Laitteen verkkoyhteyteen liittyviä ongelmia

image
Ota yhteys Brotherin asiakastukeen saadaksesi teknistä apua.

Jos vaikuttaa siltä, että laitteessa on vikaa, tarkista seuraavat aiheet. Voit korjata useimmat ongelmat itse.

Jos tarvitset lisää ohjeita, siirry laitemallin Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys -sivulle osoitteessa support.brother.com.

En pysty määrittämään kaikkia langattoman verkon asetuksia

Katkaise langattoman reitittimen virta ja kytke se takaisin päälle. Kokeile sitten määrittää langattomat asetukset uudelleen. Jos et pysty ratkaisemaan ongelmaa, toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti:

Tutki ongelmaa WLAN-raportin avulla.

Syy Toimenpide Liitäntä
Suojausasetukset (SSID/verkkoavain) eivät ole oikein.
  • Vahvista suojausasetukset käyttämällä Langattoman verkon asetusten ohje -työkalua. Katso lisätietoja ja lataa apuohjelma laitemallisi Ladattavat tiedostot -sivulta osoitteessa support.brother.com.
  • Valitse ja vahvista, että käyttämäsi suojausasetukset ovat oikein.
    • Katso langattoman LAN-tukiaseman/reitittimen mukana toimitetuista ohjeista, miten löydät oikeat suojausasetukset.
    • Oletusarvoisina suojausasetuksina voidaan käyttää valmistajan nimeä tai langattoman LAN-tukiaseman/reitittimen mallinumeroa.
    • Pyydä lisätietoja tukiaseman/reitittimen valmistajalta, internet-palveluntarjoajalta tai verkon järjestelmänvalvojalta.
Langaton
MAC-suodatin estää liikenteen Brother-laitteeseen. Varmista, että suodatin sallii Brother-laitteen MAC-osoitteen. Voit tarkistaa MAC-osoitteen Brother-laitteen ohjauspaneelista. Langaton
Langaton LAN-tukiasema/reititin on piilotustilassa (ei lähetä SSID-nimeä).
  • Anna oikea SSID-nimi tai verkkoavain manuaalisesti.
  • Tarkista langattoman LAN-tukiaseman/reitittimen mukana toimitetuissa ohjeissa mainittu SSID-nimi tai verkkoavain sekä määritä sitten langattoman verkon asetukset uudelleen.
Langaton
Laite ei tue langattoman LAN-tukiaseman/reitittimen senhetkistä kanavaa, kun yrität yhdistää laitteesi 5 GHz:n Wi-Fi-verkkoon. Vaihda langattoman LAN-tukiaseman/reitittimen kanava laitteen tukemaan kanavaan.
  1. Vahvista laitteen tukemat kanavat. Katso Channels Supported by Brother Machines for 5 GHz Wi-Fi Networks asiakirjasta osoitteessa support.brother.com/manuals.
  2. Tarkista langattoman LAN-tukiaseman/reitittimen kanava-asetus. Varmista, että asetuksena on jokin laitteen tukemista kanavista eikä valittuna ole automaattinen asetus. Lisätietoja kanava-asetuksen muuttamisesta on LAN-tukiaseman/reitittimen mukana toimitetuissa ohjeissa.
  3. Yritä yhdistää laitteesi uudelleen Wi-Fi-verkkoon.
Langaton
Suojausasetukset (SSID/salasana) eivät ole oikein.
  • Vahvista SSID ja salasana.
    • Määritettäessä verkkoa manuaalisesti SSID ja salasana näytetään Brother-laitteen näytössä. Jos mobiililaitteesi tukee manuaalista määrittämistä, SSID ja salasana näytetään matkapuhelinlaitteen näytössä.
Wi-Fi Direct
Jos käytät Android™ 4.0 -järjestelmää. Jos mobiililaitteesi katkaisee yhteyden (noin kuuden minuutin kuluttua Wi-Fi Directin käytön jälkeen), kokeile WPS:n määritystä kertapainallusmenetelmällä (suositeltu) ja määritä Brother-laite ryhmän omistajaksi. Wi-Fi Direct
Brother-laite on sijoitettu liian kauas mobiililaitteestasi. Sijoita Brother-laite enintään 1 metrin päähän mobiililaitteesta, kun määrität Wi-Fi Direct -verkon asetuksia. Wi-Fi Direct
Laitteen ja mobiililaitteen välissä on esteitä (esimerkiksi seinä tai huonekaluja). Siirrä Brother-laite paikkaan, jossa on esteetön yhteys. Wi-Fi Direct
Brother-laitteen tai mobiililaitteen lähellä on langaton tietokone, Bluetooth®-laite, mikroaaltouuni tai langaton digitaalinen puhelin. Siirrä muut laitteet pois Brother-laitteen tai mobiililaitteen läheltä. Wi-Fi Direct
Olet tarkastellut kaikkia aikaisemmin mainittuja toimenpiteitä ja kokeillut niitä, mutta Wi-Fi Direct -verkon asetusten määritys ei edelleenkään onnistu Brother-laitteessasi.
  • Katkaise Brother-laitteestasi virta ja kytke se takaisin päälle. Kokeile sitten määrittää Wi-Fi Direct -verkon asetukset uudelleen.
  • Jos käytät Brother-laitetta asiakaslaitteena, varmista, kuinka monta laitetta voi samanaikaisesti olla Wi-Fi Direct -verkossa ja tarkista sitten kuinka monta laitetta verkkoon on yhdistettynä.
Wi-Fi Direct
Windows
Jos langaton yhteys on keskeytynyt ja olet tarkistanut ja kokeillut kaikki yllä mainitut kohdat, suosittelemme käyttämään verkkoyhteyden korjaustyökalua.

