Konfigurere maskinen for et trådløst nettverk

FORSIKTIG VIKTIG
Hvis du skal koble Brother-maskinen til nettverket, anbefaler vi at du tar kontakt med systemadministratoren før installeringen. Du må kjenne til innstillingene for det trådløse nettverket før du går i gang med installeringen.
Hvis du allerede har konfigurert maskinens trådløse innstillinger, må du tilbakestille nettverkets LAN-innstillinger før du kan konfigurere de trådløse innstillingene igjen. Klikk på Menu, bruk Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri til å velge Nettverk og Standard innst, og velg deretter Ja for å godta endringen. For modeller med pekeskjerm trykker du på MENY, Nettverk, Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å vise Standard innst, og deretter trykker du på Standard innst, og velger Ja for å godta endringen. Maskinen vil starte på nytt automatisk.

Bruke installeringsveiviseren på kontrollpanelet

Du kan konfigurere utskriftsserveren ved hjelp av funksjonen Inst.veiviser. Den finner du på Nettverk-menyen på maskinens kontrollpanel. Se trinnene nedenfor for ytterligere informasjon.
1
Noter innstillingene for det trådløse nettverket for tilgangspunktet eller den trådløse ruteren.
Element
Eksempel
Noter gjeldende trådløse nettverksinnstillinger
Kommunikasjonsmodus: (infrastruktur)
Infrastruktur
Nettverksnavn: (SSID, ESSID)
HALLO
Pålitelighetskontrollmetode: (Åpent system, Delt nøkkel, WPA-PSK, WPA2-PSK)
WPA2-PSK
Krypteringsmodus: (Ingen, WEP,TKIP, AES)
AES
Nettverksnøkkel: (Krypteringsnøkkel, WEP-nøkkel, passfrase)
12345678
2
Slå på maskinen ved å koble til strømledningen.
3
Trykk på Menu.
4
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Nettverk.
Trykk på OK.
5
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge WLAN.
Trykk på OK.
6
Trykk på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Inst.veiviser.
Trykk på OK.
7
Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er. Du skal kunne se SSID-en du skrev ned tidligere. Hvis maskinen finner flere nettverk, bruker du Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri til å velge nettverket, og deretter trykker du på OK. Gå til 11.
Hvis tilgangspunktet er angitt til å ikke sende SSID-en, må du legge til SSID-navnet manuelt. Gå til 8.
8
Velg <Ny SSID> ved hjelp av Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri.
Trykk på OK. Gå til 9.
9
Skriv inn SSID-navnet. (Vil du vite hvordan du skriver inn tekst, kan du se Skrive inn tekst.)
Trykk på OK. Gå til 10.
10
Bruk Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri til å velge Infrastruktur når du blir bedt om det.
Trykk på OK. Gå til 11.
Hvis du valgte Ad-hoc, går du til 12.
11
Velg pålitelighetskontrollmetode ved hjelp av Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri, og trykk på OK.
Hvis du valgte Åpent system, går du til 12.
Hvis du valgte Delt nøkkel, går du til 13.
Hvis du valgte WPA/WPA2-PSK, går du til 16.
12
Velg krypteringstypen Ingen eller WEP ved hjelp av Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri, og trykk på OK.
Hvis du valgte Ingen, går du til 18.
Hvis du valgte WEP, går du til 13.
13
Velg nøkkelalternativ TAST1, TAST2, TAST3 eller TAST4 ved hjelp av Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri, og trykk på OK.
Hvis du valgte nøkkelen som viser **********, går du til 14.
Valgte du en tom nøkkel, går du til 15.
14
Hvis du vil endre nøkkelen du valgte i 13, trykker du på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Endre. Trykk på OK. Gå til 15.
Hvis du vil beholde nøkkelen du valgte i 13, trykker du på Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri for å velge Behold. Trykk på OK. Gå til 18.
15
Angi en ny WEP-nøkkel. Trykk på OK. Gå til 18. (Vil du vite hvordan du skriver inn tekst, kan du se Skrive inn tekst.)
16
Velg krypteringstypen TKIP eller AES ved hjelp av Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri. Trykk på OK. Gå til 17.
17
Skriv inn passordet, og trykk på OK. Gå til 18. (Vil du vite hvordan du skriver inn tekst, kan du se Skrive inn tekst.)
18
Vil du ta i bruk innstillingene, velger du Ja. Vil du avbryte, velger du Nei.
Hvis du valgte Ja, går du til 19.
Hvis du valgte Nei, går du tilbake til 7.
19
Maskinen vil koble til den trådløse enheten som du valgte.
20
Hvis tilkoblingen av den trådløse enheten er vellykket, vises Tilkoblet på skjermen i 60 sekunder og konfigurasjonen er fullført.
Hvis tilkoblingen var mislykket, vises Tilkobling mislyktes på skjermen i 60 sekunder. (Se Feilsøking av trådløst nettverk.)
21
Trykk på OK.
OK!
(For Windows®)
Du har fullført oppsettet for det trådløse nettverket. Hvis du vil fortsette å installere drivere og programvare som er nødvendig for å bruke enheten, velger du Installere MFL-Pro Suite eller Innledende installering / Installere MFL Pro Suite på hovedmenyen for CD-ROM-en.
(For Macintosh®)
Du har fullført oppsettet for det trådløse nettverket. Hvis du vil fortsette å installere drivere og programvare som er nødvendig for å bruke enheten, velger du Start Here OSX fra hovedmenyen på CD-ROM-en.

