Hem > Introduktion till maskinen > Översikt över kontrollpanelen

Översikt över kontrollpanelen

Kontrollpanelen kan variera beroende på din modell.

DCP-L3515CDW/DCP-L3520CDW/DCP-L3520CDWE/DCP-L3527CDW

image
  1. image Slå på/stänga av
    • Starta maskinen genom att trycka på image.

• Stäng av maskinen genom att trycka på image och hålla ner. LCD-skärmen visar [Stänger ner] och är på några sekunder innan den stängs av.

2. Funktionsknappar
    WiFi (för trådlösa modeller)

Tryck på WiFi-knappen och starta det trådlösa installationsprogrammet på din dator. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in trådlös anslutning mellan din maskin och ditt nätverk.

När WiFi-lampan lyser är maskinen ansluten till en trådlös åtkomstpunkt. När WiFi-lampan blinkar ligger den trådlösa anslutningen nere eller så håller maskinen på att ansluta till en trådlös åtkomstpunkt.

Copy/Scan Options (Kopierings-/skanningsalternativ)

Tryck här om du vill få åtkomst till tillfälliga inställningar för att skanna eller kopiera.

2 in 1 (ID) Copy (2-i-1 ID-kopiering)

Tryck för att kopiera båda sidor av ett ID-kort på en sida.

Scan (Skanna)

Tryck för att växla maskinen till Skanningsläge.

3. LCD-skärm (skärm med flytande kristaller)

Visar meddelanden som hjälper dig att ställa in och använda maskinen.

Om maskinen befinner sig i beredskapsläge eller kopieringsläge visar LCD-skärmen:
    image

a. Kopieringstyp

b. Antal kopior

c. Kvalitet

d. Kontrast

e. Kopieringsförhållande

4. Menyknappar
    Menu (Meny)

Tryck för att öppna menyn för programmering av maskinens inställningar.

Clear (Rensa)

• Tryck för att radera den data du angett.
    • Tryck för att avbryta aktuell inställning.

OK

Tryck för att lagra din maskins inställningar.

image eller image

Tryck för att bläddra upp eller ner i menyerna och alternativen.

5. Stop/Exit (Avbryt/avsluta)
    • Tryck för att stoppa ett förfarande.
    • Tryck för att avsluta menyn.
  6. Start knappar
    • Mono Start (Starta i svartvitt)
      • Tryck för att börja kopiera i svartvitt.
      • Tryck för att börja skanna dokument (i färg, gråskala eller svartvitt beroende på skanningsinställning).
    • Colour Start (Starta i färg)
      • Tryck för att börja kopiera i färg.
      • Tryck för att börja skanna dokument (i färg, gråskala eller svartvitt beroende på skanningsinställning).

DCP-L3555CDW/DCP-L3560CDW/MFC-L3740CDW/MFC-L3740CDWE/MFC-L3760CDW/MFC-L8340CDW/MFC-L8390CDW

image
  1. Pekskärm med LCD (Liquid Crystal Display)
    Du kan välja mellan två olika typer av skärmar för inställning av huvudstartskärmen: startskärmar och snabbvalsskärmar. När en startskärm visas sveper du åt vänster eller höger eller trycker på image eller image för att visa de andra startskärmarna.

Huvudstartskärmen visar skrivarens status när den är i beredskapsläge. När den visas indikerar skärmen att skrivaren är redo för nästa kommando.

Om du aktiverar autentisering av Active Directory eller LDAP är maskinens kontrollpanel låst.

Tillgängliga funktioner varierar beroende på din modell.

Startskärmarna ger dig åtkomst till funktioner som att faxa, kopiera och skanna.

Startskärm: Skärm 1

Startskärm: Skärm 1

Startskärm: Skärm 2

Startskärm: Skärm 2

Startskärm: Skärm 3

Startskärm: Skärm 3

Snabbvalsskärm

Skapa snabbval för funktioner du ofta använder t.ex. sända fax, ta kopior, skanna och använda Web Connect.

image
    Åtta snabbvalsflikar finns tillgängligt med upp till sex snabbval på varje snabbvalsflik. Sammanlagt finns 48 tillgängliga snabbval.
    image
    1. Datum och tid

Visar datum och tid inställt i maskinen.

