Home > Problemen oplossen > Netwerkproblemen > Als u problemen hebt met het netwerk van uw apparaat > Het lukt niet om de configuratie van het draadloze netwerk te voltooien.

Het lukt niet om de configuratie van het draadloze netwerk te voltooien.

Gerelateerde modellen:DCP‑L2620DW / DCP‑L2622DW / DCP‑L2627DW / DCP‑L2627DWXL / DCP‑L2627DWE / DCP‑L2660DW / DCP‑L2665DW / MFC‑L2800DW / MFC‑L2802DW / MFC‑L2827DWXL / MFC‑L2827DW / MFC‑L2835DW / MFC‑L2860DWE / MFC‑L2860DW / MFC‑L2862DW / MFC‑L2922DW / MFC‑L2960DW / MFC‑L2980DW

Schakel de draadloze router uit en vervolgens weer in. Probeer de draadloze instellingen vervolgens opnieuw te configureren. Als het niet lukt om het probleem op te lossen, volgt u de onderstaande instructies:

Onderzoek het probleem met behulp van het WLAN-rapport.

Oorzaak Actie Interface
Uw beveiligingsinstellingen (SSID/Netwerksleutel) zijn niet juist.
  • Controleer de beveiligingsinstellingen met Hulp bij draadloze configuratie (Windows). Voor meer informatie en om het hulpprogramma te downloaden gaat u naar de pagina Downloads van uw model op support.brother.com/downloads.
  • Controleer of u de juiste beveiligingsinstellingen gebruikt.
    • Raadpleeg de handleiding die u bij uw draadloze LAN-toegangspoort/router hebt ontvangen voor informatie over het achterhalen van de veiligheidsinstellingen.
    • Het kan ook zijn dat de naam van de fabrikant of het modelnummer van de draadloze LAN-toegangspoort/router als de standaardbeveiligingsinstellingen worden gebruikt.
    • Neem hierover contact op met de fabrikant van de toegangspoort/router, uw internetprovider of netwerkbeheerder.
Draadloos

Het MAC-adres van uw Brother-apparaat wordt niet toegestaan.

Controleer of het MAC-adres van het Brother-apparaat toegestaan is in de filter.

U vindt het MAC-adres via het bedieningspaneel van het Brother-apparaat.
Draadloos
Uw draadloze LAN-toegangspunt/router staat zo ingesteld dat de SSID niet wordt uitgezonden.
  • Voer de juiste SSID of netwerksleutel handmatig in.
  • Controleer de SSID of de netwerksleutel in de handleiding die u bij uw draadloos LAN-toegangspunt/router hebt ontvangen en configureer de draadloze netwerkinstallatie opnieuw.
Draadloos

Uw apparaat probeert verbinding te maken met een 5GHz-Wi-Fi-netwerk. Het kanaal dat momenteel ingesteld is op uw draadloze LAN-toegangspunt/router wordt niet ondersteund.

Stel het kanaal op uw draadloze LAN-toegangspunt/router in op een kanaal dat door uw apparaat wordt ondersteund.

1. Controleer welke kanalen uw apparaat ondersteunt. Ga naar support.brother.com/g/d/a5m6/, selecteer uw model voor meer informatie.
  2. Controleer de kanaalinstelling van uw draadloze LAN-toegangspunt/router. U moet een van de kanalen gebruiken die door uw apparaat worden ondersteund, en niet de instelling "Auto" of "Automatisch". Zie voor meer informatie over het wijzigen van het kanaal de gebruikershandleiding die bij uw draadloze LAN-toegangspunt/router is geleverd.
  3. Probeer uw apparaat opnieuw te verbinden met uw Wi-Fi-netwerk.
Draadloos
De beveiligingsinstellingen (SSID/wachtwoord) zijn niet correct.
  • Bevestig de SSID en het wachtwoord.
    • Wanneer u het netwerk handmatig configureert, worden de SSID en het wachtwoord op uw apparaat van Brother weergegeven. Als uw mobiele apparaat de handmatige configuratie ondersteunt, worden de SSID en het wachtwoord weergegeven op het scherm van het mobiele apparaat.
Wi-Fi Direct
U maakt gebruik van Android™ 4.0.

Als de verbinding van uw mobiele apparaat (ongeveer zes minuten na gebruik van Wi-Fi Direct) wordt verbroken, probeert u de drukknopconfiguratie met WPS (aanbevolen) en stelt u het apparaat van Brother in als groepseigenaar.

Wi-Fi Direct

Uw Brother-apparaat bevindt zich te ver van uw mobiele apparaat.

Plaats uw Brother-apparaat binnen een afstand van 1 meter van het mobiele apparaat wanneer u de instellingen van het Wi-Fi Direct-netwerk configureert.

Wi-Fi Direct
Er bevinden zich obstakels (muren of meubels bijvoorbeeld) tussen uw apparaat en het mobiele apparaat.

Verplaats uw Brother-apparaat naar een plaats zonder obstakels.

Wi-Fi Direct

Er bevindt zich een draadloze computer, Bluetooth®-apparaat, magnetron of draadloze telefoon in de buurt van uw Brother-apparaat of mobiele apparaat.

Verwijder andere apparaten uit de buurt van het Brother-apparaat of het mobiele apparaat.

Wi-Fi Direct

U hebt al het bovenstaande gecontroleerd en geprobeerd, maar uw Brother-apparaat kan de configuratie van Wi-Fi Direct nog steeds niet voltooien.

• Schakel uw Brother-apparaat uit en weer in. Probeer vervolgens de Wi‑Fi Direct-instellingen opnieuw te configureren.
  • Als u uw Brother-apparaat als een client gebruikt, bevestig dan het aantal apparaten dat tot het huidige Wi-Fi Direct-netwerk is toegelaten en controleer hoeveel apparaten zijn verbonden.
Wi-Fi Direct
Voor Windows
Als uw draadloze verbinding verbroken is, en u al het bovenstaande hebt gecontroleerd en geprobeerd, raden we u aan het hulpprogramma voor het herstellen van de netwerkverbinding te gebruiken.