Skannaaminen ja muut ongelmat

Skannausongelmat

Ongelmat Syy Ehdotetut toimenpiteet

Skannauksen alussa esiintyy TWAIN- tai WIA-virheitä. (Windows)

TWAIN- tai WIA-ohjainta ei ole valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi.

Varmista, että Brotherin TWAIN- tai WIA-ohjain on valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi. Kun käytössä on esimerkiksi Nuance PaperPort 14SE, valitse Scan Settings (Skannausasetukset) > Select (Valitse). Valitse Brother TWAIN/WIA -ohjain.

TWAIN-virheet tulevat näyttöön, kun skannaus aloitetaan. (Mac)

TWAIN-ohjainta ei ole valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi.

Varmista, että Brotherin TWAIN-ohjain on valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi.

Skannatussa kuvassa näkyy pystyviivoja.

Lasisuikaleiden päälle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista laitteen sisällä olevat lasisuikaleet.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

Skannattu kuva puuttuu.

Asiakirjan ohjaimia ei ole säädetty asiakirjan leveyden mukaan.

Säädä paperinohjaimet varovasti asiakirjan leveydelle. Jos skannauskooksi on valittu automaattinen ja jos skannattavassa asiakirjassa on useita sivukokoja, aseta kapeat sivut suoraan ja mahdollisimman keskelle laitetta. Jos asiakirja ei syöty suoraan, käytä jatkuvan skannauksen asetusta.

Asetukset eivät ole sopivat asiakirjalle. Syötetyn asiakirjan koko saattoi esimerkiksi olla Letter/A4, mutta asiakirjan kooksi oli valittu Executive/A5.

Varmista, että asiakirjan kokoasetukset vastaavat asiakirjaa.

Määritä marginaaliasetukset ja säädä skannauskohtaa.

-

Määritä marginaaliasetukset ja säädä skannauskohtaa.

Skannattu kuva on vinossa.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Jos käytät esimääritettyä asiakirjan kokoa, asiakirjan vinoutumaa ei voi korjata automaattisesti.

Valitse Auto Asiakirjan kokolle.

Skannattu kuva on vinossa.

Asiakirjan ohjaimia ei ole säädetty asiakirjan leveyden mukaan.

Säädä paperinohjaimet varovasti asiakirjan leveydelle. Jos skannauskooksi on valittu automaattinen ja jos skannattavassa asiakirjassa on useita sivukokoja, aseta kapeat sivut suoraan ja mahdollisimman keskelle laitetta. Jos asiakirja ei syöty suoraan, käytä jatkuvan skannauksen asetusta.

Pitkä paperi -asetus on valittuna.

Valitse asetus, joka on muu kuin Pitkä paperi.

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Skannaaminen on liian hidasta.

Tarkkuus ei sovi asiakirjalle.

Vähennä skannerin tarkkuutta.

Skannaus on pysäytetty.

Muisti on täynnä.

• Sulje muut sovellukset ennen skannaamista.
  • Windows

Muuta tiedonsiirtonopeutta TWAIN-ohjaimen Optimoi tiedonsiirto-valikossa tai Brother iPrint&Scan -sovelluksessa.

Asiakirjaa ei voitu syöttää.

Syöttörullan tai jarrutelan pinnalle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista jarrutela ja syöttörulla. imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

ADS:ään on asetettu samanaikaisesti liian monta asiakirjaa.

Varmista, että et ylitä ADS:n kapasiteettia.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävät asiakirjat

ADS:ssä on roskia.

Poista roskat tai repeytynyt paperi ADS:stä.

Tulostusmateriaali on liian ohut tai liian paksu.

Varmista, että tulostusmateriaali on sopiva laitteelle.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävät asiakirjat

Etäasetus on käynnissä.

Peruuta etäasetus.

Paperin poisto pysähtyi.

Poista paperit ADS:stä.

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Laite syötti useita asiakirjoja, mutta se skannasi vain ensimmäisen asiakirjan.

Asiakirjojen erottelukytkimen asetus on image (manuaalinen yksittäistila).

Aseta asiakirjojen erottelukytkin image-tilaan (jatkuva syöttötila) ja skannaa uudelleen.

Asiakirja juuttuu laitteeseen.

Syöttörullan tai jarrutelan pinnalle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista jarrutela ja syöttörulla. imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

ADS:ssä on roskia.

Poista roskat tai repeytynyt paperi ADS:stä.

Asiakirjaa ei voi käyttää laitteessa.

Varmista, että asiakirjan voi syöttää laitteeseen. imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävät asiakirjat

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Asiakirjojen erottelukytkin on asetettu image-tilaan (jatkuva syöttötila), kun skannataan kahtia taitettuja asiakirjoja, kirjekuoria tai monikerroksista siirtopaperia.

Aseta asiakirjojen erottelukytkin image-tilaan (manuaalinen yksittäistila) ja skannaa uudelleen.

Avattavaa luovutusalustaa ei ole asetettu oikeanpituiseksi.

Säädä avattava luovutusalusta asiakirjan pituuden mukaiseksi.

Luovutusalustan asiakirjat ovat levällään.

Avattavaa luovutusalustaa ei ole asetettu oikeanpituiseksi.

Säädä avattava luovutusalusta asiakirjan pituuden mukaiseksi.

