Hem > Felsökning > Problem med telefon och fax > Ställa in telefonlinjens kompatibilitet för störnings- och VoIP-system

Ställa in telefonlinjens kompatibilitet för störnings- och VoIP-system

Relaterade modeller:MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

Problem med att sända och ta emot fax på grund av störningar på telefonlinjen går att lösa genom att sänka modemhastigheten för att minimera fel vid faxöverföring. Om du använder tjänsten Internettelefoni (VoIP) rekommenderar vi att kompatibiliteten ändras till Grundläggande (för VoIP).

image
  • VoIP är en typ av telefonsystem som använder en Internetanslutning istället för en vanlig telefonlinje.

• Telefonoperatörer sammankopplar ofta VoIP tillsammans med Internet och kabeltjänster.

MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

1. Tryck på Menu (Menyn).
  2. Tryck på image eller image för att visa alternativet [Grundinställn.] och tryck sedan på OK.
  3. Tryck på image eller image för att visa alternativet [Kompatibilitet] och tryck sedan på OK.
  4. Tryck på image eller image för att visa alternativet [Snabb], [Normal] eller [Enkel(VoIP)] och tryck sedan på OK.
    Alternativ
    Beskrivning
    Snabb

Välj Snabb för att ställa in modemhastigheten på 33600 bps.

Normal

Välj Normal för att ställa in modemhastigheten på 14400 bps.

Enkel(VoIP)

Välj Enkel(VoIP) för att minska modemhastigheten till 9600 bps och stänga av felkorrigeringsläget (ECM). Såvida inte telefonlinjen är utsatt för återkommande störningar kanske du hellre vill använda funktionen endast då du behöver.

För att förbättra kompatibiliteten för de flesta VoIP-tjänster rekommenderar vi att du ändrar kompatibilitetsinställningen till Enkel(VoIP).

5. Tryck på Stop/Exit (Stopp/Avbryt).

MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

1. Tryck på image[Inställn.]>[Alla inställn.]>[Grundinställn.]>[Kompatibilitet].
  2. Tryck på [Snabb], [Normal] eller [Enkel(VoIP)].
    Alternativ
    Beskrivning
    Snabb

Välj Snabb för att ställa in modemhastigheten på 33600 bps.

Normal

Välj Normal för att ställa in modemhastigheten på 14400 bps.

Enkel(VoIP)

Välj Enkel(VoIP) för att minska modemhastigheten till 9600 bps och stänga av felkorrigeringsläget (ECM). Såvida inte telefonlinjen är utsatt för återkommande störningar kanske du hellre vill använda funktionen endast då du behöver.

För att förbättra kompatibiliteten för de flesta VoIP-tjänster rekommenderar vi att du ändrar kompatibilitetsinställningen till Enkel(VoIP).