Home > Afdrukken > Afdrukken vanaf uw computer (Windows) > Wijzig de standaard printerinstellingen (Windows)

Wijzig de standaard printerinstellingen (Windows)

Wanneer u de afdrukinstellingen van een toepassing wijzigt, zijn de wijzigingen alleen van toepassing op de documenten die u met de betreffende toepassing afdrukt. Om de afdrukinstellingen voor alle Windows-toepassingen te wijzigen, moet u de eigenschappen van de printerdriver configureren.
  1. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Voor Windows 11

Klik op image>Alle apps>Windows Tools>Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden op Apparaten en printers weergeven.

• Voor Windows 10, Windows Server 2016, Windows Server 2019 en Windows Server 2022

Klik op image>Systeem>Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware en geluiden (Hardware) op Apparaten en printers weergeven.

• Voor Windows Server 2012 R2

Klik op Configuratiescherm op het Start-scherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven.

• Voor Windows Server 2012

Verplaats uw muis naar de rechterbenedenhoek van uw bureaublad. Als de menubalk wordt weergegeven, klikt u op Instellingen en vervolgens op Configuratiescherm. Klik in de groep Hardware op Apparaten en printers weergeven.

2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw model en selecteer vervolgens Eigenschappen van printer. (Als de opties voor de printerdriver verschijnen, selecteert u uw printerdriver.)
    Het dialoogvenster met de printereigenschappen wordt weergegeven.
  3. Klik op het tabblad Algemeen en klik vervolgens op de knop Voorkeursinstellingen of Voorkeursinstellingen....
    Het dialoogvenster voor de printerdriver wordt weergegeven.
    image
    • Als u de lade-instellingen wilt configureren, klikt u op het tabblad Apparaatinstellingen (beschikbaar voor bepaalde modellen).
    • Klik op het tabblad Poorten om de printerpoort te wijzigen.
  4. Selecteer de afdrukinstellingen die u als standaardinstellingen wilt gebruiken voor al uw Windows-programma's.
  5. Klik op OK.
  6. Sluit het dialoogvenster met de printereigenschappen.