For modeller med pekeskjerm

1
Noter innstillingene for det trådløse nettverket for tilgangspunktet eller den trådløse ruteren.
SSID (Service Set ID eller nettverksnavn)
WEP-nøkkel (om nødvendig)
WPA-PSK-kryptering (TKIP eller AES)
WPA-PSK-passord (om nødvendig)
2
Slå på maskinen ved å koble til strømledningen.
3
Trykk på MENY.
4
Trykk på Nettverk.
5
Trykk på WLAN.
6
Trykk på Inst.veiviser.
7
Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er. Du skal kunne se SSID-en du skrev ned tidligere. Hvis maskinen finner flere nettverk, bruker du Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri til å velge nettverket. Gå til 11.
Hvis tilgangspunktet er angitt til å ikke sende SSID-en, må du legge til SSID-navnet manuelt. Gå til 8.
8
Velg <Ny SSID> ved hjelp av Bsymbol.utri eller Bsymbol.dtri. Gå til 9.
9
Skriv inn SSID-navnet. (Vil du vite hvordan du skriver inn tekst, kan du se Skrive inn tekst.) Gå til 10.
10
Trykk på Infrastruktur når du blir bedt om det. Gå til 11.
Hvis du valgte Ad-hoc, går du til 12.
11
Velg og trykk på pålitelighetskontrollmetoden.
Hvis du valgte Åpent system, går du til 12.
Hvis du valgte Delt nøkkel, går du til 13.
Hvis du valgte WPA/WPA2-PSK, går du til 16.
12
Velg og trykk på krypteringstypen Ingen eller WEP.
Hvis du valgte Ingen, går du til 18.
Hvis du valgte WEP, går du til 13.
13
Velg og trykk på nøkkelalternativet TAST1:, TAST2:, TAST3:, TAST4:.
Hvis du valgte nøkkelen som viser **********, går du til 14.
Valgte du en tom nøkkel, går du til 15.
14
Hvis du vil endre nøkkelen du valgte i 13, trykker du på Endre. Gå til 15.
Hvis du vil beholde nøkkelen du valgte i 13, trykker du på Behold. Gå til 18.
15
Angi en ny WEP-nøkkel. Trykk på OK. Gå til 18. (Vil du vite hvordan du skriver inn tekst, kan du se Skrive inn tekst.)
16
Velg og trykk på krypteringstypen TKIP eller AES. Gå til 17.
17
Skriv inn passordet, og trykk på OK. Gå til 18. (Vil du vite hvordan du skriver inn tekst, kan du se Skrive inn tekst.)
18
Vil du ta i bruk innstillingene, trykker du på Ja. Vil du avbryte, trykker du på Nei.
Hvis du valgte Ja, går du til 19.
Hvis du valgte Nei, går du tilbake til 7.
19
Maskinen vil koble til den trådløse enheten som du valgte.
20
Hvis tilkoblingen av den trådløse enheten er vellykket, vises Tilkoblet på skjermen i 60 sekunder og konfigurasjonen er fullført.
Hvis tilkoblingen var mislykket, vises Tilkobling mislyktes på skjermen i 60 sekunder. (Se Feilsøking av trådløst nettverk.)
21
Trykk på Grafikk.
OK!
(For Windows®)
Du har fullført oppsettet for det trådløse nettverket. Hvis du vil fortsette å installere drivere og programvare som er nødvendig for å bruke enheten, velger du Installere MFL-Pro Suite eller Innledende installering / Installere MFL Pro Suite på hovedmenyen for CD-ROM-en.
(For Macintosh®)
Du har fullført oppsettet for det trådløse nettverket. Hvis du vil fortsette å installere drivere og programvare som er nødvendig for å bruke enheten, velger du Start Here OSX fra hovedmenyen på CD-ROM-en.