Hjem > Feilsøking > Meldinger om feil og vedlikehold

Meldinger om feil og vedlikehold

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, vil maskinen din identifisere feilen eller trenge rutinemessig vedlikehold og vise passende melding. De vanligste feil- og vedlikeholdsmeldingene vises i tabellen.

Følg anvisningene i Handling-kolonnen for å løse feilen og fjerne meldingen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Hvis du trenger flere tips: Besøk support.brother.com/faqs.

DCP-L3515CDW/DCP-L3520CDW/DCP-L3520CDWE/DCP-L3527CDW

Feilmelding Årsak Tiltak

Bytt belte

Det er på tide å skifte ut belteenheten.

Skift ut belteenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut belteenheten

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden. Maskinen stopper alle utskrifter.

Skift ut tonerkassetten for fargen som er merket på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten for fargen som er merket på LCD-skjermen.

Hvis meldingen fortsatt vises når trommelenheten er skiftet, så ble trommeltelleren ikke nullstilt.

Nullstill telleverket for trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Bytte avf.toner

Det er på tide å skifte ut tonersamleren.

Skift ut tonersamleren med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonersamleren

Dekselet åpent

Toppdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter toppdekselet på maskinen.

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket.

Lukk fikseringsenhetsdekselet under bakdekselet på maskinen.

Egendiagnostikk

Fikseringsenheten fungerer ikke som den skal.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Feil størrelse

Papirstørrelsen som er definert i skriverdriveren støttes ikke av det definerte magasinet.

Velg en papirstørrelse som støttes av det definerte magasinet.

Finner ikke

Maskinen din kan ikke oppdage tonerkassetten.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten for fargen som vises på LCD-skjermen. Ta ut tonerkassetten, og sett den inn i trommelenheten igjen. Sett på plass tonerkassetten og trommelenheten i maskinen igjen.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Ikke magasin M1

Papirmagasinet er ikke installert eller installert på feil måte.

Installer papirmagasinet på nytt indikert på LCD-skjermen.

Ikke papir M1

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinet.

• Fyll på papir i papirmagasinet. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Ingen avf.toner

Tonersamleren er ikke installert eller ikke riktig installert.

Installer tonersamleren på nytt.

Ingen belteenhet

Belteenheten er ikke installert eller ikke riktig installert.

Installer belteenheten på nytt.

Ingen Trommel.

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Sett på plass tonerkassetten og trommelenheten for fargen som vises på LCD-skjermen.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne toppdekselet, ta ut tonerkassetten og trommelenheten, og fjern forsiktig alt fastkjørt papir. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Lukk toppdekselet.

Kalibrer

Kalibrering mislyktes.

• Trykk og hold inne image for å slå av maskinen. Vent noen sekunder, og slå den på igjen. Utfør ny fargekalibrering ved bruk av LCD-skjermen.

• Installer en ny belteenhet.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kan ikke skanne ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.
  • Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kan ikke skrive ut ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kassettfeil

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten for fargen som vises på LCD-skjermen. Ta ut tonerkassetten, og sett den inn i trommelenheten igjen. Sett på plass tonerkassetten og trommelenheten i maskinen igjen.

Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kjøler ned

Temperaturen inni maskinen er for varm. Maskinen stanser den pågående utskriftsjobben midlertidig og går over i avkjølingsmodus.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Kondens

Det kan ha dannet seg kondens inne i maskinen etter en endring i romtemperaturen.

La maskinen være slått på. Vent i 30 minutter med toppdekselet i åpen posisjon. Deretter slår du av maskinen og lukker dekselet. Slå den på igjen.

Man. mating

Manuell ble valgt som papirkilden i skriverdriveren, men det ikke var noe papir i den manuelle materåpningen.

Legg papir i den manuelle materåpningen.

Media mismatch

Medietypen som er spesifisert i skriverdriveren er forskjellig fra papirtypen som er spesifisert i maskinens meny.

Legg i rett papirtype i magasinet, og velg deretter riktig medietype i innstillingen Papirtype på maskinen.

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Gjør ett av følgende hvis kopiering pågår:

• Trykk på Mono Start (Start mono) eller Colour Start (Start farger) for å kopiere de skannede sidene.
  • Trykk på Stop/Exit (Stopp/avslutt) og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdig, deretter forsøker du igjen.
Gjør ett av følgende hvis skanning pågår:
  • Del opp dokumentet i flere deler.
  • Redusere oppløsningen.
  • Reduser filstørrelsen.
  • Velg høykomprimert PDF-filtype.

