck för att öppna menyn [Inställningar].

image
      Om du aktiverat funktionen Inställningslås visas en låsikon image på LCD-skärmen. Du måste låsa upp skrivaren för att ändra inställningarna.

image
      • image Toner

• Visar återstående tonernivå.
        • Tryck för att öppna menyn [Toner].
      • image Nätverk

• Tryck för att ställa in en ny nätverksanslutning.
        • En indikator med fyra nivåer på skärmen visar aktuell trådlös signalstyrka om du använder en trådlös anslutning.
      • image Förhandsgranska fax (MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN)

Tryck för att öppna menyn [Förhandsg. fax].

• imageFackinställning

Tryck för att öppna menyn [Fackinst.].

• imageEco-läge

Tryck för att öppna menyn [Eco-läge].

• imageAlla inställningar

Tryck för att få åtkomst till alla skrivarinställningar.

• imageDatum och tid

• Visar datum och tid inställt i maskinen.

• Tryck för att öppna menyn [Datum och tid].

5. IP-adress

Om inställningen för IP-adress på menyn Skärminformation har aktiverats visas IP-adressen på startskärmarna.

6. image eller image (Trådlös status) för modeller med trådlöst nätverk

Tryck för att konfigurera de trådlösa inställningarna.

Om du använder en trådlös anslutning visar en indikator med fyra nivåer den trådlösa signalens aktuella styrka.

image
      image

Trådlöst LAN inaktiverat

image (Status för trådbundet LAN) för modeller med trådbundet nätverk

Tryck om du vill konfigurera de trådbundna LAN-inställningarna.

Ikonen visar den nuvarande statusen för det trådbundna nätverket.

7. image [Genvägar]

Tryck för att öppna skärmen [Genvägar].

8. image (Startskärm)

Tryck för att öppna startskärmarna.

• Nytt fax (MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN)

image

När [Förhandsg. fax] är inställt på [], visas det antal nya faxmeddelanden du tar emot i minnet längst upp på skärmen.

• Varningsikon

image

Varningsikonen image visas vid fel eller underhållsmeddelanden. Tryck på meddelandeområdet för att visa det och tryck sedan på image för att gå tillbaka till huvudstartskärmen.

2. Pekpanel
    image (Tillbaka)
    Tryck för att gå tillbaka till föregående meny.
    image (Hem)
    Tryck för att återgå till huvudstartskärmen.
    image (Avbryt)
    Tryck för att avbryta en åtgärd.
  3. LED-strömindikator

LED-lampan tänds beroende på maskinens driftstatus.

4. image Slå på/stänga av
    • Starta maskinen genom att trycka på image.
    • Stäng av skrivaren genom att hålla image intryckt. [Stänger ner] Visas på LCD-skärmen i några sekunder innan maskinen stängs av. Detta är fortfarande tillgängligt om du anslutit en extern telefon eller en telefonsvarare.

MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910

Kontrollpanelen kan variera beroende på din modell.

image

1. NFC-läsare (Near Field Communication) (MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)
    Använd kortautentisering, om tillämpligt, genom att föra ditt Integrated Circuit Card (IC-kort) över NFC-symbolen på maskinen.
  2. Pekskärm med LCD (Liquid Crystal Display)
    Öppna menyer och alternativ genom att trycka på dem på pekskärmen.

Skrivaren har åtta skärmar med flikar (kallas startskärmar). På varje startskärm kan det finnas upp till åtta ikoner som kan användas till funktioner, skrivarinställningar och genvägar. Sammanlagt 64 ikoner kan placeras på startskärmarna vid behov.

Du kan välja huvudstartskärmen från hemskärmarna.

Använd menyn [Admininställningar] för att gruppera namnen på flikarna och för att organisera ikonerna.

image
    1. Datum och tid

Visar datum och tid inställt i maskinen.

Det här området används även för att visa fel- och underhållsmeddelanden.

2. image (Status för trådbundet LAN)

Tryck om du vill konfigurera de trådbundna LAN-inställningarna.

Ikonen visar den nuvarande statusen för det trådbundna nätverket.

image

Trådbundet LAN inaktiverat

(Grå)

image

Trådbundet LAN aktiverat

(Blå)

image

Ingen kabelanslutning

3. image (Trådlös status)

Tryck för att konfigurera de trådlösa inställningarna.

För vissa modeller visar startskärmen status för det trådlösa nätverket endast när tillvalet Modul för WLAN är installerat.

Om du använder en trådlös anslutning visar en indikator med fyra nivåer den trådlösa signalens aktuella styrka.

image
      image

Trådlöst LAN inaktiverat

4. image (Toner)

Visar återstående tonernivå. Tryck för att öppna menyn [Toner].

5. image (Administratörsinställningar)

Tryck för att öppna menyn [Admininställningar].

image
      Om så krävs anger du lösenordet som du använder för att hantera skannern i Webbaserad hantering och trycker sedan på [OK].

6. IP-adress

Om inställningen för IP-adress på menyn Skärminformation har aktiverats visas IP-adressen på startskärmarna.

7. Funktionsikoner, inställningsikoner och genvägsikoner

Följande beskrivningar förklarar grundläggande ikoner och funktioner. Tillgängliga funktioner varierar beroende på din modell.

• image [Alla inställningar]

Tryck för att öppna skrivarens inställningsmeny.

• image [Fax]

Tryck för att öppna faxläget.

• image [Kopiering]

Tryck för att öppna kopieringsläget.

• image [Skanna]

Tryck för att öppna skanningsläget.

• image [Säker utskrift]

Tryck för att få tillgång till alternativet [Säker utskrift].

• image [USB]

Tryck för att gå till USB-menyn och välj alternativet [Skanna > USB] eller [Direktutskrift].

• image [Internet]

Tryck för att ansluta maskinen till en Internettjänst.

• image [Appar]

Tryck för att ansluta maskinen till tjänsten Brother Apps.

• image [2 på 1 ID-kopia]

Tryck för att öppna alternativet ID-kopiering 2 på 1.

• image [Eco-läge]

Tryck för att öppna menyn [Eco-läge].

• image (Genvägar)

Tryck för att skapa genvägar för ofta använda funktioner, som t.ex. att sända fax, kopiera, skanna och använda Web Connect.

8. Knappar för att bläddra flikar

Tryck för att visa hemskärmarna.

9. Startflikar

Tryck för att visa startskärmen.

• Nytt fax

image

När [Förhandsg. fax] är inställt på [], visas det antal nya faxmeddelanden du tar emot i minnet längst upp på skärmen.

• Varningssymbol

image

Varningsikonen image visas vid fel eller underhållsmeddelanden. Tryck på meddelandeområdet för att visa det och tryck sedan på image för att gå tillbaka till huvudstartskärmen.

3. Pekpanel
    image (Tillbaka)
    Tryck för att gå tillbaka till föregående meny.
    image (Hem)
    Tryck för att återgå till huvudstartskärmen.
    image (Avbryt)
    Tryck för att avbryta en åtgärd.
  4. image Slå på/stänga av
    • Starta maskinen genom att trycka på image.
    • Stäng av skrivaren genom att hålla image intryckt. [Stänger ner] Visas på LCD-skärmen i några sekunder innan maskinen stängs av. Detta är fortfarande tillgängligt om du anslutit en extern telefon eller en telefonsvarare.
  5. LED-strömindikator

LED-lampan tänds beroende på maskinens driftstatus.