Hem > Fax > Sända ett fax > Skicka ett fax från din Brother-maskin

Skicka ett fax från din Brother-maskin

MFC-J4340DW

1. Placera dokumentet i dokumentmataren eller på kopieringsglaset.
  2. Tryck på image (FAX).
    LCD-skärmen visar:
    image
  3. Ange faxnumret på något av följande sätt:
    • De kombinerade siffer- och bokstavsknapparna (ange faxnumret manuellt).

Mata in alla siffror med de kombinerade siffer- och bokstavsknapparna.

• Ring upp igen (Ring upp senaste numret du ringde.)

Tryck på Redial/Pause.

• Utgående samtal (Välj ett nummer från historiken över utgående samtal.)

Tryck på image eller image för att välja följande:

1. Välj [Samtalshist.]. Tryck på OK.
      2. Välj [Utgående samtal]. Tryck på OK.
      3. Välj det nummer som önskas och tryck sedan på OK.
      4. Tryck på image för att välja [Verkställ].
    • Nummerpresentation (Välj ett nummer från nummerpresentationshistoriken.)

(Funktionen för nummerpresentation är inte tillgänglig för Finland)

Tryck på image eller image för att välja följande:

1. Välj [Samtalshist.]. Tryck på OK.
      2. Välj [Nummerpres.historik]. Tryck på OK.
      3. Välj det nummer som önskas och tryck sedan på OK.
      4. Tryck på image för att välja [Verkställ].
    • [Adressbok] (Välj ett nummer från adressboken.)

Tryck på image eller image för att välja följande:

1. Välj [Adressbok]. Tryck på OK.
      2. Välj [Sök]. Tryck på OK.
      3. Gör något av följande:
        • Ange det tvåsiffriga kortnumret med de kombinerade siffer- och bokstavsknapparna.
        • Välj ett nummer i listan med dessa steg:
          1. Välj [Bokstavsordning] eller [Nummerordning]. Tryck på OK.
          2. Välj önskat nummer. Tryck på OK.
          3. Tryck på image för att välja [Verkställ].
  4. För att ändra faxinställningarna trycker du på image eller image för att välja den inställning som ska ändras och trycker sedan på OK.
  5. Tryck på Mono Start eller Colour Start när du är klar.
  6. Gör något av följande:
    • Om du använder dokumentmataren börjar maskinen att skanna och sända dokumentet.
    • Om du använder kopieringsglaset och tryckte på Mono Start börjar maskinen att skanna första sidan.

Gå till nästa steg.

• Om du använder kopieringsglaset och tryckte på Colour Start, visas en fråga på LCD-skärmen om du vill sända ett färgfax.

Tryck på image för att bekräfta. Maskinen börjar ringa upp och sända dokumentet.

7. När [Nästa sida?] visas på LCD-skärmen ska du göra något av följande:
    • Tryck på image för att skanna ytterligare en sida. Placera nästa sida på kopieringsglaset och tryck sedan på image. Maskinen börjar skanna sidan.

Upprepa det här steget för varje sida.

• Tryck på image för att sända faxet när skanningen av sidorna är klar.Maskinen börjar sända dokumentet.

MFC-J4440DW/MFC-J4540DW

1. Placera dokumentet i dokumentmataren eller på kopieringsglaset.
  2. Tryck på image[Fax].
    image
    Om [Förhandsg. fax] är inställt på [], trycker du på image[Fax]>[Skickar fax].
    På pekskärmen visas:
    image
  3. Ange faxnumret på något av följande sätt:
    • De kombinerade siffer- och bokstavsknapparna (ange faxnumret manuellt).

Mata in alla siffror med pekskärmen.

• Samtalshistorik

Tryck på [Samtals- historik].

Tryck på [Återup.], [Utgående samtal] eller [Nummerpresentationshist.].

Om du väljer [Utgående samtal] eller [Nummerpresentationshist.], välj det nummer som önskas och tryck sedan på [Verkställ].

(Funktionen för nummerpresentation är inte tillgänglig för Finland)

• Adressbok

Tryck på [Adressbok].

Gör något av följande:

• Välj det nummer som önskas och tryck sedan på [Verkställ].
      • Tryck på image och ange sedan första bokstaven i namnet och tryck på [OK]. Tryck på det namn som du vill ringa upp. Om det finns två nummer för namnet trycker du på det nummer som du önskar. Tryck på [Verkställ].
      image

Om LDAP-sökning är tillgängligt visas resultatet på pekskärmen med image.

4. För att ändra faxinställningarna trycker du på image[Alternativ].
    Tryck på [OK] när du är klar.
  5. Tryck på [Fax start].
    • Om du använder dokumentmataren börjar maskinen att skanna och sända dokumentet.
    • Om du använder kopieringsglaset och har valt [Svartvitt] i [Färginställning] börjar maskinen att skanna första sidan.

Gå sedan till nästa steg.

• Om du använder kopieringsglaset och har valt [Färg] i [Färginställning] får du en fråga via pekskärmen om du vill sända ett färgfax.

Tryck på [Ja (färgfax)] för att bekräfta. Maskinen börjar ringa upp och sända dokumentet.

6. När [Nästa sida?] visas på pekskärmen gör du något av följande:
    • Tryck på [Nej] när du är klar med att skanna sidor.Maskinen börjar sända dokumentet.
    • Tryck på [Ja] för att skanna ytterligare en sida. Lägg nästa sida på kopieringsglaset och tryck sedan på [OK]. Maskinen börjar skanna sidan.
    Upprepa det här steget för varje sida.