Hem > Utskrift > Skriva ut från din dator (Windows) > Utskriftsinställningar (Windows)

Utskriftsinställningar (Windows)

Grundläggande Flik

image
  1. Pappersstorlek
    Välj det pappersformat som du vill använda. Du kan antingen välja mellan ett standardpappersformat eller skapa ett anpassat pappersformat.
  2. Orientering
    Välj orientering (stående eller liggande) för utskriften.

Om programmet innehåller en liknande inställning rekommenderar vid att du anger orienteringen i programmet.

3. Kopior
    Här anger du antalet kopior (1–999) som du vill skriva ut.
    Sortera
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut uppsättningar av dokument med flera sidor i den ursprungliga sidordningen. När du valt det här alternativet skrivs en kopia av dokumentet ut och samma dokument skrivs sedan ut igen efter hur många kopior du valt. Om du inte valt alternativet skrivs varje sida ut efter hur många kopior du valt innan nästa sida av dokumentet skrivs ut.
  4. Papperstyp
    Välj den medietyp som du vill använda. För att uppnå bästa utskriftsresultat anpassar maskinen automatiskt utskriftsinställningarna i enlighet med den valda medietypen.
  5. Upplösning
    Välj utskriftsupplösning. Eftersom utskriftsupplösning och -hastighet är relaterade tar det längre tid att skriva ut dokumentet om du vill ha högre upplösning.
  6. Skriv ut inställningar
    Välj den typ av dokument som du vill skriva ut.
    Manuella inställningar...
    Ange ytterligare inställningar som ljusstyrka, kontrast och andra inställningar.
    Grafik
    Använd skrivarens raster
    Välj det här alternativet om du vill använda skrivardrivrutinen för halvtoner.
    Ljusstyrka
    Justera ljusstyrkan.
    Kontrast
    Justera kontrasten.
    Grafikkvalitet
    Välj antingen Grafik eller Text för bästa utskriftskvalitet, beroende på vilken typ av dokument du ska skriva ut.
    Förbättra gråskaleutskrifter

Välj detta alternativ för att förbättra bildkvaliteten för skuggade områden.

Förbättra mönsterutskrifter
    Välj det här alternativet om du vill förbättra mönsterutskrifter om de utskrivna ifyllnaderna och mönstren skiljer sig från dem som du ser på datorskärmen.
    Förbättra tunna linjer
    Välj det här alternativet om du vill förbättra bildkvaliteten för tunna linjer.
    Använd systemets raster
    Välj det här alternativet om du vill använda Windows för halvtoner.
    TrueType-läge (tillgänglig för vissa modeller)
    Läge
    Välj hur teckensnitt bearbetas för utskrift.
    Använd TrueType skrivarteckensnitt
    Välj om du vill använda inbyggda teckensnitt för bearbetning av teckensnitt.
  7. Flersidig utskrift
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut flera sidor på ett enda pappersark eller skriva ut en sida i ditt dokument på flera ark.
    Sidordning
    Välj sidordningen vid utskrift av flera sidor på ett enda pappersark.
    Kantlinje
    Välj kant som ska användas vid utskrift av flera sidor på ett enda pappersark.
  8. Duplex / Häfte
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut på båda sidor av pappret eller skriva ut ett dokument i broschyrformat med dubbelsidig utskrift.
    Duplexinställningar
    Klicka på den här knappen för att välja typ av bindning för dubbelsidig utskrift. Det finns fyra typer av dubbelsidiga bindningar för respektive orientering.
  9. Papperskälla
    Välj inställning för papperskälla så att den passar utskriftsförhållanden och ändamål.
    Första sidan
    Välj papperskälla för utskrift av den första sidan.
    Övriga sidor
    Välj papperskälla för utskrift av den andra och efterföljande sidor.

Avancerat Flik

image
  1. Skalning
    Välj dessa alternativ om du vill förstora eller förminska storleken på sidorna i dokumentet.
    Anpassa till pappersstorlek
    Välj det här alternativet om du vill förstora eller förminska dokumentsidorna till en viss pappersstorlek. När du väljer det här alternativet får du välja pappersstorlek i en rullgardinsmeny.
    Fri [ 25 - 400 % ]
    Välj det här alternativet om du manuellt vill förstora eller förminska dokumentsidorna. När du väljer det här alternativet anger du ett värde i fältet.
  2. Roterad
    Välj det här alternativet om du vill rotera den utskrivna bilden 180 grader.
  3. Använd vattenstämpel
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut en logotyp eller en text på dokumentet som en vattenstämpel. Välj en förhandsinställd vattenstämpel, lägg till en ny vattenstämpel eller använd en bildfil som du själv har skapat.
  4. Utskrift av sidhuvud/sidfot
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut datum, tid och användarens inloggningsnamn på dokumentet.
  5. Tonerbesparing
    Välj denna funktion för att använda mindre toner vid utskrift av dokument, utskriften går fortfarande att läsa men trycket blir ljusare.
  6. Säker utskrift (tillgänglig för vissa modeller)
    Den här funktionen ser till att konfidentiella eller känsliga dokument inte skrivs ut förrän du angett ett lösenord i maskinens kontrollpanel.
  7. Administratör
    Den här funktionen låter dig ändra administratörens lösenord och begränsa olika utskriftsfunktioner.
  8. Användarverifiering (tillgänglig för vissa modeller)
    Den här funktionen gör att du kan bekräfta begränsningarna för varje användare.
  9. Övriga utskriftsalternativ
    Vilolägestid
    Välj det här alternativet för att maskinen ska ställas in i viloläge genast efter utskrift.
    Makro (tillgänglig för vissa modeller)
    Välj den här funktionen om du vill skriva ut ett elektroniskt formulär (makro), som du har lagrat i maskinminnet, som ett överlägg på utskriften.
    Justering av utskriftssvärta
    Ange utskriftstäthet.
    Förbättra utskriftskvaliteten
    Välj det här alternativet om du vill minska mängden böjda papper och förbättra tonerfixeringen.
    Hoppa över tom sida
    Välj det här alternativet om du vill tillåta att skrivardrivrutinen automatiskt identifierar tomma sidor och utesluter dem från utskriften.
    Skriv ut text i svart
    Välj det här alternativet om du vill skriva ut färgtext i svart.
    Skriv ut arkiv
    Välj det här alternativet om du vill spara utskriften som en PDF-fil på datorn.
    Miljöinställningar
    Välj detta alternativ för att minska buller vid utskrift.