Hjem > Fejlfinding > Forbedring af udskriftskvaliteten

Forbedring af udskriftskvaliteten

Hvis du har problemer med udskriftskvaliteten, skal du udskrive en testside først. Hvis udskriften ser fin ud, er maskinen sandsynligvis ikke problemet. Kontrollér forbindelserne til interfacekablet, og prøv at udskrive et andet dokument. Hvis der er problemer med kvaliteten af udskriften eller testsiden fra maskinen, skal du se eksemplerne på dårlig udskriftskvalitet og følge anbefalingerne i tabellen.

1. For at opnå den bedste udskriftskvalitet tilråder vi, at man benytter de anbefalede udskriftsmaterialer. Du skal sikre dig, at du bruger papir i overensstemmelse med vores specifikationer.
  2. Kontrollér, at tonerpatron- og tromleenheden er sat rigtigt i.
Eksempler på dårlig printerkvalitet Anbefaling
image
Udskrevne sider er komprimerede, der forekommer vandrette striber, eller tegn i øverste, nederste, venstre eller højre margen er afskårede

Indstil udskriftsmargener på din anmodning og udskriv jobbet igen.

image
Farvet og tynd skrift i det originale dokument er lyse eller utydelige i kopien
  • Vælg Tekst eller Receipt i kopikvalitets indstilligen.
  • Juster kopi tætheden og kontrast.
image
Farver er lyse eller utydelige på hele siden
  • Brug maskinens display til at foretage kalibreringen.imageimage Relaterede informationer: Korrektion af farveudskrivning
  • Juster kopitætheden og kontrasten, hvis du kopierer.
  • Kontrollér, at tonersparetilstanden er slået fra på displayet eller i printerdriveren.

imageimage Relaterede informationer: Reducer tonerforbruget

• Sørg for, at medietypeindstillingen i printerdriveren passer til den type papir, du bruger.
  • Ryst alle fire tonerpatroner let.
  • Tør alle fire LED-hoveders vinduer af med en tør fnugfri blød klud.

imageimage Relaterede informationer: Rens LED-hovederne

image
Der er lodrette hvide striber eller bånd på siden
  • Tør alle fire LED-hoveders vinduer af med en tør, blød og fnugfri klud.
  • Tør scannerglasstykket med en tør fnugfri blød klud.
  • Kontrollér, at der ikke er fremmedlegemer, såsom afrevne stykker papir, post-its eller støv inde i maskinen eller omkring tonerpatronen og tromleenheden.
image
lodrette farvede striber eller bånd på siden
  • Tør scannerglasstykket med en tør fnugfri blød klud.
  • Rens alle fire koronatråde (en for hver farve) inde i tromlen ved at flytte den grønne fane. Sørg for, at den grønne fane for koronatråden er i startpositionen (1).
    image
  • Udskift den tonerpatron, der passer til farven på striben eller båndet.

Gå ind på support.brother.com/faqs, og se siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding for din model for at identificere tonerpatronens farve.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image
Der forekommer vandrette farvede linjer på siden
  • Find den farve, der er skyld i problemet, og udskrift den tonerpatron, der passer til farven på linjen.

Gå ind på support.brother.com/faqs for at se siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding og identificere tonerpatronens farve.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image
Hvide pletter
  • Sørg for, at medietypeindstillingen i printerdriveren passer til den type papir, du bruger.

• Tjek maskinens miljø. Forhold, såsom højt fugtindhold og høje temperaturer, kan medføre dette problem med udskriftskvaliteten.

• Hvis problemet ikke er løst, efter at du har udskrevet nogle få sider, kan tromlen indeholde fremmedlegemer såsom lim fra mærkater, der sidder fast på tromlens overflade. Rengør tromleenheden.

imageimage Relaterede informationer: Rengør tromlen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image
Tom side eller manglende farver
  • Identificer den farve, der er årsag til problemet, og installer en ny tonerpatron.

Gå ind på support.brother.com/faqs for at se siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding og identificere tonerpatronens farve.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image
Farvede pletter ved 75 mm
  • Hvis problemet ikke er løst, efter at du har udskrevet nogle få sider, kan tromlen indeholde fremmedlegemer såsom lim fra mærkater, der sidder fast på tromlens overflade. Rengør tromleenheden.

imageimage Relaterede informationer: Rengør tromlen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image

Farvede pletter ved 29 mm

• Identificer den farve, der er årsag til problemet, og installer en ny tonerpatron.

Gå ind på support.brother.com/faqs for at se siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding og identificere tonerpatronens farve.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

image
Tonerspredning eller tonerplet
  • Tjek maskinens miljø. Forhold såsom høj fugtighed og høje temperaturer kan forårsage dette problem med udskriftskvaliteten.