Hvis utskrift pågår, trykker du på Stop/Exit (Stopp/avslutt) og reduserer utskriftsoppløsningen.

Over grensen

Utskriftsgrensen som er angitt i Secure Function Lock 3.0 ble nådd.

Be administrator sjekke innstillingene for Sikker funksjonslås.

Papirstopp manuell mating

Papiret sitter fast i den manuelle materåpningen på maskinen.

Fjern forsiktig alt fastkjørt papir inni og rundt den manuelle materåpningen. Legg på plass papiret i den manuelle materåpningen, og trykk deretter på Mono Start (Start mono) eller Colour Start (Start farger).

PapirstoppSkuff1

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Trekk papirmagasinet helt ut, og fjern forsiktig alt fastkjørt papir. Sett papirmagasinet godt på plass i maskinen.

Registrering

Registrering mislyktes.

• Trykk og hold inne image for å slå av maskinen. Vent noen sekunder, og slå den på igjen. Utfør fargeregistreringen på nytt ved bruk av LCD-skjermen.

• Installer en ny belteenhet.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Snart belteslutt

Belteenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny belteenhet før LCD-skjermen viser Bytt belte.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet, og fjern forsiktig alt fastkjørt papir. Lukk fikseringsenhetsdekselet. Hvis feilmeldingen fortsatt vises, trykker du på Mono Start (Start mono) eller Colour Start (Start farger).

Stopp i tosidig

Papiret sitter fast i det 2-sidige magasinet eller inni bakdekslet.

Fjern det 2-sidige magasinet og åpne bakdekslet for å dra ut alt fastkjørt papir.

Str.feil DX

Papirstørrelsen som er angitt i maskinens papirstørrelseinnstilling, er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Trykk på Stop/Exit (Stopp/avslutt) (hvis nødvendig).

Legg papir av riktig størrelse i skuffen og still inn skuffen for den papirstørrelsen.

Velg en papirstørrelse som støttes av 2-sidig utskrift.

Papirstørrelser som er tilgjengelige for automatisk 2-sidig utskrift, er A4.

Papiret i magasinet er ikke av riktig størrelse og er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

T.samler sn full

Tonersamleren er nesten full.

Bestill en ny tonersamler før LCD-skjermen viser Bytte avf.toner.

Tilgang nektet

Funksjonen som du vil bruke er begrenset av Secure Function Lock 3.0.

Be administrator sjekke innstillingene for Sikker funksjonslås.

Tomt for toner

Tonerkassetten er ikke installert eller den er ikke installert på riktig måte.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten.

Toner lav

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett før LCD-skjermen viser Bytt toner.

Tonerfeil

Én eller flere tonerkassetter er ikke riktig installert.

Dra ut trommelenhetene. Fjern alle tonerkassettene, og sett dem deretter inn i trommelenhetene igjen.

Tosidig deaktiv.

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Den 2-sidige skuffen er ikke helt installert. Installer den 2-sidige skuffen inn i maskinen.

Trom. sn. slutt

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før du får meldingen Bytt trommel.

Trommel !

Koronatråden i trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatråden i trommelenheten.

image

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre koronatrådene

Hvis problemet vedstår, skifter du ut trommelenheten med en ny.

Trommelstopp

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Ulik størrelse

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg rett papirstørrelse i magasinet, og angi papirstørrelsen for papirmagasinet.

Utskrift er full

Maskinens minne er fullt.

Trykk på Stop/Exit (Stopp/avslutt) og slett sikre utskriftsdata som har blitt lagret tidligere.

DCP-L3555CDW/DCP-L3560CDW/MFC-L3740CDW/MFC-L3740CDWE/MFC-L3760CDW/MFC-L8340CDW/MFC-L8390CDW

Feilmelding Årsak Tiltak

Avbrutt

Mottakeren eller dennes faksmaskin avbrøt anropet.

Prøv å sende eller motta igjen.

Hvis anrop stoppes gjentatte ganger og du bruker et VoIP-system (Voice over IP), kan du prøve å endre kompatibiliteten til grunnleggende (for VoIP).

Bytt avfallstoner

Det er på tide å skifte ut tonersamleren.

Skift ut tonersamleren med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonersamleren

Bytt toner

Tonerkassetten er ved slutten av levetiden. Maskinen stopper alle utskrifter.

Mens minne er tilgjengelig, lagres fakser i minnet.

Skift ut tonerkassetten for fargen som er merket på LCD-skjermen.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

Deks. er åpent

Dekselet på dokumentmateren (ADF) er ikke helt lukket.

Lukk ADF-dekselet.

Dekselet åpent

Toppdekselet er ikke helt lukket.