Brother-laitteellani ei voi tulostaa, skannata tai vastaanottaa PC-FAX-tiedostoja verkon kautta

Syy Toimenpide Liitäntä
Tietoturvaohjelmistot estävät laitteen pääsyn verkkoon. (Verkkoskannaustoiminto ei toimi. )
  • Windows

Määritä kolmannen osapuolen suojaus-/palomuuriohjelmisto on sallimaan verkkoskannaus. Lisää portti 54925 verkon PC-Fax-vastaanottoa varten kirjoittamalla seuraavat tiedot:

• Kohdassa Name (Nimi):

Kirjoita mikä tahansa kuvaus, kuten esimerkiksi Brother-verkkoskannaus.

• Kohdassa Port number (Porttinumero):

Kirjoita 54925.

Kirjoita 137.

Kirjoita 161.

• Kohdassa Protocol (Protokolla):

UDP on valittuna.

Katso lisätietoja kolmannen osapuolen suojaus-/palomuuriohjelmiston mukana toimitetusta käyttöohjeesta tai ota yhteys ohjelmiston valmistajaan.

• Mac

(Brother iPrint&Scan)

Valitse Finder -valikkorivillä Siirry > Ohjelmat ja kaksoisosoita sitten Brother iPrint&Scan -kuvaketta. Brother iPrint&Scan -ikkuna aukeaa. Osoita Valitse laitteesi -painiketta ja valitse sitten verkkolaitteesi uudelleen näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Kiinteä/langaton
Tietoturvaohjelmistot estävät laitteen pääsyn verkkoon. (Verkon PC-Fax-vastaanottotoiminto ei toimi.)

(Windows)

Määritä kolmannen osapuolen suojaus-/palomuuriohjelmisto sallimaan PC-FAX-vastaanotto. Lisää portti 54926 verkon PC-Fax-vastaanottoa varten kirjoittamalla seuraavat tiedot:

• Kohdassa Name (Nimi):

Kirjoita mikä tahansa kuvaus, esimerkiksi Brother PC-FAX-vastaanotto.

• Kohdassa Port number (Porttinumero):

Kirjoita 54926.

• Kohdassa Protocol (Protokolla):

UDP on valittuna.

Katso lisätietoja kolmannen osapuolen suojaus-/palomuuriohjelmiston mukana toimitetusta käyttöohjeesta tai ota yhteys ohjelmiston valmistajaan.

Kiinteä/langaton
Tietoturvaohjelmistot estävät laitteen pääsyn verkkoon.

Jotkin tietoturvaohjelmistot saattavat estää käytön myös onnistuneen asennuksen jälkeen näyttämättä varoitusviestiä.

Katso ohjeet käyttöoikeuden myöntämisestä tietoturvaohjelmistostasi tai kysy ohjelmiston valmistajalta.

Kiinteä/langaton
Brother-laitteellesi ei ole määritetty käytettävissä olevaa IP-osoitetta.
  • Tarkista IP-osoite ja aliverkon peite.

Varmista, että sekä tietokoneen että Brother-laitteen IP-osoite ja aliverkon peite ovat oikein ja että ne ovat samassa verkossa.

Kysy verkonvalvojalta lisätietoja IP-osoitteen ja aliverkon peitteen vahvistamisesta.