• Identificer den farve, der er årsag til problemet, og sæt en ny tonerpatron i.

Gå ind på support.brother.com/faqs for at se siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding og identificere tonerpatronens farve.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Farven på dine udskrifter lever ikke op til dine forventninger
  • Du kan forbedre farvetætheden ved at udføre farvekorrektion ved hjælp af displayet.
  • Hvis du vil justere udskriftspositionen for farver, så kanterne bliver skarpere, kan du foretage farve registreringen ved hjælp af displayet.

• Juster kopitætheden og kontrasten, hvis du kopierer.
  • Kontrollér, at tonersparetilstanden er slået fra på displayet eller i printerdriveren.
  • Hvis udskriftskvaliteten for den sorte del ikke er, som du forventede, kan du markere afkrydsningsfeltet Forbedret sort udskrivning i printerdriveren.

• Fjern markeringen fra afkrydsningsfeltet Forbedret gråtone i printerdriveren.

• Identificer den farve, der er årsag til problemet, og sæt en ny tonerpatron i.

Gå ind på support.brother.com/faqs for at se siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding og identificere tonerpatronens farve.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image
Farve forskydning
  • Vær sikker på at maskinen står på en solid lige overflade.
  • Udfør farvekorrektionen ved hjælp af displayet.
  • Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

• Installer en ny bælteenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift bælteenheden

image
Ujævn farve tæthed på siden
  • Udfør farvekorrektionen ved hjælp af displayet.
  • Juster kopitætheden og kontrasten, hvis du kopierer.

• Fjern markeringen fra afkrydsningsfeltet Forbedret gråtone i printerdriveren.
  • Identificer den farve, der er årsag til problemet, og sæt en ny tonerpatron i.

Gå ind på support.brother.com/faqs for at se siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding og identificere tonerpatronens farve.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image
Manglende tynde linjer i billeder
  • Kontrollér, at tonersparetilstanden er slået fra på displayet eller i printerdriveren.
  • Ændr udskrift opløsningen.
  • Hvis du bruger en Windows-printerdriver, skal du vælge Forbedring af mønsterudskrivning under udskriftsindstillingerne på fanen Grundlæggende.
image
Krøllet udskrift
  • Tjek papirets type og kvalitet.

• Vær sikker på at baglågen er lukket korrekt.
  • Sørg for, at de to grå håndtag inde i baglåget er i op-positionen.

• Sørg for, at medietypeindstillingen i printerdriveren passer til den type papir, du bruger.
image
Spøgelsesbilleder
  • Tjek maskinens miljø. Forhold såsom lav fugtighed eller lave temperaturer kan forårsage problemer med udskriftskvaliteten.
  • Sørg for, at medietypeindstillingen i printerdriveren passer til den type papir, du bruger.
  • Sørg for, at de to grå håndtag inde i baglåget er i op-positionen.

• Installer en ny tromleenhed.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

image
Toneren bliver nemt udtværet
  • Sørg for, at de to grå håndtag inde i baglåget er i op-positionen .

• Sørg for, at medietypeindstillingen i printerdriveren passer til den type papir, du bruger.
  • Vælg Øg tonerfiksering tilstand i printer driveren.

Hvis dette valg ikke giver nok forbedring, skal du ændre printerdriverindstillingen i Medietype til en tyk indstilling. Vælg Tyk konvolut i indstilling af medietype, hvis du udskriver en konvolut.

image
Krøllet eller bølget billede
  • Vælg tilstanden Reducer papirkrølning i printerdriveren.

Vælg Almindeligt papir i indstilling af medietype, hvis problemet ikke er løst.

• Vælg Tynd konvolut i printerdriverens indstilling af medietype, hvis du udskriver en konvolut.

• Hvis du ikke bruge maskinen særlig tit, kan papiret have ligget i papirbakken for længe. Vend papirstakken i papirbakken om. Tilmed, luft papirstakken og derefter roter papiret 180° i papirbakken.
  • Opbevar papiret så det ikke udsættes for høje temperaturer og høj luftfugtighed.
  • Åbn baglågen (udbakke til forside op), og lad papiret komme ud i udbakken til forside op.
image
Konvolutten krøller
  • Sørg for, at konvoluthåndtagene i baglåget er trukket ned til konvolutpositionen, når du udskriver konvolutter.

BEMÆRK
    Når du er færdig med at udskrive, skal du åbne baglåget og sætte de to grå håndtag tilbage til deres oprindelige position (1) ved at løfte dem op, indtil de stopper.
    image
  • (For modeller med MP-bakke) Hvis der forekommer krølning med konvoluthåndtagene i konvolutpositionen, skal du udskrive med baglåget åbent og indføre én konvolut ad gangen fra MP-bakken.