Åpne og lukk deretter toppdekselet på maskinen.

Fikseringsenhetsdekselet er ikke helt lukket.

Lukk fikseringsenhetsdekselet under bakdekselet på maskinen.

Dokumentstopp

Dokumentet ble ikke satt inn eller matet riktig, eller dokumentet som ble skannet fra ADF-en (automatisk dokumentmater) var for langt.

Fjern det fastkjørte papiret fra dokumentmaterenheten (ADF).

Fjern eventuelt smuss eller papirbiter fra papirbanen til dokumentmaterenheten.

Trykk på image.

DR-modus i bruk

(For Danmark)

Maskinen er satt til modus for særskilt ringesignal. Du kan ikke endre mottaksmodusen fra Manuell til en annen modus.

Still inn særskilt ringesignal til Av.

Feil papirstr. MP

Feil papirstr. M1

Feil papirstr. M2

Det spesifiserte magasinet gikk tomt for papir under kopiering og maskinen kunne ikke mate samme papirstørrelse fra neste prioriteringsmagasin.

Fyll på papiret i papirmagasinet.

Feil størrelse

Papirstørrelsen som er definert i skriverdriveren støttes ikke av det definerte magasinet.

Velg en papirstørrelse som støttes av det definerte magasinet.

Feil størrelse tosidig

Papirstørrelsen som er angitt i maskinens papirstørrelseinnstilling, er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Trykk på image (hvis nødvendig).

Legg papir av riktig størrelse i skuffen og still inn skuffen for den papirstørrelsen.

Velg en papirstørrelse som støttes av 2-sidig utskrift.

Papirstørrelser som er tilgjengelige for automatisk 2-sidig utskrift, er A4.

Papiret i magasinet er ikke av riktig størrelse og er ikke tilgjengelig for automatisk 2-sidig utskrift.

Finner ikke

Maskinen din kan ikke oppdage tonerkassetten.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten for fargen som vises på LCD-skjermen. Ta ut tonerkassetten, og sett den inn i trommelenheten igjen. Sett på plass tonerkassetten og trommelenheten i maskinen igjen.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut tonerkassetten

For mange mag.

Antall installerte tilleggsmagasiner overstiger maksimalt antall.

Reduser antall tilleggsmagasiner.

Forsyninger

Bytt belte

Det er på tide å skifte ut belteenheten.

Skift ut belteenheten med en ny.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut belteenheten

Forsyninger

Bytt trommel

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten for fargen som er merket på LCD-skjermen.

Hvis meldingen fortsatt vises når trommelenheten er skiftet, så ble trommeltelleren ikke nullstilt.

Nullstill telleverket for trommelenhet.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Forsyninger

Snart belteslutt

Belteenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny belteenhet før LCD-skjermen viser Bytt belte.

Forsyninger

T.samler sn full

Tonersamleren er nesten full.

Bestill en ny tonersamler før LCD-skjermen viser Bytt avfallstoner.

Forsyninger

Toner lav X

(X indikerer tonerkassett- eller trommelenhetsfargen som nesten er oppbrukt. BK=Sort, C=Cyan, M=Magenta, Y=Gul.)

Hvis LCD-skjermen viser denne meldingen, kan du fremdeles skrive ut. Tonerkassetten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny tonerkassett før LCD-skjermen viser Bytt toner.

Forsyninger

Trommel nesten tom

Trommelenheten er nær slutten av levetiden.

Bestill en ny trommelenhet før LCD-skjermen viser Bytt trommel.

Fullt faksminne

Maskinens faksminne er fullt.

Hvis du bruker Faksforhåndsvisning-funksjonen, sletter du uønsket mottatt faksdata.

Hvis du bruker Minnemottak-funksjonen og ikke bruker Faksforhåndsvisning-funksjonen, skriver du ut mottatt faksdata.

imageimage Beslektet informasjon: Skriv ut en faks som er lagret i maskinens minne

Grense overskredet

Utskriftsgrensen som er angitt i Secure Function Lock 3.0 ble nådd.

Be administrator sjekke innstillingene for Sikker funksjonslås.

Ikke magasin M1

Ikke magasin M2

Papirmagasinet er ikke installert eller installert på feil måte.

Installer papirmagasinet på nytt indikert på LCD-skjermen.

Ikke papir M1

Ikke papir M2

Maskinen kan ikke mate inn papir fra det indikerte papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i papirskuffen som er indikert på LCD-skjermen. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Ingen avfallstoner

Tonersamleren er ikke installert eller ikke riktig installert.

