Hjem > Nettverk > Innstillinger for trådløst nettverk > Bruk det trådløse nettverket > Konfigurer maskinen din for et trådløst bedriftsnettverk

Konfigurer maskinen din for et trådløst bedriftsnettverk

DCP-L3515CDW/DCP-L3520CDW/DCP-L3520CDWE/DCP-L3527CDW

Før du konfigurerer maskinen, anbefaler vi at du skriver ned innstillingene for det trådløse nettverket. Du trenger denne informasjonen før du fortsetter med konfigurasjonen.

1. Kontroller og noter gjeldende trådløse nettverksinnstillinger.
    Nettverksnavn (SSID)

Authentication Method (Pålitelighetskontrollmetode) Krypteringsmodus Bruker-ID Passord
    EAP-FAST/NONE AES
    TKIP
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-FAST/GTC AES
    TKIP
    PEAP/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    PEAP/GTC AES
    TKIP
    EAP-TTLS/CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-TTLS/PAP AES
    TKIP
    EAP-TLS AES -
    TKIP -

Eksempel:

Nettverksnavn (SSID)
    HELLO
    Authentication Method (Pålitelighetskontrollmetode) Krypteringsmodus Bruker-ID Passord
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES Brother 12345678
    image
    • Hvis du konfigurerer maskinen ved hjelp EAP-TLS-pålitelighetskontroll, må du installere klientsertifikatet som er utstedt av en sertifikatinstans før du starter konfigurasjonen. Kontakt nettverksadministratoren om klientsertifikatet. Hvis du har installert mer enn ett sertifikat, anbefaler vi at du skriver ned sertifikatnavnet du vil bruke.

• Hvis du bekrefter at maskinen bruker det vanlige navnet på serversertifikatet, anbefaler vi at du skriver ned det vanlige navnet før du starter konfigurasjonen. Kontakt nettverksadministratoren om det vanlige navnet på nettverkssertifikatet.

2. Trykk på Menu (Meny).
  3. Trykk på image eller image for å velge følgende:
    1. Velg [Nettverk]. Trykk på OK.
    2. Velg [WLAN(Wi-Fi)]. Trykk på OK.
    3. Velg [Finn nettverk]. Trykk på OK.
  4. Når [WLAN aktivert?] vises, velger du På.
    Dette vil starte veiviseren for trådløst oppsett.
  5. Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er. Trykk på image eller image for å vise [<Ny SSID>]-alternativet og trykk deretter på OK.
  6. Skriv SSID-navnet og trykk deretter på OK.
  7. Trykk på image eller image for å velg pålitelighetskontrollmetoden du ønsker og trykk deretter på OK.
  8. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du valgte alternativet [EAP-FAST], [PEAP] eller [EAP-TTLS], trykker du på image eller image for å velge intern pålitelighetskontrollmetode [NONE], [CHAP], [MS-CHAP], [MS-CHAPv2], [GTC] eller [PAP], og deretter trykker du på OK.

image
      Avhengig av pålitelighetskontrollmetode varierer de tilgjengelige interne pålitelighetskontrollmetodene.

Trykk på image eller image for å velge krypteringstype [TKIP+AES] eller [AES] og trykk deretter på OK.

Trykk på image eller image for å velge verifiseringsmetode [Ingen verifis.], [CA] eller [CA+Server-ID] og trykk deretter på OK.

• Hvis du valgte alternativet [CA+Server-ID], må du skrive inn server-ID-en, bruker-ID-en og passord (hvis nødvendig), og deretter trykke på OK for hvert alternativ.
      • For andre valg skriver du inn bruker-ID-en og passordet (hvis nødvendig), og deretter trykker du på OK for hvert alternativ.
      image
      Hvis du ikke har importert et CA-sertifikat i maskinen, vil maskinen vise meldingen [Ingen verifis.].
    • Hvis du valgte alternativet [EAP-TLS], trykker du på image eller image for å velge krypteringstype [TKIP+AES] eller [AES] og deretter på OK.

Når maskinen viser en liste over tilgjengelige klientsertifikater, velger du sertifikatet som du ønsker.

Trykk på image eller image for å velge verifiseringsmetode [Ingen verifis.], [CA] eller [CA+Server-ID] og trykk deretter på OK.

• Hvis du valgte alternativet [CA+Server-ID], må du skrive inn server-ID-en og bruker-ID-en, og deretter trykke på OK for hvert alternativ.
      • For andre valg, skriver du inn bruker-ID-en, og deretter trykker du på OK.
  9. For å bruke innstillingene, velg [Ja]. Vil du avbryte, velger du [Nei].
  10. Maskinen vil prøve å kople til den trådløse enheten som du har valgt.
Hvis den trådløse enheten er skikkelig tilkoblet, vises [Tilkoblet] på maskinens LCD-skjerm.

