Koti > Vianetsintä > Verkko-ongelmat > Laitteen verkkoyhteyteen liittyviä ongelmia > Haluan tarkistaa, että verkkolaitteet toimivat oikein.

Haluan tarkistaa, että verkkolaitteet toimivat oikein.

Tarkistus Toimenpide Yhteys

Tarkista, että Brother-laitteeseen, tukiasemaan/reitittimeen tai verkkokeskittimeen on kytketty virta.

Tarkista seuraavat:
  • Virtajohto on kytketty oikein ja Brother-laitteeseen on kytketty virta.
  • Tukiasemaan/reitittimeen tai verkkokeskittimeen on kytketty virta ja sen linkin merkkivalo vilkkuu.
  • Laitteen kaikki pakkausmateriaalit on poistettu.
  • Väriainekasetti ja rumpuyksikkö on asennettu oikein.
  • Laitteen kansi on täysin suljettu.
  • Paperi on asetettu oikein paperikasettiin.
  • (Kiinteät verkot) Verkkokaapeli on kytketty tiukasti Brother-laitteeseen ja reitittimeen tai keskittimeen.
Kiinteä/langaton
Tarkista Link Status Verkkoasetusten raportti- tai Tulostimen asetukset -sivulla.

Tulosta Verkkoasetukset-raportti ja tarkista, että Ethernet Link Status tai Wireless Link Status on Link OK.

Kiinteä/langaton

Tarkista, että yhteys tietokoneestasi Brother-laitteelle toimii.

Lähetä tiedustelupaketti (ping) Brother-laitteeseen tietokoneestasi käyttämällä IP-osoitetta tai solmun nimeä Windows-komentokehotteessa tai Macin Pääte (Terminal) -sovelluksessa:

Lähetä tiedustelupaketti käyttämällä vaihtoehtoa <ipaddress> tai <nodename>.

• Onnistui: Brother-laite toimii oikein ja on yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone.
  • Epäonnistui: Brother-laite ei ole yhteydessä samaan verkkoon kuin tietokone.

Windows:

Kysy järjestelmänvalvojalta IP-osoite ja aliverkon peite ja käytä sitten verkkoyhteyden korjaustyökalua.

Mac:

Tarkista, että IP-osoite ja aliverkon peite on määritetty oikein.

Kiinteä/langaton

Tarkista, että Brother-laitteesi on yhdistetty langattomaan verkkoon.

Tulosta WLAN-raportti ja tarkasta virhekoodi tulostetusta raportista.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: WLAN-raportin tulostus

Langaton

Jos kaikki edellä olevat kohdat on tarkistettu ja ohjeita noudatettu, katso langattoman tukiaseman/reitittimen mukana toimitetuista ohjeista, mistä SSID (verkkonimi) ja verkkoavain (salasana) löytyvät ja miten ne pitää määrittää.