Hjem > Fejlfinding > Fejl- og vedligeholdelsesmeddelelser

Fejl- og vedligeholdelsesmeddelelser

Som med alle andre avancerede kontormaskiner kan der forekomme fejl, og forbrugsvarer skal udskiftes. Når dette sker, identificerer maskinen fejlen eller den krævede rutinemæssig vedligeholdelse og viser den relevante meddelelse. De mest almindelige fejlmeddelelser og vedligeholdelsespåmindelser vises i tabellen.

Følg vejledningen i kolonnen Handling for at rette en fejl og slette meddelelsen.

Du kan selv rette de fleste fejl og udføre rutinemæssig vedligeholdelse. Hvis du har brug for flere tip: Besøg support.brother.com/faqs.

DCP-L2600D/DCP-L2620DW/DCP-L2622DW/DCP-L2627DW/DCP-L2627DWXL/DCP-L2627DWE/DCP-L2640DN/MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW

Fejlmeddelelse Årsag Handling

2-sidet deakt.

Maskinens baglåg er ikke helt lukket.

Luk maskinens baglåg, så det låses fast i lukket position.

Bakken til 2-sidet udskrivning er ikke installeret korrekt.

Installer bakken til 2-sidet udskrivning, så den sidder korrekt i maskinen.

Afbrudt

Den anden person eller dennes faxmaskine stoppede opkaldet.

Prøv at sende eller modtage igen.

Hvis opkaldene stoppes flere gange, når du bruger et VoIP-system (IP-telefoni), skal du ændre kompatibiliteten til Basic (for VoIP).

DR-tilstand i brug

Maskinen er indstillet til tilstanden Markant ringetone. Du kan ikke ændre modtagefunktionen fra Manuel til en anden tilstand.

Indstil Markant ringetone til Fra.

Forkert stør.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse.

Ilæg den korrekte papirstørrelse i bakken, og indstil papirstørrelse for bakken.

Forkert Toner

Den installerede tonerpatron er ikke den rigtige til din maskine.

Fjern tonerpatronen fra tromlen, og sæt en tonerpatron med den korrekte produktkode for forbrugsvarer i.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Hukommelse fuld

Maskinens hukommelse er fuld.

Når afsendelse af en faxmeddelelse eller kopiering er i gang

Gør et af følgende:

• Tryk på Start for at sende eller kopiere de scannede sider.
  • Tryk på Stop/Exit, og vent indtil de andre igangværende handlinger er fuldført, og prøv derefter igen.
  • Udskriv de faxer, der er i hukommelsen.
  • Slet dataene i hukommelsen. Du kan deaktivere Modtag i hukommelse for at frigøre mere hukommelse.
Hvis udskrivning er i gang

Gør et af følgende:

• Reducer opløsningen.
  • Slet faxer i hukommelsen.

Ingen opkalds-ID

Der er ingen indgående opkaldshistorik. Du modtog ikke opkald, eller du abonnerer ikke på nummervisningstjenesten hos dit telefonselskab.

Hvis du vil bruge nummervisningsfunktionen, skal du kontakte dit telefonselskab.

Ingen toner

Tonerpatronen eller tonerpatronen og tromlen er ikke installeret korrekt.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden. Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen. Hvis problemet fortsætter, skal du udskifte tonerpatronen med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Intet papir B1

Der er ikke mere papir i maskinen, eller papiret er ikke lagt korrekt i papirbakkerne.

• Læg papir i papirbakkerne. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Du må ikke overfylde papirbakken.

Intet Svar/Opt.

Nummeret du har ringet op til svarer ikke eller er optaget.

Kontroller nummeret, og prøv igen.

Kan ikke regist.

Din maskine kan ikke registrere tromlen.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden. Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen.

Din maskine kan ikke registrere tonerpatronen.

Kan ikke scanne ##

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

• (MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW)

Du kan undgå at miste faxdata, der er modtaget i maskinens hukommelse, ved at overføre dataene til en anden faxmaskine eller til din computer, før du slukker maskinen.

• Fjern dokumentet.

Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, og tænd den derefter igen.

• Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Kan ikke udskr. ##

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

• (MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW)

Du kan undgå at miste faxdata, der er modtaget i maskinens hukommelse, ved at overføre dataene til en anden faxmaskine eller til din computer, før du slukker maskinen.

• Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par minutter, og tænd den derefter igen.

• Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Komm. fejl

Dårlig kvalitet på telefonlinjen har forårsaget en kommunikationsfejl.

Send faxmeddelelsen igen, eller slut maskinen til en anden telefonlinje. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte dit telefonselskab og bede dem kontrollere din telefonforbindelse.

Køler ned

Temperaturen indvendigt i maskinen er for høj. Maskinen sætter det aktuelle udskriftsjob på pause og skifter til afkølingstilstand. Mens maskinen køler, kører køleventilatoren, og LCD viser Køler ned.

Vent, til maskinen er færdig med at køle af. Sørg for, at alle ventilationsåbninger på maskinen er frie for forhindringer.

Når maskinen er kølet ned, fortsætter den udskrivningen.

Hvis blæseren ikke kører, skal du afbryde strømmen til maskinen og lade den være slukket i flere minutter – tilslut den derefter igen.

Låget er åbent

Frontdækslet er ikke helt lukket.

Åbn og luk derefter maskinens frontdæksel helt.

Fikseringslåget er ikke helt lukket, eller der opstod papirstop bag i maskinen, da du tændte for strømmen.

Luk fikseringslåget, der findes på indersiden af maskinens bagklap.

ADF-låget er ikke helt lukket.

Luk ADF-låget.

Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par minutter, og tænd den derefter igen.

Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Man. fødning

Manuel blev valgt som papirkilde i printerdriveren, men der er intet papir i den manuelle fremføringsbakke.

Læg papir i åbningen til manuel fremføring.

Medie pas. Ikke

Den angivne medietype i printerdriveren afviger fra den papirtype, der er angivet i maskinens menu.

Læg den korrekte papirtype i den bakke, der angives på displayet, eller vælg den korrekte medietype under indstillingen Papirtype på maskinen.

P.stop dobb.side

Der er opstået papirstop i papirbakken til 2-sidet udskrivning.

Træk papirbakken og bakken til 2-sidet udskrivning helt ud, åbn baglåget, og fjern alt det fastkørte papir. Luk baglåget, og sæt papirbakken og bakken til 2-sidet udskrivning tilbage i maskinen.

Papirstop bagside

Der er opstået papirstop bag i maskinen.

Åbn fikseringslåget, og fjern alt det fastkørte papir. Luk fikseringslåget. Hvis fejlmeddelelsen ikke forsvinder, skal du trykke på Start.

Papirstop Bakke1

Der er opstået papirstop i den angivne papirbakke.

Træk papirbakken helt ud, og fjern forsigtigt det fastkørte papir. Skub papirbakken helt på plads i maskinen.

Papirstop indvendig

Papirstop inde i maskinen.

Åbn frontdækslet, og fjern tonerpatronen og tromleenheden. Træk alt det fastkørte papir ud. Luk frontdækslet. Hvis fejlmeddelelsen ikke forsvinder, skal du trykke på Start.

Patronfejl Installér sort(BK) tonerpatron iigen.

Tonerpatronen er ikke installeret korrekt.

Træk tromleenheden og tonerpatronen ud, fjern tonerpatronen, og sæt den tilbage i tromleenheden igen. Sæt tromleenheden og tonerpatronen tilbage i maskinen.

Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Selvdiagnose Sluk for strømmen, og tænd igen. Lad maskinen stå i 15 min.

Fikseringsenheden fungerer ikke korrekt.

• (MFC-L2802DN/MFC-L2800DW/MFC-L2802DW/MFC-L2827DWXL/MFC-L2827DW/MFC-L2835DW)

Du kan undgå at miste faxdata, der er modtaget i maskinens hukommelse, ved at overføre dataene til en anden faxmaskine eller til din computer, før du slukker maskinen.

• Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par sekunder, og tænd den derefter igen. Lad maskinen stå tændt, men inaktiv, i ca. 15 minutter.

Fikseringsenheden er for varm.

Skift toner

Du kan stadig udskrive, selvom følgende meddelelse vises på displayet. Tonerpatronen er ved at være opbrugt.

Bestil en ny tonerpatron nu, så du kan udskifte tonerpatronen, når Udskift Toner vises på displayet.

Str.fejl DX

Papirstørrelsen, der er valgt i printerdriveren, og maskinens indstilling for papirstørrelse er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Tryk på Stop/Exit. Vælg en papirstørrelse, der er egnet til 2-sidet udskrivning.

