Hem > Skanna > Skanna med maskinens skanningsknapp > Skicka skannade data till en e-postmottagare

Skicka skannade data till en e-postmottagare

Skicka skannade data direkt från Brother-maskinen till en e-postmottagare utan att använda en dator.
  • För att kunna skicka skannade data till en e-postmottagare måste du konfigurera maskinen för att kommunicera med ditt nätverk och din e-postserver, som används för att skicka och ta emot e-post.
  • Du kan konfigurera dessa från maskinens kontrollpanel eller från webbaserad hantering.
  • Om du vill använda funktionen Skanna till e-postserver måste maskinen vara ansluten till ett nätverk och ha tillgång till en SMTP-server. Du kommer att behöva följande SMTP-e-postinställningar innan du kan gå vidare:
    • Serveradress

• Portnummer

• Användarnamn

• Krypteringstyp (SSL eller TLS)

• E-postservercertifikat (om sådant används)

Om du inte har dessa inställningar kontaktar du din e-postleverantör eller nätverksadministratör.

1. Ladda ditt dokument.
  2. Tryck på [Skanna]>[till e-postserver].
    image
    (MFC-J6955DW/MFC-J6957DW)
    • Om du har registrerat din e-postadress med ditt användar-ID visas knappen [till min e-post] när du logga in på maskinen med Secure Function Lock, Active Directory-autentisering eller LDAP-autentisering.
    • Tryck på [till min e-post] för att skicka skannade data till din e-postadress. Tryck på [Nästa] när din e-postadress visas på LCD-skärmen.
    • Aktivera den här funktionen i Webbaserad hantering genom att klicka påScan (Skanna)>Scan to E-mail Server (Skanna till e-postserver) i den vänstra navigeringsmenyn. I fältet Send to My E-mail (Skicka till min e-postadress) väljer du On (På).
  3. Gör något av följande för att ange mottagande e-postadress:
    • Tryck på [Manuell] för att ange e-postadressen manuellt och ange sedan e-postadressen med knapparna på LCD-skärmen. Tryck på [OK] när du är klar.
    • Tryck på [Adressbok] om e-postadressen finns i maskinens adressbok och välj sedan e-postadressen.

Tryck på [OK].

4. Bekräfta e-postadressen och tryck sedan på [Nästa].
  5. Tryck på imageför att ändra inställningarna[Alternativ] och gå sedan till nästa steg.
    image
    • Tryck på alternativet [Ställ in ny standard] för att ange dina egna standardinställningar efter att du ändrat inställningarna och tryck sedan på [Ja].
    • Återställ fabriksinställningarna genom att trycka på alternativet [Fabriksinst.] och sedan på [Ja].
  6. Välj vilka skanningsinställningar du vill ändra och tryck sedan på [OK].
    Alternativ
    Beskrivning
    Duplex skanning

(MFC-J6940DW/MFC-J6955DW/MFC-J6957DW)

Välj dubbelsidigt skannerläge.

Färginställning

Välj färgformat för dokumentet.

Upplösning

Välj skanningsupplösning för dokumentet.

Filtyp

Välj filformat för dokumentet.

Dokumentstrlk

Välj dokumentstorlek.

Ljusstyrka

Välj ljusstyrka.

Kontrast

Välj kontrastnivå.

Marginalinst.

Justera dokumentets marginaler.

Förgranska

(MFC-J6955DW/MFC-J6957DW)

Förhandsgranska ett skanningsresultat på LCD:n innan skannade data sparas.

image
    • Tryck på [Spara som genväg] för att spara inställningarna som ett snabbval. Du blir tillfrågad om du vill göra denna åtgärd till ett snabbval med en knapptryckning. Följ anvisningarna på LCD-skärmen.
    • (MFC-J6955DW/MFC-J6957DW) Om du vill förhandsgranska de skannade resultaten innan skannade data sparas trycker du på image och sedan trycker du på [Förgranska]. Maskinen skannar dokumentet och visar de skannade resultaten på LCD:n. Om de skannade resultaten är i ordning trycker du på[Start] för att spara och avsluta behandlingen.
  7. Tryck på [Start].
    Maskinen börjar skanna. Om du använder kopieringsglaset följer du instruktionerna på LCD-skärmen för att utföra skanningen.