Home > Routineonderhoud > De inktcartridges vervangen

De inktcartridges vervangen

Uw Brother-apparaat is voorzien van een inktstippenteller. De inktstippenteller controleert automatisch het inktniveau in elk van de vier inktcartridges. Als het apparaat ontdekt dat een inktcartridge bijna leeg is, wordt een melding weergegeven.

Het LCD-scherm geeft aan welke inktcartridge moet worden vervangen. Volg de aanwijzingen op het LCD-scherm om de inktcartridges in de juiste volgorde te vervangen.

Als u door het apparaat wordt geïnstrueerd een inktcartridge te vervangen, bevat de inktcartridge nog een kleine hoeveelheid inkt.

VOORZICHTIG
Als er inkt in uw ogen komt, spoel dit dan onmiddellijk met water weg. Als u niets doet, kan dit roodheid of een lichte ontsteking van de ogen veroorzaken. Raadpleeg in geval van afwijkende reacties een arts.
BELANGRIJK

Wij adviseren u originele Brother-verbruiksartikelen te gebruiken voor stabiele afdrukkwaliteit en prestaties. Niet alle niet-originele verbruiksartikelen veroorzaken problemen, maar de mogelijkheid bestaat dat sommige van dergelijke artikelen een negatieve impact hebben op de afdrukkwaliteit of storingen veroorzaken. Indien schade het gevolg is van het gebruik van niet-originele verbruiksartikelen, worden de reparatiekosten van uw apparaat mogelijk door Brother aangerekend, ook al hebt u nog garantie op het apparaat.

1. Open het deksel van de inktcartridge (1).
    image
  2. Druk op de ontgrendelingshendel om de cartridgekleur die op het LCD-scherm wordt weergegeven te ontgrendelen en de inktcartridge uit het apparaat te verwijderen, zoals in de afbeelding getoond.
    image
    image
  3. Open de verpakking met de nieuwe inktcartridge voor de kleur die op het LCD-scherm wordt aangegeven en haal vervolgens de inktcartridge eruit.
    BELANGRIJK
    • Raak het met (1) gemarkeerde gebied op de inktcartridge NOOIT aan. De cartridge wordt dan mogelijk niet gedetecteerd door het apparaat.
      image
    • Schud alleen de zwarte inktcartridge 15 keer horizontaal heen en weer, zoals afgebeeld, voordat u deze in het apparaat plaatst.
      image
  4. Plaats de inktcartridge in de richting van de pijl op het etiket.
    Elke kleur heeft zijn eigen vaste positie.
    image
  5. Duw voorzichtig op het deel met de aanduiding 'PUSH' tot de cartridgehendel vastklikt. Sluit vervolgens het deksel van de inktcartridge.
    image
    Het apparaat voert een reset uit voor de inktstippenteller.

image

Als het apparaat de geïnstalleerde inktcartridge niet detecteert, controleert u of de inktcartridge goed geïnstalleerd is. Verwijder de inktcartridge en plaats hem langzaam opnieuw tot deze op zijn plaats klikt.

BELANGRIJK
  • Een cartridge die al in het apparaat geïnstalleerd is, mag u NIET schudden. Als u inkt op uw huid of kleding krijgt, wast u deze meteen af met zeep of een schoonmaakmiddel.
  • Verwijder inktcartridges ALLEEN als deze aan vervanging toe zijn, anders weet het apparaat niet hoeveel inkt er nog in de cartridge zit.
  • Raak NOOIT de houders voor de inktcartridges aan; de inkt kan anders vlekken op uw huid achterlaten.
  • Als de kleuren gemengd zijn omdat u een inktcartridge in de verkeerde positie hebt geïnstalleerd, wordt op het LCD-scherm[Verkeerde kleur inkt] weergegeven.

Controleer welke inktcartridges niet op de juiste kleurpositie zijn geïnstalleerd en plaats deze in de correcte positie.

• Gebruik ongeopende inktcartridges vóór de uiterste verbruiksdatum die op de verpakking van de inktcartridge vermeld staat.
  • Maak de inktcartridge NOOIT open en knoei er niet mee; hierdoor kan de inktcartridge inkt verliezen.