Installer tonersamleren på nytt.

Ingen belteenhet

Belteenheten er ikke installert eller ikke riktig installert.

Installer belteenheten på nytt.

Ingen HUB-støtte

En USB-hub er koblet til det direkte USB-vertskontakt.

Koble USB-huben fra det direkte USB-vertskontakt.

Ingen trommelenhet

Trommelenheten er ikke riktig installert.

Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Initial. av pekeskjerm mislyktes

Du trykket på pekeskjermen før initialiseringen som gjøres når strømmen slås på, var ferdig.

Sørg for at ingenting berører berøringsskjermen.

Det kan hende det har lagt seg restprodukter mellom nedre del av pekeskjermen og rammen.

Legg et stivt papir mellom nedre del av pekeskjermen og rammen, og skyv det frem og tilbake for å få ut eventuelt restprodukt.

Innvendig stopp

Papiret sitter fast inni maskinen.

Åpne toppdekselet, ta ut tonerkassetten og trommelenheten, og fjern forsiktig alt fastkjørt papir. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Lukk toppdekselet.

Kalibrering

Kalibrering mislyktes.

• Trykk og hold inne image for å slå av maskinen. Vent noen sekunder, og slå den på igjen. Utfør fargekorreksjonen på nytt ved bruk av LCD-skjermen.

• Installer en ny belteenhet.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kan ikke skanne ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.
  • Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kan ikke skanne

Dokumentet er for langt for 2-sidig skanning.

Trykk på image. Bruk papir i A4-størrelsen for tosidig skanning. Annet papir må være innenfor følgende størrelse:

Lengde: 147,3 til 355,6 mm

Bredde: 105 til 215,9 mm

Kan ikke skrive ut ##

Maskinen har et mekanisk problem.

• Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par minutter og slå den deretter på igjen.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kassettfeil

Tonerkassetten er ikke riktig installert.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten for fargen som vises på LCD-skjermen. Ta ut tonerkassetten, og sett den inn i trommelenheten igjen. Installer tonerkassetten og trommelenheten i maskinen igjen.

Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Kjøler ned

Temperaturen inni maskinen er for varm. Maskinen stanser den pågående utskriftsjobben midlertidig og går over i avkjølingsmodus.

Vent til maskinen er ferdig med avkjølingen. Kontroller at ingen ventiler på maskinen er blokkert.

Utskriften fortsetter når maskinen er avkjølt.

Komm.feil

Det oppstod en kommunikasjonsfeil på grunn av dårlig linjekvalitet.

Send faksen på nytt eller koble maskinen til en annen telefonlinje. Hvis problemet fortsetter, kontakter du telefonselskapet og ber dem om å sjekke telefonlinjen din.

Kondens

Det kan ha dannet seg kondens inne i maskinen etter en endring i romtemperaturen.

La maskinen være slått på. Vent i 30 minutter med toppdekselet i åpen posisjon. Deretter slår du av maskinen og lukker dekselet. Slå den på igjen.

Lagring Full

Maskinens minne har ikke nok ledig lagringsplass til å lagre sikker utskriftsdata.

Trykk på image og slett sikre utskriftsdata som har blitt lagret tidligere.

Man. mating

Manuell ble valgt som papirkilden i skriverdriveren, men det ikke var noe papir i den manuelle materåpningen.

Legg papir i den manuelle materåpningen.

Mangler papir - Mp-skuff

FB-skuffen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i FB-skuffen.

Gjør ett av følgende:

• Fyll på papir i FB-skuffen. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i FB-skuffen, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.

Medietype mismatch

Medietypen som er spesifisert i skriverdriveren er forskjellig fra papirtypen som er spesifisert i maskinens meny.

Mat inn riktig type papir i magasinet som er merket på LCD-skjermen, og velg deretter riktig medietype i maskinens Papirtype-innstilling.

Minnet er fullt

Maskinens minne er fullt.

Gjør ett av følgende hvis fakssending eller kopiering pågår:
  • Trykk på Send nå for å sende sidene som er skannet så langt.
  • Trykk på Delvis utskrift for å kopiere sidene som er skannet så langt.
  • Trykk på Avslutt eller image, og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdig, deretter forsøker du igjen.
Gjør ett av følgende hvis skanning pågår:
  • Del opp dokumentet i flere deler.
  • Redusere oppløsningen.
  • Reduser filstørrelsen.
  • Velg høykomprimert PDF-filtype.
  • Slett fakser fra minnet.

Hvis utskrift pågår, trykker du på image og reduserer utskriftsoppløsningen.

Papirstans MP-skuff

Papiret sitter fast i FB-skuffen.

