Konfigurere IP-adressen og nettverksmasken

Bruke BRAdmin Light til å konfigurere maskinen som nettverksskriver

BRAdmin Light

BRAdmin Light er et verktøy for førstegangs installering av Brother-enheter som er koblet til nettverket. Det kan også søke etter Brother-produkter i et TCP/IP-miljø, vise statusen og konfigurere grunnleggende nettverksinnstillinger, som IP-adresse. BRAdmin Light er tilgjengelig for Windows® 2000/XP og Windows Vista® samt Mac OS® X 10.2.4 eller høyere.

Slik konfigurerer du maskinen med BRAdmin Light

Merk Merk
Bruk BRAdmin Light som finnes på CD-ROM-en som fulgte med Brother-produktet. Du kan også laste ned den nyeste versjonen av Brother BRAdmin Light fra http://solutions.brother.com.
Hvis du trenger mer avansert skriveradministrasjon, kan du bruke den nyeste Brother BRAdmin Professional-versjonen, som du kan laste ned fra http://solutions.brother.com. Dette verktøyet er bare tilgjengelig for brukere av Windows®.
Hvis du bruker Windows®-brannmuren eller brannmurfunksjonen i et antispion eller antivirusprogram, deaktiverer du den midlertidig. Når du er sikker på at du kan skrive ut, konfigurerer du programvareinnstillingene ved å følge instruksjonene på nytt.
Nodenavn: Nodenavn vises i gjeldende BRAdmin Light-vindu. Standard nodenavn for utskriftsserveren i maskinen er "BRNxxxxxxxxxxxx" (der "xxxxxxxxxxxx" er maskinens Ethernet-adresse).
For MFC-5490CN, MFC-5890CN, MFC-6490CW, DCP-6690CW og MFC-6890CDW er standardpassordet "access".
For andre modeller kreves det som standard ingen passord. Vil du angi et passord, dobbeltklikker du på enheten du vil angi et passord for. Klikk kategorien Kontroll og deretter Endre passord. Skriv inn det nye passordet.
1
Start BRAdmin Light.
For Windows® 2000/XP og Windows Vista®
Klikk på Start / Alle programmer1 / Brother / BRAdmin Light / BRAdmin Light.
1
Programmer for brukere av Windows® 2000
For Mac OS® X 10.2.4 eller høyere
Dobbeltklikk på Macintosh HD (Startup Disk) / Bibliotek / Printers / Brother / Utilities / BRAdmin Light.jar-filen.
2
BRAdmin Light søker automatisk etter nye enheter.
3
Dobbeltklikk på enheten som ikke er konfigurert.
Windows®
Skjermbilde
Macintosh®
Skjermbilde
Merk Merk
Hvis utskriftsserveren tilbakestilles til fabrikkinnstillingene (hvis du ikke bruker en DHCP-/BOOTP-/RARP-server), vil enheten vises som Ikke konfigurert (Unconfigured) på skjermbildet for BRAdmin Light.
Du finner nodenavnet og Ethernet-adressen ved å skrive ut nettverkskonfigurasjonslisten. (Se Skrive ut nettverkskonfigurasjonsliste for informasjon om hvordan du skriver ut nettverkskonfigurasjonslisten på utskriftsserveren.)
4
Velg STATIC under IP-konfigurasjon (Boot Method). Angi IP-adresse (IP Address), Nettverksmaske (Subbet Mask) og Gateway (om nødvendig) for utskriftsserveren.
Windows®
Skjermbilde
Macintosh®
Skjermbilde
5
Klikk på OK.
6
Når du har konfigurert IP-adressen riktig, vises Brothers utskriftsserver på listen over enheter.