Byt trumman

1. Kontrollera att din maskin är på.
  2. Öppna den främre luckan.
    image
  3. Ta bort tonerkassetten och trumman ur maskinen.
    image
  4. Tryck ned den gröna låsspaken och ta ut tonerkassetten från trumman.
    image
  5. Packa upp den nya trumman.
  6. Tryck in tonerkassetten i trumman tills den snäpper fast i rätt läge.
    image
    image
    Kontrollera att du har satt i tonerkassetten korrekt eftersom den annars kan separeras från trumman.
  7. Sätt tillbaka tonerkassetten och trumman i skrivaren.
    image
  8. Stäng maskinens främre lucka.
    image
    Du måste återställa trummans räkneverk när en ny trumma installeras. imageimage Närliggande information: Återställ trummans räkneverk
OBS
  • Slitage på trumman uppstår på grund av användning och rotation av trumman samt samspel med papper, toner och andra material i pappersbanan. Brother använder antalet trumvarv som mått på trummans livslängd. När en trumma uppnår den fabriksstadgade rotationsgränsen som motsvarar uppskattad sidkapacitet, kommer du att få ett meddelande på LCD-skärmen som uppmanar dig att byta just den trumman. Produkten kommer att fungera ett tag till, men utskriftskvaliteten kanske inte är optimal.
  • Om en uppackad trumma ställs i direkt solljus (eller rumsbelysning under längre tid), kan enheten skadas.
  • Flera faktorer påverkar trummans faktiska livslängd, t.ex. temperaturen, luftfuktigheten, papperstypen och vilken typ av toner som används etc. Vid perfekta förhållanden är trummans genomsnittliga livslängd beräknad till cirka 15 000 sidor baserat på en sida per utskrift (ensidiga A4-/Letter-sidor). Antal sidor påverkas av en mängd olika faktorer, bland annat men inte begränsat till, medietyp och mediestorlek.

Eftersom vi inte kan styra alla de faktorer som kan påverka trummans livslängd, kan vi inte garantera ett minsta antal sidor som din trumenhet kan skriva ut.

• Maskinen bör endast användas i en ren, dammfri miljö med tillräcklig ventilation.

Vi rekommenderar att du använder originaltillbehör från Brother för att säkerställa stabil utskriftskvalitet och -prestanda. Även om inte alla icke-originaltillbehör leder till kvalitetsproblem är det möjligt att vissa kan påverka utskriftskvaliteten negativt eller orsaka maskinfel. Brother kan ta ut en avgift för reparation av maskinen om det bevisas att icke-originaltillbehör orsakade skadan, även om maskinen fortfarande täcks av garantin.