Hjem > Feilsøking > LED-indikasjoner om feil og vedlikehold

LED-indikasjoner om feil og vedlikehold

Som i ethvert annet avansert kontorutstyr kan feil oppstå, og rekvisita må skiftes ut. Hvis dette skjer, finner maskinen feilen eller nødvendig rutinevedlikehold og viser dette med LED-ene på kontrollpanelet. LED-indikasjonene er beskrevet i denne tabellen.

Du kan selv rette de fleste feil og utføre rutinemessig vedlikehold. Du finner flere tips på modellens Vanlige spørsmål og feilsøking-side på support.brother.com.

Hvis du har EcoPro-utskriftsabonnement, kan du sjekke ytterligere LED-indikasjoner på support.brother.com/g/d/arfq/.

image
  • Referanser med Beslektet informasjon står nederst på siden.
LED Beskrivelse
image
LED er av.

image

LED lyser.

image

LED blinker.
image
LED blinker sakte og svakt.
LED Status Årsak Tiltak
image

Finner ikke magasin

Papirmagasinet er ikke satt helt inn.

Skyv papirmagasinet sakte helt inn i maskinen.

Papir eller et fremmedlegeme har forhindret papirmagasinet i å bli satt riktig inn.

Trekk papirmagasinet ut av maskinen, og fjern det fastkjørte papiret eller fremmedlegemet. Hvis du ikke kan se eller fjerne det fastkjørte papiret imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Papir ble ikke matet

Maskinen er tom for papir, eller papiret er ikke lagt riktig inn i papirmagasinet.

Gjør ett av følgende:

• Legg papir i papirmagasinet, og trykk deretter på MONO COPY eller COLOUR COPY.
  • Ta ut og legg i papiret igjen, og trykk deretter på MONO COPY eller COLOUR COPY.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

Papirstoppdekselet er ikke lukket på riktig måte.

Kontroller at papirstoppdekselet er jevnt lukket på begge sider.

imageimage Beslektet informasjon: Papiret sitter fast inni maskinen

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

image

(blinker samtidig)

Fastkjørt papir

Papiret sitter fast i maskinen.

Ta forsiktig ut det fastkjørte papiret.

imageimage Beslektet informasjon: Skriverstopp eller papirstopp

Kontroller at papirførerne er tilpasset papirstørrelsen.

Når du har fullført disse handlingene, trykker du på image(STOP).

Det har samlet seg papirstøv på overflaten av rullene for papiropphenting.

Rengjør rullene for papiropphenting.

imageimage Beslektet informasjon: Rengjør valsene for papiropphenting

image

Feil papirstørrelse

Papirstørrelsesinnstillingen stemmer ikke overens med papirstørrelsen i magasinet.

-ELLER-

Du har ikke justert papirførerne i magasinet til indikatorene for papirstørrelsen du bruker.

Hvis du skriver ut fra datamaskinen, må du forsikre deg om at papirstørrelsen du valgte i skriverdriveren eller programmet du bruker til utskrift, tilsvarer størrelsen på papiret i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Utskriftsinnstillinger (Windows)

1. Kontroller at papirstørrelsen du valgte i maskinen, stemmer overens med papirstørrelsen i magasinet.

imageimage Beslektet informasjon: Endre papirstørrelse og papirtype

2. Pass på at du legger papiret i stående retning ved å stille inn papirførerne på indikatorene etter papirstørrelsen.

imageimage Beslektet informasjon: Legg i papir

3. Trykk på MONO COPY eller COLOUR COPY når du har sjekket papirstørrelsen og papirretningen.
image

Åpent deksel

Dekselet på blekkassetten er ikke låst i lukket stilling.

Lukk dekselet på blekkassetten bestemt til det klikker på plass.

image

Skift blekk

Én eller flere av blekkassettene er oppbrukt. Maskinen stanser all utskriftsaktivitet.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

• Du kan fremdeles skanne selv om det er lite blekk eller blekkassetten må byttes.

Ingen blekkassett

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

Ta ut blekkassetten og sett den deretter forsiktig inn igjen, til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Kun sort/hvitt-utskrift

Én eller flere av fargeblekkassettene er oppbrukt.

Du kan bruke maskinen i sort/hvitt-modus i ca. fire uker, avhengig av hvor mange sider du skriver ut.

Når Av/på, LED og Blekk-LED lyser, fungerer hver av operasjonene slik:

• Utskrift

Hvis medietypen er satt til Vanlig papir og du valgte Gråtone i skriverdriveren, kan du bruke maskinen som sort/hvitt-skriver.

• Kopiering

Hvis papirtypen er satt til Vanlig papir, kan du kopiere i sort/hvitt.

Skift ut blekkassettene.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Selv om årsakskolonnen viser alternativer for å bruke maskinen etter at denne feilen vises, kan du ikke bruke maskinen før du bytter ut én eller flere blekkpatroner under følgende forhold:

• Hvis du kobler fra maskinen eller tar ut blekkpatronen.

Finner ikke

En blekkassett er ikke satt inn riktig.

Ta ut den nye blekkassetten, og sett den deretter forsiktig inn til den låses på plass.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

Det ble satt inn en blekkassett for feil Brother-modell.

Kontroller modellnumrene på blekkassetten og sett inn korrekte blekkassetter.

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

image

Kan ikke initialisere / Kan ikke starte

Kan ikke rengjøre

Kan ikke endre

Kan ikke skrive ut

Kan ikke skanne

Maskinen har et mekanisk problem.

Koble maskinen fra strømnettet i flere minutter før du kobler den til igjen.

image

Lite blekk

Lavt blekknivå.

Du kan fortsette å skrive ut helt til én eller flere av blekkassettene når slutten av levetiden. (Blekk-LED slutter å blinke og fortsetter å lyse.)

imageimage Beslektet informasjon: Skift blekkassettene

• Du kan fremdeles skanne selv om det er lite blekk eller blekkassetten må byttes.
image

Tom for minne

Maskinens minne er fullt.

Hvis kopiering pågår:

• Trykk på image(STOP), og vent til andre operasjoner som pågår blir ferdig, deretter forsøker du igjen.
  • Trykk på MONO COPY eller COLOUR COPY for å kopiere sidene som er skannet hittil.

(Blinker tre ganger)

Operasjon avvist

Maskinen kan ikke utføre denne operasjonen nå.

Vent i noen minutter, og prøv på nytt.

image

Blekkboksen er full

Blekksamleren er full. Disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, og må muligens også skiftes ut etter en viss periode for å garantere optimal ytelse fra Brother-maskinen. Siden disse komponentene trenger vedlikehold nå og da, dekkes ikke utskifting av garantien. Behovet for å skifte ut disse komponentene og tiden det tar før dette behovet oppstår, avhenger av antallet tømminger og skyllinger som trengs for å rengjøre blekksystemet. Disse boksene samler opp blekk under de ulike tømmingene og skyllingene. Antallet ganger maskinen tømmer og skyller for rensing varierer avhengig av ulike situasjoner. For eksempel blir det mange rengjøringer hvis man slår maskinen ofte av og på, da maskinen automatisk rengjøres ved oppstart.

Blekksamleren må skiftes ut. Ta kontakt med Brother kundeservice eller nærmeste autoriserte Brother-servicesenter for å få service utført på maskinen.

image

Maskinfeil

Maskinen har et mekanisk problem.

Koble maskinen fra strømnettet i flere minutter før du kobler den til igjen.