Hem > Skanna > Skanna med maskinens skanningsknapp > Spara skannade data som en e-postbilaga

Spara skannade data som en e-postbilaga

Skicka skannade data från maskinen till e-postprogrammet som en bilaga.
image
  • Använd maskinens skanningsknapp för att göra tillfälliga ändringar av skanningsinställningarna. Använd Brother iPrint&Scan om du vill göra permanenta ändringar.

• Om du vill skanna till e-post med hjälp av maskinens skanningsknapp måste du välja ett av dessa program i Brother iPrint&Scan:

• Windows: Microsoft Outlook
    • Mac: Apple Mail

För andra program och webbmailtjänster använder du funktionen Skanna till bild eller Skanna till fil om du vill skanna ett dokument och sedan bifoga den skannade filen till ett e-postmeddelande.

1. Ladda ditt dokument.
  2. Tryck på [Skanna]>[till dator]>[till e-post].
  3. Om maskinen är ansluten via nätverket trycker du på image eller image för att visa den dator som du vill skicka data till och väljer sedan datorns namn.
    image

Om LCD-meddelandet uppmanar dig att ange en PIN-kod använder du LCD:n för att ange datorns fyrsiffriga PIN-kod och trycker sedan på [OK].

4. Tryck på imageför att ändra inställningarna[Alternativ].
    image

För att använda image[Alternativ] måste du ansluta en dator med Brother iPrint&Scan installerat till skrivaren.

5. Tryck på [Skanninst.]>[Sätt från enhet].
  6. Välj vilka skanningsinställningar du vill ändra och tryck sedan på [OK].
    Alternativ
    Beskrivning
    Duplex skanning

(MFC-J6940DW/MFC-J6955DW/MFC-J6957DW)

Välj dubbelsidigt skannerläge.

Färginställning

Välj färgformat för dokumentet.

Upplösning

Välj skanningsupplösning för dokumentet.

Filtyp

Välj filformat för dokumentet.

Dokumentstrlk

Välj dokumentstorlek.

Ljusstyrka

Välj ljusstyrka.

Kontrast

Välj kontrastnivå.

Autok. matning

Korrigera alla sneda dokument när de skannas.

Skippa tomsida

När På är valt hoppas tomma sidor över.

Ta bort bakgrundsfärg

Ändra mängden bakgrundsfärg som tas bort.

image
    • Tryck på [Spara som genväg] för att spara inställningarna som ett snabbval. Du blir tillfrågad om du vill göra denna åtgärd till ett snabbval med en knapptryckning. Följ anvisningarna på LCD-skärmen.
  7. Tryck på [Start].
    Maskinen skannar dokumentet och sparar det som en filbilaga. Ditt e-postprogram startar och öppnar ett tomt e-postmeddelande med den skannade filen bifogad.