Hem > Skanna > Skanna med maskinens skanningsknapp > Skicka skannade data till en e-postmottagare

Skicka skannade data till en e-postmottagare

Relaterade modeller:MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW
Skicka skannade data direkt från skannern till en e-postmottagare utan att använda en dator. Med den här funktionen kan du skanna dokument och skicka dem till en e-postadress utan att skannern är ansluten till datorn. För att skicka skannade data som en bilaga direkt till ditt standardprogram för e-post med hjälp av programvaran iPrint&Scan på din dator eller knappen Skanna på din maskin, använd funktionen Skanna till e-postbilaga istället.
  • För att kunna skicka skannade data till en e-postmottagare måste du konfigurera maskinen för att kommunicera med ditt nätverk och din e-postserver, som används för att skicka och ta emot e-post.
  • Konfigurera dessa från maskinens kontrollpanel eller från Webbaserad hantering.
  • För att använda funktionen Skanna till e-postserver måste du ansluta maskinen till nätverket och få tillgång till en SMTP-server. Ställ in följande SMTP-e-postinställningar:
    • Serveradress

• Portnummer

• Användarnamn

• Krypteringstyp (SSL eller TLS)

• E-postservercertifikat (om sådant används)

Om du inte känner till dessa inställningar kontaktar du din e-postleverantör eller nätverksadministratör.

MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

1. Tryck på image (SCAN (Skanna)).
  2. Tryck på image eller image för att välja alternativet [Skanna > epost] och tryck sedan på OK.
  3. För att ändra skanningsinställningarna för detta dokument, tryck på Options (Alternativ) eller Copy/Scan Options (Kopiering/Skanna Alternativ), tryck på image eller image för att välja det alternativ du önskar och tryck sedan på OK för att fortsätta till nästa skanningsinställning. Hoppa över detta steg om du vill använda standardinställningarna för skanning.
    • [Färginställning]
    • [Upplösning]
    • [Filtyp]
    • [Dokumentstorlek]
    • [Filstorlek] (endast tillgänglig för vissa inställningar)
    • [ADF Autokorr.] (endast tillgängligt för vissa modeller)
    • [Rad. bakg.frg.] (endast tillgänglig för vissa inställningar)
  4. Välj [Ange adress] och tryck sedan på OK.
  5. LCD-skärmen uppmanar dig att ange en e-postadress. Använd Shortcut (Genväg)-knappen eller kortnumret för att välja den e-postadress du vill använda.
    image
    För att ange e-postadressen att skicka till måste du ha lagt till e-postadressen till kortnumret eller genvängsnumret med den webbaserade hanteringen.
  6. Tryck på Start.
    Maskinen börjar skanna. Om du använder kopieringsglaset följer du instruktionerna på LCD-skärmen för att utföra skanningen.

MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

1. Tryck på [Skanna]>[till e-postserver].
  2. Gör något av följande för att ange mottagande e-postadress:
    • Tryck på [Manuell] för att ange e-postadressen manuellt och ange sedan e-postadressen med knapparna på LCD-skärmen. Tryck på [OK] när du är klar.
    • Tryck på [Adressbok] om e-postadressen finns i maskinens adressbok och välj sedan e-postadressen.

Tryck på [OK].

3. Bekräfta e-postadressen och tryck sedan på [Nästa].
  4. Tryck på image[Alternativ] för att ändra inställningarna och välj sedan den knapp du vill ändra. Hoppa över detta steg om du vill använda standardinställningarna.
    • [Duplex skanning] (endast tillgängligt för vissa modeller)
    • [Färginställning]
    • [Upplösning]
    • [Filtyp]
    • [Dokumentstrlk]
    • [Ljusstyrka]
    • [Kontrast] (endast tillgänglig för vissa inställningar)
    • [Filnamn] (endast tillgänglig för vissa inställningar)
    • [Stil för filnamn]
    • [Filstorlek] (endast tillgänglig för vissa inställningar)
    • [ADF Autokorr.] (endast tillgängligt för vissa modeller)
    • [Ta bort bakgrundsfärg] (endast tillgänglig för vissa inställningar)
    • [Dokumentseparering]
    image
    • När skrivaren visar knappen [OK] trycker du på [OK].

• Tryck på alternativet [Ställ in ny standard] för att ange dina egna standardinställningar efter att du ändrat inställningarna och tryck sedan på [Ja].
    • Så här återställer du fabriksinställningarna: tryck på [Fabriksinst.] och sedan på [Ja].
    • Tryck på [Spara som genväg] om du vill spara inställningarna som en genväg.

5. Tryck på [Start].
    Maskinen börjar skanna. Om du använder kopieringsglaset följer du instruktionerna på LCD-skärmen för att utföra skanningen.