Du har fullført konfigurasjonen av det trådløse nettverket. Hvis du vil installere driveren og programvaren som trengs for å bruke maskinen, går du til modellens Nedlastinger-side på support.brother.com/downloads.

DCP-L3555CDW/DCP-L3560CDW/MFC-L3740CDW/MFC-L3740CDWE/MFC-L3760CDW/MFC-L8340CDW/MFC-L8390CDW

Før du konfigurerer maskinen, anbefaler vi at du skriver ned innstillingene for det trådløse nettverket. Du trenger denne informasjonen før du fortsetter med konfigurasjonen.

1. Kontroller og noter gjeldende trådløse nettverksinnstillinger.
    Nettverksnavn (SSID)

Authentication Method (Pålitelighetskontrollmetode) Krypteringsmodus Bruker-ID Passord
    EAP-FAST/NONE AES
    TKIP
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-FAST/GTC AES
    TKIP
    PEAP/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    PEAP/GTC AES
    TKIP
    EAP-TTLS/CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-TTLS/PAP AES
    TKIP
    EAP-TLS AES -
    TKIP -

Eksempel:

Nettverksnavn (SSID)
    HELLO
    Authentication Method (Pålitelighetskontrollmetode) Krypteringsmodus Bruker-ID Passord
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES Brother 12345678
    image
    • Hvis du konfigurerer maskinen ved hjelp EAP-TLS-pålitelighetskontroll, må du installere klientsertifikatet som er utstedt av en sertifikatinstans før du starter konfigurasjonen. Kontakt nettverksadministratoren om klientsertifikatet. Hvis du har installert mer enn ett sertifikat, anbefaler vi at du skriver ned sertifikatnavnet du vil bruke.

• Hvis du bekrefter at maskinen bruker det vanlige navnet på serversertifikatet, anbefaler vi at du skriver ned det vanlige navnet før du starter konfigurasjonen. Kontakt nettverksadministratoren om det vanlige navnet på nettverkssertifikatet.

2. Trykk på image[Innstill.]>[Alle innst.]>[Nettverk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Finn Wi-Fi-nettverk].
  3. Når [Bytte nettverksgrensesnitt til trådløst?] vises, trykk på [Ja].
    Dette vil starte veiviseren for trådløst oppsett. Vil du avbryte, trykker du på [Nei].
  4. Maskinen vil søke etter nettverket og vise en liste over tilgjengelige SSID-er. Dra opp eller ned, eller trykk image eller image for å vise [<Ny SSID>]. Trykk på [<Ny SSID>] og deretter [OK].
  5. Skriv SSID-navnet og trykk deretter på [OK].
  6. Velg pålitelighetskontrollmetode.
  7. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du valgte alternativet [EAP-FAST], [PEAP] eller [EAP-TTLS], velger du den interne pålitelighetskontrollmetoden [INGEN], [CHAP], [MS-CHAP], [MS-CHAPv2], [GTC] eller [PAP].
      image

Avhengig av godkjenningsmetode kan valget av indre godkjenningsmetode variere.

Velg krypteringstypen [TKIP+AES] eller [AES].

Velg verifiseringsmetoden [Ingen verifisering], [CA] eller [CA + Server-ID].

• Hvis du valgte alternativet [CA + Server-ID], må du skrive inn server-ID-en, bruker-ID-en og passord (hvis nødvendig), og deretter trykke på [OK] for hvert alternativ.
      • For andre valg skriver du inn bruker-ID-en og passordet (hvis nødvendig), og deretter trykker du på [OK] for hvert alternativ.
      image
      Hvis du ikke har importert et CA-sertifikat i maskinen, viser maskinen [Ingen verifisering].
    • Hvis du valgte alternativet [EAP-TLS], må du velge krypteringstypen [TKIP+AES] eller [AES].

Maskinen vil vise en liste over tilgjengelige klientsertifikater, velger du sertifikatet som du ønsker.

Velg verifiseringsmetoden [Ingen verifisering], [CA] eller [CA + Server-ID].

• Hvis du valgte alternativet [CA + Server-ID], må du skrive inn server-ID-en og bruker-ID-en, og deretter trykke på [OK] for hvert alternativ.
      • For andre valg, skriver du inn bruker-ID-en, og deretter trykker du på [OK].
  8. Maskinen prøver å koble til den trådløse enheten som du har valgt.
Hvis den trådløse enheten er skikkelig tilkoblet, vises [Tilkoblet] på maskinens LCD-skjerm. Trykk på [OK] og trykk deretter på image.

Du har fullført konfigurasjonen av det trådløse nettverket. Hvis du vil installere driveren og programvaren som trengs for å bruke maskinen, går du til modellens Nedlastinger-side på support.brother.com/downloads.