2. Funktionsikoner
      • image [Fax] (för MFC-modeller)

Tryck för att öppna faxläget.

• image [Kopiera]

Tryck för att öppna kopieringsläget.

• image [Skanna]

Tryck för att öppna skanningsläget.

• image [Säker utskrift]

Tryck för att få tillgång till alternativet [Säker utskrift].

• image [Internet]

Tryck för att ansluta maskinen till en Internettjänst.

• image [Appar]

Tryck för att ansluta maskinen till tjänsten Brother Apps.

• image [USB] (MFC-L3760CDW/MFC-L8340CDW/MFC-L8390CDW)

Tryck för att gå till USB-menyn och välj alternativet [Skanna > USB] eller [Direktutskrift].

• image [2 på 1 ID-kopia]

Tryck för att öppna alternativet ID-kopiering 2 på 1.

3. image (Toner)

Visar återstående tonernivå. Tryck för att öppna menyn [Toner].

4. image (Inställningar)

Tryck för att öppna menyn [Inställn.].

image
      Om du aktiverat inställningslåset visas en nyckelikon image på LCD-skärmen. Du måste låsa upp maskinen för att ändra inställningar.

image
      • image Toner

• Visar återstående tonernivå.
        • Tryck för att öppna menyn [Toner].
      • image/image Nätverk

• Tryck för att ställa in en ny nätverksanslutning.
        • En indikator med fyra nivåer på skärmen visar aktuell trådlös signalstyrka om du använder en trådlös anslutning.
      • imageFörhandsgranskning av fax (för MFC-modeller)

Tryck för att öppna menyn [Förhandsg. fax].

• image Wi-Fi Direct (för DCP-modeller)

Tryck för att öppna menyn [Wi-Fi Direct].

• imageFackinställning

Tryck för att öppna menyn [Fack- inställning].

• imageEco-läge

Tryck för att öppna menyn [Eco-läge].

• imageAlla inställningar

Tryck för att komma åt en meny över maskinens alla inställningar.

• imageDatum och tid

• Visar datum och tid inställt i maskinen.

• Tryck för att öppna menyn [Datum och tid].

5. IP-adress

Om inställningen för IP-adress på menyn [Displayinfo] har aktiverats visas [IP-adress] på startskärmarna.

6. image eller image (Trådlös status)

Tryck för att konfigurera trådlösa inställningar.

Om du använder en trådlös anslutning visar en indikator med fyra nivåer den trådlösa signalens aktuella styrka.

image
      image

Trådlöst LAN inaktiverat

7. image [Genvägar]

Tryck för att öppna skärmen [Genvägar].

8. image (Startskärm)

Tryck för att öppna startskärmarna.

• Nytt fax (för MFC-modeller)

image

När [Förhandsg. fax] är inställt på [], visas det antal nya faxmeddelanden du tar emot i minnet längst upp på skärmen.

• Varningssymbol

image

Varningsikonen image visas vid fel eller underhållsmeddelanden. Tryck på meddelandeområdet för att visa det och tryck sedan på image för att gå tillbaka till huvudstartskärmen.

2. Pekpanel
    image (Tillbaka)
    Tryck för att gå tillbaka till föregående meny.
    image (Hem)
    Tryck för att återgå till huvudstartskärmen.
    image (Avbryt)
    Tryck för att avbryta en åtgärd.
  3. LED-strömindikator

LED-lampan tänds beroende på maskinens driftstatus.

4. image Slå på/stänga av
    • Starta maskinen genom att trycka på image.
    • Stäng av maskinen genom att hålla image intryckt. [Stänger ner] Visas på LCD-skärmen i några sekunder innan maskinen stängs av. Detta är alltid tillgängligt om du anslutit en extern telefon eller en telefonsvarare.
image

Near Field Communication (NFC) (MFC-L8390CDW)

Använd kortautentisering, om tillämpligt, genom att föra ditt Integrated Circuit Card (IC-kort) över NFC-symbolen på maskinen.