IP-adresser, nettverksmasker og gatewayer

Hvis du skal bruke maskinen i et nettverkstilkoblet TCP/IP-miljø, må du konfigurere maskinens IP-adresse og nettverksmaske. IP-adressen du tilordner utskriftsserveren, må være på det samme logiske nettverket som vertsdatamaskinene. Dersom den ikke er det, må du konfigurere nettverksmasken og gatewayadressen.

IP-adresse

En IP-adresse er en serie med numre som identifiserer hver enkelt enhet som er koblet til et nettverk. En IP-adresse består av fire numre, atskilt med punktum. Hvert nummer ligger mellom 0 og 255.
Eksempel: I et lite nettverk endrer man vanligvis det siste nummeret.