• Windows

Varmista IP-osoite ja aliverkon peite verkkoyhteyden korjaustyökalun avulla.

• Mac

Tarkista verkkolaitteet ping-komennolla. Katso lisätietoja verkkoasetusten vahvistamisesta imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja:Verkkolaitteiden tarkistus ping-komennolla.

Kiinteä/langaton
Epäonnistunut tulostustyö on edelleen tietokoneen tulostusjonossa.
  • Jos epäonnistunut tulostustyö on edelleen tietokoneen tulostusjonossa, poista se.
  • Muussa tapauksessa kaksoisnapsauta tulostimen kuvaketta seuraavassa kansiossa ja peruuta kaikki asiakirjat:
    • Windows 10, Windows Server 2016 ja Windows Server 2019

Valitse image > Windows-järjestelmä > Ohjauspaneeli. Valitse Laitteisto ja äänet -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet.

• Windows 8.1

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Kun näyttöön tulee valikkorivi, napsauta Asetukset > Ohjauspaneeli. Valitse Laitteisto ja äänet -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet.

• Windows Server 2012 R2

Napsauta Ohjauspaneeli -valintaa Käynnistä-valikossa. Valitse Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet.

• Windows Server 2012

Siirrä hiiren osoitin työpöydän oikeaan alakulmaan. Kun näyttöön tulee valikkorivi, napsauta Asetukset > Ohjauspaneeli. Valitse Laitteisto -ryhmässä Näytä laitteet ja tulostimet > Tulostimet.

• Windows 7

Napsauta image(Käynnistä) > Laitteet ja tulostimet.

• Windows Server 2008

Napsauta Käynnistä > Ohjauspaneeli > Tulostimet.

• Mac

Napsauta Järjestelmäasetukset > Tulostimet ja skannerit-painiketta.

Kiinteä/langaton
Brother-laitettasi ei ole yhdistetty langattomaan verkkoon.

Tulosta WLAN-raportti ja tarkasta virhekoodi tulostetusta raportista.

Langaton

Jos olet tarkastanut ja kokeillut kaikki edellä mainitut, mutta Brother-laitteesi ei edelleenkään pysty tulostamaan ja skannaamaan, poista ohjainten (Windows) ja Brother-ohjelmiston asennus ja asenna niiden uusin versio uudelleen.

Haluan tarkistaa, että verkkolaitteet toimivat oikein.

Tarkistus Toimenpide Liitäntä
Tarkista, että Brother-laitteeseen, tukiasemaan/reitittimeen tai keskittimeen on kytketty virta.
Tarkista seuraavat:
  • Virtajohto on kytketty oikein ja Brother-laitteeseen on kytketty virta.
  • Tukiasemaan/reitittimeen tai keskittimeen on kytketty virta ja linkkipainikkeen merkkivalo vilkkuu.
  • Kaikki pakkauksen suojamateriaali on poistettu laitteesta.
  • Mustekasetit on asennettu oikein.
  • Skannerin kansi ja tukoksen poistoaukon kansi on täysin suljettu.
  • Paperi on asetettu paperikasettiin oikein.
  • (Kiinteät verkot) Verkkokaapeli on kytketty kunnolla Brother-laitteeseen ja reitittimeen tai keskittimeen.
Kiinteä/langaton
Tarkista, että voit pingata Brother-laitettasi tietokoneestasi.

Lähetä ping-pyyntö Brother-laitteeseen tietokoneestasi käyttämällä IP-osoitetta tai solmun nimeä Windows-komentorivillä tai Macin Pääte (Terminal)-sovelluksessa:

Lähetä ping-pyyntö käyttämällä vaihtoehtoa <ipaddress> tai <nodename>.

• Onnistui: Brother-laite toimii oikein ja on yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone.
  • Epäonnistui: Brother-laite ei ole yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone.

Windows:

Kysy järjestelmänvalvojalta IP-osoite ja aliverkon peite ja käytä sitten verkkoyhteyden korjaustyökalua.

Mac:

Tarkista, että IP-osoite ja aliverkon peite on määritetty oikein.

Kiinteä/langaton
Tarkista, että Brother-laite on yhdistetty langattomaan verkkoon.

Tulosta WLAN-raportti ja tarkasta virhekoodi tulostetusta raportista.

Langaton

Jos kaikki edellä olevat kohdat on tarkistettu ja ohjeita noudatettu, katso langattoman LAN-tukiaseman/reitittimen mukana toimitetuista ohjeista, mistä SSID (verkkonimi) ja verkkoavain (salasana) löytyvät ja miten ne pitää määrittää.