Hjem > Fejlfinding > Hvis du har problemer med maskinen > Netværksproblemer > Hvis du har problemer med maskinens netværk

Hvis du har problemer med maskinens netværk

image
For at få teknisk hjælp skal du kontakte Brother kundesupport.

Se følgende emner, hvis du mener, at der er et problem med maskinen. Du kan selv afhjælpe de fleste problemer.

Hvis du har brug for mere hjælp, kan du gå ind på siden Ofte stillede spørgsmål og fejlfinding for din model på support.brother.com.

Jeg kan ikke fuldføre konfigurationen af det trådløse netværk

Sluk og tænd for den trådløse router. Prøv derefter at konfigurere de trådløse indstillinger igen. Følg vejledningen herunder, hvis du ikke kan løse problemet:

Undersøg problemet via WLAN-rapporten.

Årsag Handling Interface
Dine sikkerhedsindstillinger (SSID/Netværksnøgle) er ikke korrekte.
  • Bekræft sikkerhedsindstillingerne vha. Hjælp til trådløs opsætning. For at få flere oplysninger og downloade hjælpeprogrammet skal du gå til siden Downloadsfor din model på support.brother.com.
  • Vælg og kontroller, at du bruger de korrekte sikkerhedsindstillinger.
    • Se vejledningen til det trådløse accesspoint/routeren for at få oplysninger om, hvordan du finder sikkerhedsindstillingerne.
    • Producentens navn eller modelnr. på det trådløse accesspoint/routeren kan muligvis indgå i standardsikkerhedsindstillingerne.
    • Rådfør dig med producenten af accesspointet/routeren, din internetudbyder eller netværksadministrator.
Trådløs
Brother-maskinens MAC-adresse er ikke tilladt. Kontroller, at Brother-maskinens MAC-adresse er tilladt i filteret. Trådløs
Det trådløse accesspoint/routeren er i skjult tilstand (SSID udsendes ikke).
  • Indtast det korrekte SSID-navn eller netværksnøglen manuelt.
  • Kontroller SSID-navnet eller netværksnøglen i den vejledning, der fulgte med det trådløse accesspoint/routeren, og konfigurer det trådløse netværk igen.
Trådløs
For Windows
Hvis din trådløse forbindelse er afbrudt, og du har forsøgt alt ovenstående, anbefaler vi, at du bruger Network Connection Repair Tool.

Brother-maskinen kan ikke udskrive eller scanne via netværket

Hvis du ikke længere kan udskrive eller scanne via netværket, skal du trykke på image(Wi-Fi) og COLOUR COPY samtidigt for at genstarte dit Wi-Fi.

Årsag Handling Interface
Din sikkerhedssoftware blokerer maskinens adgang til netværket. (Netværksscanningsfunktionen virker ikke. )
  • Windows

Konfiguration af tredjeparts-sikkerheds-/firewall-software til netværksscanning. For at tilføje port 54925 til netværksscanning skal du indtaste nedenstående oplysninger:

• Ved Navn:

Indtast en beskrivelse, f.eks. Brother NetScan.

• Ved Portnummer:

Indtast 54925.

Indtast 137.

Indtast 161.

• Ved Protokol:

UDP vælges.

Se brugsanvisningen, der fulgte med din tredjeparts-sikkerheds-/firewall-software, eller kontakt softwareproducenten.

• Mac

(Brother iPrint&Scan)

På menulinjen Finder skal du klikke på  > Programmer og derefter dobbeltklikke på ikonet Brother iPrint&Scan. Vinduet Brother iPrint&Scan vises. Klik på knappen Vælg din maskine, og følg derefter vejledningerne på skærmen for at vælge din netværksmaskine igen.

Trådløs
Din sikkerhedssoftware blokerer maskinens adgang til netværket.

Nogle sikkerhedsprogrammer vil muligvis blokere for adgangen uden at vise en dialogboks med sikkerhedsadvarsel selv efter gennemført installation.

For at give adgang, se vejledningen til sikkerhedssoftwaren eller spørg softwareproducenten.

Kabelbaseret
Din Brother-maskine blev ikke tildelt en tilgængelig IP-adresse.
  • Kontroller IP-adressen og undernetmasken.