Egnet papirstørrelse til automatisk 2-sidet udskrivning er A4.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse og er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Læg den korrekte papirstørrelse i bakken, og indstil papirstørrelse for bakken.

Egnet papirstørrelse til automatisk 2-sidet udskrivning er A4.

Tjek dokument

Dokumentet er ikke sat rigtigt i eller fremføres ikke korrekt, eller dokumentet, der er scannet fra ADF'en, var for langt.

Fjern det fastkørte papir fra ADF-enheden.

Fjern snavs eller små stykker papir fra ADF-enhedens papirfremføringsbane.

Tryk på Stop/Exit.

Toner opbrugt

Tonerpatronen er ved at være opbrugt. Maskinen stopper al udskrivning.

Udskift tonerpatronen med en ny.

Trom. snart slut

Tromleenheden er ved at være slidt.

Bestil en ny tromleenhed, før beskeden Udskift tromle vises.

Tromle ! Skub den grønne tap på tromleenheden.

Koronatråden på tromleenheden skal renses.

Rens koronatråden på tromleenheden.

image

Tromleenheden eller tonerpatronen og tromlen er ikke installeret korrekt.

Sæt tonerpatronen i tromleenheden. Sæt derefter tonerpatronen og tromleenheden tilbage i maskinen.

Udskift Toner

Tonerpatronen er ved at være opbrugt. Maskinen stopper al udskrivning.

Så længe der er tilgængelig hukommelse, gemmes faxerne i hukommelsen.

Udskift tonerpatronen med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Udskift tromle

Tromleenheden skal snart udskiftes.

Udskift tromleenheden.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Hvis denne meddelelse vises, selvom tromlen er udskiftet med en ny, er tromletælleren ikke blevet nulstillet.

Nulstil tromleenhedens tæller.

imageimage Relaterede informationer: Nulstil tromleenhedens tæller

DCP-L2660DW/DCP-L2665DW/MFC-L2860DWE/MFC-L2860DW/MFC-L2862DW/MFC-L2922DW/MFC-L2960DW/MFC-L2980DW

Fejlmeddelelse Årsag Handling

Adgang nægtet

Den ønskede funktion er begrænset af Secure Function Lock 3.0.

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Secure Function Lock (sikker funktionslås).

Afbrudt

Den anden person eller dennes faxmaskine stoppede opkaldet.

Prøv at sende eller modtage igen.

Hvis opkaldene stoppes flere gange, når du bruger et VoIP-system (IP-telefoni), skal du ændre kompatibiliteten til Basic (for VoIP).

Dobbeltsidet fra

Maskinens baglåg er ikke helt lukket.

Luk maskinens baglåg, så det låses fast i lukket position.

Bakken til 2-sidet udskrivning er ikke installeret korrekt.

Installer bakken til 2-sidet udskrivning, så den sidder korrekt i maskinen.

Dokumentstop

Dokumentet er ikke sat rigtigt i eller fremføres ikke korrekt, eller dokumentet, der er scannet fra ADF'en, var for langt.

Fjern det fastkørte papir fra ADF-enheden.

Fjern snavs eller små stykker papir fra ADF-enhedens papirfremføringsbane.

Tryk på image.

DR-tilstand i brug

Maskinen er indstillet til tilstanden Markant ringetone. Du kan ikke ændre modtagefunktionen fra Manuel til en anden tilstand.

Indstil Markant ringetone til Fra.

Fax mangler huk.

Maskinens faxhukommelse er fuld.

Hvis du bruger funktionen Faxforhåndsvisning, skal du slette uønskede, modtagne faxdata.

Hvis du vil udskrive faxdata skal du trykke på imageIndstill. > Alle indstil. > Fax > Udskriv fax.

Forkert medietype

Den angivne medietype i printerdriveren afviger fra den papirtype, der er angivet i maskinens menu.

Læg den korrekte papirtype i den bakke, der angives på displayet, eller vælg den korrekte medietype under indstillingen Papirtype på maskinen.

Forkert stør.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse.

Ilæg den korrekte papirstørrelse i bakken, og indstil papirstørrelse for bakken.

Forkert tonerpatron

Den installerede tonerpatron er ikke den rigtige til din maskine.

Fjern tonerpatronen fra tromlen, og sæt en tonerpatron med den korrekte produktkode for forbrugsvarer i.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Grænse overskredet

Du har nået den udskriftsgrænse, der er angivet i Secure Function Lock 3.0.