Fjern forsiktig fastkjørt papir fra inni og rundt FB-skuffen. Legg inn papir og trykk på Prøv igjen.

Papirstopp manuell mating

Papiret sitter fast i den manuelle materåpningen på maskinen.

Fjern forsiktig alt fastkjørt papir inni og rundt den manuelle materåpningen. Legg på plass papiret i den manuelle materåpningen, og trykk deretter på Prøv igjen.

Papirstopp tosidig

Papiret sitter fast i det 2-sidige magasinet eller inni bakdekslet. Fjern det 2-sidige magasinet og åpne bakdekslet for å dra ut alt fastkjørt papir.

PapirstoppSkuff1

Papirstopp skuff2

Papiret sitter fast i det indikerte papirmagasinet.

Trekk ut papirmagasinet, og fjern forsiktig alt fastkjørt papir som vist i animasjonen på LCD-skjermen.

Registrering

Registrering mislyktes.

• Trykk og hold inne image for å slå av maskinen. Vent noen sekunder, og slå den på igjen. Utfør fargekorreksjonen på nytt ved bruk av LCD-skjermen.

• Installer en ny belteenhet.

• Hvis problemet vedvarer, kontakter du Brother kundeservice eller din lokale Brother-forhandler.

Selvdiagnostisering

Temperaturen til fikseringsenheten stiger ikke til en spesifisert temperatur innen den spesifiserte tiden.

Trykk og hold image for å slå av maskinen, vent et par sekunder og slå den deretter på igjen. La maskinen være påslått, men inaktiv, i 15 minutter.

Fikseringsenheten er for varm.

Stopp bak

Papiret sitter fast på baksiden av maskinen.

Åpne fikseringsenhetsdekselet, og fjern forsiktig alt fastkjørt papir. Lukk fikseringsenhetsdekselet. Hvis feilmeldingen vedstår, trykk på Prøv igjen.

Tilgang nektet

Funksjonen som du vil bruke er begrenset av Secure Function Lock 3.0.

Be administrator sjekke innstillingene for Sikker funksjonslås.

Tomt for papir

Maskinen er tom for papir, eller papir er ikke lagt inn riktig i papirmagasinet.

• Fyll på papir i papirmagasinet. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Hvis papiret er i magasinet, fjern det og mat det inn på nytt. Sørg for at papirførerne er innstilt til riktig størrelse.
  • Ikke overfyll papirmagasinet.

Tomt for toner

Tonerkassetten er ikke installert eller den er ikke installert på riktig måte.

Ta ut tonerkassetten og trommelenheten. Ta tonerkassetten ut av trommelenheten, og installer tonerkassetten på nytt i trommelenheten. Installer tonerkassetten og trommelenheten på nytt i maskinen. Hvis problemet vedvarer, skifter du ut tonerkassetten.

Tonerfeil

Én eller flere tonerkassetter er ikke riktig installert.

Trekk ut trommelenhetene. Ta ut alle tonerkassettene, og sett dem deretter på plass i trommelenhetene.

Tosidig deaktivert

Bakdekslet på maskinen er ikke fullstendig lukket.

Lukk bakdekslet på maskinen til det låses i den stengte posisjonen.

Den 2-sidige skuffen er ikke helt installert. Installer den 2-sidige skuffen inn i maskinen.

Trommel !

Koronatrådene i trommelenheten må være rengjort.

Rengjør koronatrådene i trommelenheten.

image

imageimage Beslektet informasjon: Rengjøre koronatrådene

Hvis problemet vedstår, skifter du ut trommelenheten med en ny.

Trommelstopp

Det er på tide å skifte ut trommelenheten.

Skift ut trommelenheten.

imageimage Beslektet informasjon: Skifte ut trommelenheten

Ubrukelig enhet

Fjern enheten. Slå strømmen av og deretter på igjen.

En defekt USB-enhet eller en USB-enhet med høyt strømforbruk har blitt koblet til det direkte USB-grensesnittet.

• Ta enheten ut av USB-kontakten.

• Trykk og hold nede image for å slå av maskinen, og slå den deretter på igjen.

Ubrukelig enhet

En ustøttet USB-enhet har blitt koblet til USB-vertskontakten.

Ta enheten ut av USB-vertskontakten.

Ulik størrelse

Papiret i magasinet er ikke av korrekt størrelse.

Legg rett papirstørrelse i magasinet, og angi papirstørrelsen for papirmagasinet.

Utskriftsdata er full

Maskinens minne er fullt.

Trykk på image og slett sikre utskriftsdata som har blitt lagret tidligere.