Kontroller, at både IP-adresserne og undernetmaskerne til computeren og Brother-maskinen er korrekte og placeret på samme netværk.

For mere information om, hvordan du kontrollerer IP-adressen og undernetmasken, skal du bede din netværksadministrator.

• Windows

Kontroller IP-adressen og undernetmasken vha. reparationsværktøjet til netværksforbindelse.

• Mac

Kontroller dine netværksenheder, der bruger ping-kommandoen. Du finder flere oplysninger om, hvordan du kontrollerer dine netværksindstillinger imageimage Relaterede informationer:Kontrol af netværksenheder vha. ping-kommandoen.

Trådløs
Det mislykkede udskriftsjob er stadig i computerens udskriftskø. (Windows)
  • Hvis det mislykkede udskriftsjob stadig findes i computerens udskriftskø, skal du slette det.
  • Du kan også dobbeltklikke på printerikonet i følgende mappe og annullere alle dokumenter:
    • Windows 10, Windows Server 2016 og Windows Server 2019

Klik på image > Windows System > Kontrolpanel. Klik på Vis enheder og printere i gruppen Hardware og lyd.

• Windows 8,1

Flyt din mus til skrivebordets nederste højre hjørne. Klik på Indstil > Kontrolpanel, når menulinjen vises. Klik på Vis enheder og printere i gruppen Hardware og lyd.

• Windows Server 2012 R2

Klik på Kontrolpanel på skærmen Start. I Hardware-gruppen skal du klikke på Vis enheder og printere.

• Windows Server 2012

Flyt din mus til skrivebordets nederste højre hjørne. Klik på Indstillinger > Kontrolpanel, når menulinjen vises. I gruppen Hardware skal du klikke på Vis enheder og printere > Printere.

• Windows 7 og Windows Server 2008 R2

Klik på image(Start) > Enheder og printere.

• Windows Server 2008

Klik på start > Kontrolpanel > Printere.

• Mac

Klik på Systemindstillinger > Printere & scannere.

Kabelbaseret
Din Brother-maskine er ikke tilsluttet det trådløse netværk.

Udskriv WLAN-rapporten for at se fejlkoden i den udskrevne rapport.

Trådløs

Afinstaller driverne (Windows) og Brother-softwaren, og installer de nyeste versioner af disse igen, hvis du har kontrolleret og prøvet alt ovenstående, men Brother-maskinen stadig ikke kan udskrive og scanne.

Jeg vil kontrollere, at mine netværksenheder fungerer korrekt

Kontrol Handling Interface
Kontroller, at Brother-maskinen, accesspointet eller netværkshub'en er tændt.
Kontroller følgende:
  • Strømkablet er tilsluttet korrekt, og Brother-maskinen er tændt.
  • Accesspointet/routeren eller hub'en er tændt, og forbindelsesindikatoren blinker.
  • Al beskyttende emballage er blevet fjernet fra maskinen.
  • Blækpatronerne er installeret korrekt.
  • Dokumentlåget og låget til udredning af papirstop er helt lukket.
  • Papir er lagt korrekt i papirbakken.
Trådløs
Kontroller, at du kan "pinge" Brother-maskinen fra din computer.

Ping Brother-maskinen fra din computer ved at bruge IP-adressen eller nodenavnet ved Windows-kommandoprompten eller Mac Terminal-programmet:

ping <ipaddress> eller <nodename>.

• Vellykket: Brother-maskinen fungerer korrekt og er tilsluttet det samme netværk som computeren.
  • Mislykket: Brother-maskinen er ikke tilsluttet det samme netværk som computeren.

Windows:

Spørg din administrator om IP-adresse og undernetmaskinen, og brug derefter reparationsværktøjet til netværksforbindelse.

Mac:

Kontroller, at IP-adressen og undernetmasken er konfigureret korrekt.

Kabelbaseret
Kontroller, at Brother-maskinen er tilsluttet det trådløse netværk.

Udskriv WLAN-rapporten for at se fejlkoden i den udskrevne rapport.

Trådløs

Se vejledningen, der følger med det trådløse LAN-accesspoint/routeren for at finde oplysninger om SSID (netværksnavn) og netværksnøglen (adgangskode) og indstille dem korrekt, hvis du har kontrolleret og prøvet alt ovenstående.