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Secure Function Lock (Sikker funktionslås).

Hukommelse fuld

Maskinens hukommelse er fuld.

Når afsendelse af en faxmeddelelse eller kopiering er i gang

Gør et af følgende:

• Tryk på image eller Afslut, og vent, indtil de andre igangværende handlinger er fuldførte, og prøv derefter igen.
  • Tryk på Send nu for sende de sider, der er scannet indtil videre.
  • Slet dataene i hukommelsen. Du kan deaktivere modtagelse i hukommelsen for at frigøre mere hukommelse.
  • Udskriv de faxer, der er i hukommelsen.
Hvis udskrivning er i gang

Gør et af følgende:

• Reducer opløsningen.
  • Slet faxer i hukommelsen.

Ingen opkalds-ID

Der er ingen indgående opkaldshistorik. Du modtog ikke opkald, eller du abonnerer ikke på nummervisningstjenesten hos dit telefonselskab.

Hvis du vil bruge nummervisningsfunktionen, skal du kontakte dit telefonselskab.

Ingen papirbakke1

Der er ikke mere papir i maskinen, eller papiret er ikke lagt korrekt i papirbakkerne.

• Læg papir i papirbakkerne. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Hvis der er papir i bakken, skal det fjernes og ilægges igen. Kontroller, at papirstyrene er indstillet til den korrekte størrelse.
  • Du må ikke overfylde papirbakken.

Ingen toner

Tonerpatronen eller tonerpatronen og tromlen er ikke installeret korrekt.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden. Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen. Hvis problemet fortsætter, skal du udskifte tonerpatronen med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Init. af touchscreen mislykkedes

Der blev trykket på din touchscreen, før opstarten blev fuldført.

Sørg for, at der ikke er noget, der rører ved eller hviler på berøringsskærmen.

Der kan sidde snavs mellem den nederste del af din touchscreen og dens ramme.

Sæt et stykke stift papir ind mellem undersiden af berøringsskærmen og dens ramme, og skub det frem og tilbage for at skubbe snavset ud.

Intet Svar/Opt.

Nummeret du har ringet op til svarer ikke eller er optaget.

Kontroller nummeret, og prøv igen.

Kan ikke regist.

Din maskine kan ikke registrere tromlen.

Fjern tonerpatronen og tromleenheden. Fjern tonerpatronen fra tromleenheden, og sæt tonerpatronen tilbage i tromleenheden. Geninstaller tonerpatronen og tromlen i maskinen.

Din maskine kan ikke registrere tonerpatronen.

Kan ikke scanne ##

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

• Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, og tænd den derefter igen.

• Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Kan ikke scanne

Dokumentet er for langt til 2-sidet scanning.

Tryk på image. Brug en passende papirstørrelse til 2-sidet scanning.

Kan ikke udskr. ##

Der er opstået et mekanisk problem i maskinen.

• Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par minutter, og tænd den derefter igen.

• Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Komm. fejl

Dårlig kvalitet på telefonlinjen har forårsaget en kommunikationsfejl.

Send faxmeddelelsen igen, eller slut maskinen til en anden telefonlinje. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte dit telefonselskab og bede dem kontrollere din telefonforbindelse.

Køler ned

Temperaturen indvendigt i maskinen er for varm. Maskinen sætter det aktuelle udskriftsjob på pause og skifter til afkølingstilstand. I afkølingstilstand høres blæseren, mens displayet viser Køler ned.

Vent, til maskinen er færdig med at køle af. Sørg for, at alle ventilationsåbninger på maskinen er frie for forhindringer.

Når maskinen er kølet ned, fortsætter den udskrivningen.

Hvis blæseren ikke kører, skal du afbryde strømmen til maskinen og lade den være slukket i flere minutter – tilslut den derefter igen.

Låget er åbent

Frontdækslet er ikke helt lukket.

Åbn og luk derefter maskinens frontdæksel helt.

Fikseringslåget er ikke helt lukket, eller der opstod papirstop bag i maskinen, da du tændte for strømmen.

Luk fikseringslåget, der findes på indersiden af maskinens bagklap.

ADF-låget er ikke helt lukket.

Luk ADF-låget.

Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par minutter, og tænd den derefter igen.

Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Man. fødning

Manuel blev valgt som papirkilde i printerdriveren, men der er intet papir i den manuelle fremføringsbakke.

