Home > Scannen > Scannen met de scanknop op uw apparaat > Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

Gerelateerde modellen:MFC‑L2802DN / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW
U kunt gescande gegevens rechtstreeks van het apparaat naar een e-mailontvanger verzenden zonder tussenkomst van een computer. Met deze functie kan het apparaat documenten scannen en deze naar een e-mailadres verzenden zonder dat het apparaat is verbonden met een computer. Om de gescande gegevens meteen met behulp van de iPrint&Scan-software op uw computer of de scanknop op uw apparaat als een bijlage naar uw standaardmailtoepassing te verzenden, gebruikt u in plaats daarvan de functie "Scannen naar e-mailbijlage".
  • Om gescande gegevens naar een e-mailontvanger te verzenden, moet u uw apparaat eerst configureren om te communiceren met uw netwerk en de e-mailserver die dient voor het verzenden en ontvangen van e-mail.
  • Configureer deze items met het bedieningspaneel van het apparaat of Beheer via een webbrowser.
  • Als u de functie Scannen naar e-mailserver wilt gebruiken, sluit u uw apparaat aan op het netwerk en opent u een SMTP-server. Configureer de volgende SMTP-e-mailinstellingen:
    • Serveradres

• Poortnummer

• Gebruikersnaam

• Type versleuteling (SSL of TLS)

• E-mailservercertificaat (indien gebruikt)

Als u niet over deze instellingen beschikt, neem dan contact op met uw e-mailprovider of netwerkbeheerder.

MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

1. Druk op image (Scan).
  2. Druk op image of image om de optie [Scan nr e-mail] te selecteren en druk vervolgens op OK.
  3. Om de scaninstellingen voor dit document te wijzigen, drukt u op Options (Opties) of Copy/Scan Options (Kopie/Scan Opties), druk dan op image of image om de gewenste optie te selecteren, en druk vervolgens op OK om verder te gaan naar de volgende scaninstelling. Sla deze stap over als u de standaardscaninstellingen wilt gebruiken.
    • [Kleurinstelling]
    • [Resolutie]
    • [Bestandstype]
    • [Documentformaat]
    • [Bestandsgrootte] (alleen beschikbaar voor bepaalde instellingen)
    • [Autom. rechtl. ADF] (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
    • [Verw. acht.kl.] (alleen beschikbaar voor bepaalde instellingen)
  4. Selecteer [Geef adres] en druk vervolgens op OK.
  5. Het LCD-scherm vraagt u een e-mailadres in te voeren. Gebruik de knop Shortcut (Sneltoets) of Snelkiesnummer om het gewenste e-mailadres te selecteren.
    image
    Om het e-mailadres van de bestemmeling op te geven, dient u te controleren of u het betreffende e-mailadres met behulp van Beheer via een webbrowser heeft toegevoegd aan Snelkiezen of Snelkoppeling.
  6. Druk op Start.
    Het apparaat begint met scannen. Als u de glasplaat van het apparaat gebruikt, volgt u de instructies op het LCD-scherm om de scantaak te vervolledigen.

MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

1. Druk op [Scannen]>[nr e-mailserver].
  2. Voer een van de volgende handelingen uit om het e-mailadres van de bestemming in te voeren:
    • Om handmatig een e-mailadres in te voeren, drukt u op [Handmatig] en voert u vervolgens het e-mailadres in met behulp van de tekentoetsen op het LCD-scherm. Druk op [OK] wanneer u klaar bent.
    • Als het e-mailadres in het adresboek van het apparaat is opgeslagen, drukt u op [Adresboek] en selecteert u vervolgens het e-mailadres.

Druk op [OK].

3. Controleer het e-mailadres en druk vervolgens op [Volg.].
  4. Om de instellingen te wijzigen, drukt u op image[Opties] en selecteert u vervolgens de knop die u wilt wijzigen. Sla deze stap over als u de standaardinstellingen wilt gebruiken.
    • [2-zijdige scan] (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
    • [Kleurinstelling]
    • [Resolutie]
    • [Bestandstype]
    • [Documentgrtte]
    • [Helderheid]
    • [Contrast] (alleen beschikbaar voor bepaalde instellingen)
    • [Bestandsnaam] (alleen beschikbaar voor bepaalde instellingen)
    • [Stijl voor naam]
    • [Bestandsgrootte] (alleen beschikbaar voor bepaalde instellingen)
    • [Automatisch rechtleggen ADF] (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
    • [Achtergr.kleur verwijderen] (alleen beschikbaar voor bepaalde instellingen)
    • [Scheiding van documenten]
    image
    • Wanneer de knop [OK] wordt weergegeven op uw apparaat, drukt u op [OK].

• Om uw eigen standaardinstellingen in te stellen, drukt u na het wijzigen van de instellingen op de optie [Nieuwe standaard] en drukt u vervolgens op [Ja].
    • Om de fabrieksinstellingen te herstellen, drukt u op [Fabrieksinstellingen] en vervolgens op [Ja].
    • Om de instellingen als een snelkoppeling op te slaan, drukt u op [Opslaan als snelk.].

5. Druk op [Start].
    Het apparaat begint met scannen. Als u de glasplaat van het apparaat gebruikt, volgt u de instructies op het LCD-scherm om de scantaak te vervolledigen.