Hem > Rutinunderhåll > Kontrollera Brother-maskinen > Kontrollera bläcknivån (sidmätare)

Kontrollera bläcknivån (sidmätare)

Även om en ikon för bläcknivån visas på maskinens LCD kan du se en större graf som visar ungefär hur mycket bläck som finns kvar i varje kassett.

MFC-J4340DW

1. Tryck på image (bläck).
  2. Tryck på image eller image för att välja [Bläcknivå]. Tryck på OK.

Aktuell bläcknivå visas på LCD-skärmen. *1

image
    1. Visar bläckpatronens nivå.
    2. Visar återstående bläcknivå i den interna bläckbehållaren.
    3. Sidmätaren *1 visar det ungefärliga antalet återstående sidor som kan skrivas ut med patronerna.
    image
    • När bläckpatronen håller på att ta slut, eller om det är något problem med den, visas någon av följande ikoner:

image

Bläcknivån är låg.

image

Bläckpatronen behöver bytas ut.

image

Det är ett problem med bläckpatronen.

• Om du vill ändra visningsinställningarna för det ungefärliga antalet sidor trycker du på Stop/Exit för att gå tillbaka till startskärmen. Tryck påSettings, välj [Bläck] och därefter[Återstående sid].

Tryck på OK och följ instruktionerna på LCD:n.

• Om du vill kontrollera eller skriva ut modellnumren för bläckpatronerna trycker du på Clear/Back för att gå tillbaka till menyskärmen [Bläck] och sedan väljer du [Bläckpatronsmodell].

Tryck på OK och följ instruktionerna på LCD:n.

3. Tryck på Stop/Exit.
    image
    • Du kan även kontrollera bläcknivån från datorn.
    • Mer detaljerad information om de mätmetoder som använts för den ungefärliga åtgången finns på support.brother.com/yield.
*1
Sidmätaren är endast en uppskattning i informationssyfte och visar inte det faktiska antal sidor som återstår. Information om faktisk kassettkapacitet finns på support.brother.com/yield.

MFC-J4440DW/MFC-J4540DW

1. Tryck på image[Bläck]>[Bläcknivå].

Bläcknivån och sidmätaren visas på pekskärmen *1.

image
    1. Visar bläckpatronens nivå.
    2. Visar återstående bläcknivå i den interna bläckbehållaren.
    3. Tryck för att ändra inställningarna för ungefärligt sidantal.
    4. Sidmätaren *1 visar det ungefärliga antalet återstående sidor som kan skrivas ut med patronerna.
    image
    • När bläckpatronen håller på att ta slut, eller om det är något problem med den, visas någon av följande ikoner:

image

Bläcknivån är låg.

image

Bläckpatronen behöver bytas ut.

image

Det är ett problem med bläckpatronen.

• Om du vill kontrollera eller skriva ut bläckpatronens modellnummer trycker du på image (Tillbaka) för att återgå till [Bläck] menyskärmen.

Tryck på [Bläckpatronsmodell] och följ anvisningarna på pekskärmen.

2. Tryck på image.
    image
    • Du kan även kontrollera bläcknivån från datorn.
    • Mer detaljerad information om de mätmetoder som använts för den ungefärliga åtgången finns på support.brother.com/yield.
*1
Sidmätaren är endast en uppskattning i informationssyfte och visar inte det faktiska antal sidor som återstår. Information om faktisk kassettkapacitet finns på support.brother.com/yield.