Læg papir i åbningen til manuel fremføring.

Papirstop Bakke1

Der er opstået papirstop i den angivne papirbakke.

Træk papirbakken helt ud, og fjern forsigtigt det fastkørte papir. Skub papirbakken helt på plads i maskinen.

Papirstop dobbeltsidet

Der er opstået papirstop i papirbakken til 2-sidet udskrivning.

Træk papirbakken og bakken til 2-sidet udskrivning helt ud, åbn baglåget, og fjern alt det fastkørte papir. Luk baglåget, og sæt papirbakken og bakken til 2-sidet udskrivning tilbage i maskinen.

Papirstop indvendig

Papirstop inde i maskinen.

Åbn frontlåget, og fjern tonerpatronen og tromleenheden. Træk det fastklemte papir ud. Luk frontlågen.

Papirstop på bagside

Der er opstået papirstop bag i maskinen.

Åbn fikseringslåget, og fjern alt det fastkørte papir. Luk fikseringslåget. Hvis fejlmeddelelsen ikke forsvinder, skal du trykke på Prøv igen.

Patronfejl

Isæt toneren igen

Tonerpatronen er ikke installeret korrekt.

Træk tromleenheden og tonerpatronen ud, fjern tonerpatronen, og sæt den tilbage i tromleenheden igen. Sæt tromleenheden og tonerpatronen tilbage i maskinen.

Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte Brother Support eller den lokale Brother-forhandler.

Printdata fuld

Maskinens hukommelse er fuld.

Tryk på image, og slet de tidligere gemte sikre udskriftsdata.

Selvdiagnose

Fikseringsenheden fungerer ikke korrekt.

Tryk på image, og hold den nede for at slukke maskinen, vent et par sekunder, og tænd den derefter igen. Lad maskinen stå tændt, men inaktiv, i ca. 15 minutter.

Fikseringsenheden er for varm.

Skift toner

Du kan stadig udskrive, selvom følgende meddelelse vises på displayet. Tonerpatronen er ved at være opbrugt.

Bestil en ny tonerpatron nu, så du kan udskifte tonerpatronen, når Udskift toner vises på displayet.

Str. fejl

Den papirbakke, du har valgt, understøtter ikke den papirstørrelse, der er angivet i printerdriveren.

Skift printerdriverindstilling eller maskinens bakkeindstilling, så den papirstørrelse, der er valgt i printerdriveren, stemmer overens med den papirstørrelse, der ligger i den valgte bakke.

Størrelsesfejl 2-sidet

Papirstørrelsen, der er valgt i printerdriveren, og maskinens indstilling for papirstørrelse er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Tryk på image. Vælg en papirstørrelse, der er egnet til 2-sidet udskrivning.

Egnet papirstørrelse til automatisk 2-sidet udskrivning er A4.

Papiret i bakken har ikke den korrekte størrelse og er ikke egnet til automatisk 2-sidet udskrivning.

Læg den korrekte papirstørrelse i bakken, og indstil papirstørrelse for bakken.

Egnet papirstørrelse til automatisk 2-sidet udskrivning er A4.

Toner opbrugt

Tonerpatronen er ved at være opbrugt.

Udskift tonerpatronen med en ny.

Tromle !

Koronatråden på tromleenheden skal renses.

Rens koronatråden på tromleenheden.

image

Tromleenheden eller tonerpatronen og tromlen er ikke installeret korrekt.

Sæt tonerpatronen i tromleenheden. Sæt derefter tonerpatronen og tromleenheden tilbage i maskinen.

Tromle snart slut

Tromleenheden er ved at være slidt.

Bestil en ny tromleenhed, før beskeden Udskift tromle vises.

Udskift toner

Tonerpatronen er ved at være opbrugt. Maskinen stopper al udskrivning.

Så længe der er tilgængelig hukommelse, gemmes faxerne i hukommelsen.

Udskift tonerpatronen med en ny.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tonerpatronen

Udskift tromle

Tromleenheden skal snart udskiftes.

Udskift tromleenheden.

imageimage Relaterede informationer: Udskift tromlen

Hvis denne meddelelse vises, selvom tromlen er udskiftet med en ny, er tromletælleren ikke blevet nulstillet.

Nulstil tromleenhedens tæller.

imageimage Relaterede informationer: Nulstil tromleenhedens tæller