Home > Routineonderhoud > Verbruiksartikelen vervangen > De tonercartridge vervangen

De tonercartridge vervangen

1. Zorg ervoor dat het apparaat ingeschakeld is.
  2. Open het frontdeksel.
    image
  3. Verwijder de module met de tonercartridge en drumeenheid uit het apparaat.
    image
  4. Duw de groene vergrendelhendel omlaag en haal de tonercartridge uit de drumeenheid.
    image
  5. Pak de nieuwe tonercartridge uit.
  6. Verwijder de bescherming.
    image
  7. Houd de tonercartridge vast aan de greep en schud de toner enkele keren van links naar rechts, zoals afgebeeld. Duw de tonercartridge vervolgens stevig in de drumeenheid tot de tonercartridge vastklikt.
    image
    image
    Zorg ervoor dat u de tonercartridge correct plaatst. Zoniet, kan hij van de drumeenheid loskomen.
  8. Reinig de primaire corona in de drumeenheid door het groene lipje voorzichtig een paar keer van links naar rechts en weer terug te schuiven.
    image
    image
    Zorg ervoor dat u het tabblad naar de oorspronkelijke stand terugbrengt (image). De pijl op het tabblad moet overeenstemmen met de pijl op de drumeenheid. Als dit niet zo is, dan kan er een verticale streep op de afgedrukte pagina's staan.
  9. Plaats de module met de tonercartridge en de drumeenheid terug in het apparaat.
    image
  10. Sluit het frontdeksel van het apparaat.
    image
    • Schakel na het vervangen van een tonercartridge het apparaat NOOIT uit en open NOOIT het frontdeksel tot het display van het apparaat opnieuw Gereed is.

• De tonercartridge die bij uw Brother-apparaat wordt geleverd, is een startertonercartridge.
    • Het is een goed idee om een nieuwe tonercartridge gebruiksklaar te houden wanneer u de waarschuwing Toner laag ziet.
    • Pak de nieuwe tonercartridge PAS uit wanneer u deze gaat installeren.
    • Als de tonercartridge lang voor die tijd is uitgepakt, gaat de toner minder lang mee.
    • Wij adviseren u originele Brother-verbruiksartikelen te gebruiken voor stabiele afdrukkwaliteit en prestaties. Niet alle niet-originele verbruiksartikelen veroorzaken problemen, maar de mogelijkheid bestaat dat sommige van dergelijke artikelen een negatieve impact hebben op de afdrukkwaliteit of storingen veroorzaken. Indien schade het gevolg is van het gebruik van niet-originele verbruiksartikelen, worden de reparatiekosten van uw apparaat mogelijk door Brother aangerekend, ook al hebt u nog garantie op het apparaat.