Home > Beveiliging > Active Directory-verificatie gebruiken > Active Directory-verificatie configureren met Beheer via een webbrowser

Active Directory-verificatie configureren met Beheer via een webbrowser

Active Directory-verificatie biedt ondersteuning voor Kerberos-verificatie en NTLMv2-verificatie. U moet het SNTP-protocol (netwerktijdserver) en de DNS Server-configuratie configureren voor verificatie.

1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).

Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Beheerder > Functie gebruikersbeperking of Beperkingsbeheer.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Selecteer Active Directory Authenticatie.
  6. Klik op Indienen.
  7. Klik op Active Directory Authenticatie.
  8. Configureer de volgende instellingen:
    Optie
    Beschrijving
    Opslag fax-RX-gegevens
    Selecteer deze optie om binnenkomende faxgegevens op te slaan. U kunt alle binnenkomende faxgegevens afdrukken nadat u zich hebt aangemeld bij het apparaat.
    Gebruikers-ID onthouden
    Selecteer deze optie om uw gebruikers-ID op te slaan.
    Serveradres voor Active Directory
    Voer het IP-adres of de servernaam (bijvoorbeeld: ad.voorbeeld.com) van de Active Directory-server in.
    Active Directory-domeinnaam
    Vul de Active Directory-domeinnaam in.
    Protocol en verificatiemethode
    Selecteer het protocol en de verificatiemethode.
    SSL/TLS

Selecteer de optie SSL/TLS.

LDAP-serverpoort
    Typ het poortnummer in om de Active Directory-server te verbinden via LDAP (alleen beschikbaar voor de verificatiemethode LDAP + kerberos of LDAP + NTLMv2).
    LDAP-zoekbasis
    Voer de LDAP-zoekroot in (alleen beschikbaar voor verificatiemethode LDAP + kerberos of LDAP + NTLMv2).
    E-mailadres ophalen

Selecteer deze optie om het aangemelde e-mailadres van de gebruiker te verkrijgen via de Active Directory-server (alleen beschikbaar voor de LDAP + kerberos- of LDAP + NTLMv2-verificatiemethode).

Basismap van gebruiker ophalen

Selecteer deze optie om de basismap op te halen die wordt gebruikt als bestemming van Scannen naar netwerk (alleen beschikbaar voor de LDAP + kerberos- of LDAP + NTLMv2-verificatiemethode).

9. Klik op Indienen.