Skannaus on heikkolaatuinen.

Syöttörullan tai jarrutelan pinnalle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista jarrutela ja syöttörulla. imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

Laitteen sisällä olevien lasisuikaleiden päälle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista laitteen sisällä olevat lasisuikaleet.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

Skannerin tarkkuus on liian alhainen.

Lisää skannerin tarkkuutta.

Skannatuissa tiedoissa näkyy tekstiä läpi.

Asetukset eivät sovellu skannattavalle asiakirjatyypille.

Valitse Poista läpi näkyminen / kuvio / Poista taustaväri -valintaruutu.

Skannattujen tietojen värit ovat tummat.

Asetukset eivät sovellu skannattavalle asiakirjatyypille.

Tee jokin seuraavista:

• Valitse Poista läpi näkyminen / kuvio / Poista taustaväri -valintaruutu ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.
  • Suurenna kirkkautta ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.
  • Suurenna kontrastia ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.
  • Vaihda väriasetus / skannaustyypin asetus harmaaksi tai värilliseksi ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.

Ohitettu sivu ei ole tyhjä.

• Asiakirja on liian vaalea.
  • Ohita tyhjä sivu -toiminto on otettu käyttöön.

Poista Ohita tyhjä sivu -toiminto käytöstä.

Voit vaihtoehtoisesti pienentää Ohita tyhjä sivu -herkkyyttä.

Pitkää asiakirjaa ei voi skannata.

Asiakirjan kooksi ei ole valittu pitkää paperia.

Valitse asiakirjan kooksi pitkä paperi. Jos haluat valita pitkän paperin skannattaessa laitteen ohjauspaneelin kautta, käytä seuraavia asetuksia:

• Kaksipuolinen skannaus: Ei
  • Väriasetus: muu kuin Auto
  • Tarkkuus: pienempi kuin 300 dpi
  • Ohita tyhjä sivu: Ei

Sitten voit valita asiakirjan kooksi pitkän paperin.

Tapahtuu monisyöttö.

Asiakirjaa ei ole asetettu laitteeseen oikein.

Aseta asiakirjasi laitteeseen oikein ja yritä sitten uudelleen.

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Monisyöttöä ei voi tunnistaa, vaikka Monisyötön tunnistus -asetuksena olisi Käytössä.

Asiakirjat ovat liian ohuita.

Jos asiakirjat ovat liian ohuita, anturi ei välttämättä tunnista niitä. Skannaa sivut yksi kerrallaan.

Skannaus ei onnistu.

Secure Function Lock on käytössä.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Voit tarkistaa Secure Function Lock -asetukset ottamalla yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Secure Function Lock 3.0 -toiminnon käyttö

WWW-pohjaisen hallinnan Pull Scan (Vetoskannaus)-asetus Scan from PC (Skannaa PC:stä)-valikossa on poistettu käytöstä.

Ota Pull Scan (Vetoskannaus) -asetus käyttöön.

Tietokoneeseen ei voi skannata laitteesta.

• Skannaussovellusta (esimerkiksi Brother iPrint&Scan) ei ole asennettu tietokoneeseen.
  • Asetuksia ei ole määritetty skannaussovelluksessa (esimerkiksi Brother iPrint&Scan).

• Asenna skannaussovellus (esimerkiksi Brother iPrint&Scan).
  • Määritä asetukset käyttäen skannaussovellusta (esimerkiksi Brother iPrint&Scan).

Autoskannaus ei käynnisty.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Autoskannaus -toiminnon (pikakuvake 57) asetukset ovat virheelliset.

Vahvista Autoskannaus-toiminnon (pikakuvake 57) asetukset.

Työnkulkuun ei voi skannata laitteesta.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Työnkulkuun skannaamisen asetuksia ei määritetty Brother iPrint&Scanissa (Windows ja Mac).

Määritä asetukset käyttäen Brother iPrint&Scania (Windows ja Mac).

imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja: Työnkulkuun skannaamisen asetusten määrittäminen käyttämällä Brother iPrint&Scania

Ohjelmisto-ongelmat

Ongelmat Syy Ehdotetut toimenpiteet

Asetuksia ei voi tallentaa Etäasetusohjelmassa tai WWW-pohjaisessa hallinnassa.

Laite käsittelee tietoja.

Odota, että laite on saanut tiedot käsiteltyä, ja yritä sitten uudelleen.

Etäasetusohjelma ei käynnisty.

Laitteeseen ei ole kytketty virtaa.

Kytke virta laitteeseen ja yritä sitten uudelleen.

Laitetta ei ole kytketty tietokoneeseen.

Kytke laite tietokoneeseen ja yritä sitten uudelleen.

Ilmenee virhe.

Poista kaikki virheet, tarkista, että tila Etäasetusohjelmassa on Valmis, ja yritä sitten uudelleen.

Laite skannaa.

Odota skannauksen päättymistä ja yritä uudelleen.

Laitetta määritetään laitteen ohjauspaneelista.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Lopeta laitteen määrittäminen laitteen ohjauspaneelista.

USB-muistitikku asetetaan laitteeseen.

Irrota USB-muistitikku.

IP-osoitetta ja aliverkon peitettä ei voi syöttää.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

”000.000.000.000.” on jo syötetty.

Poista syötetyt tiedot image-painiketta painamalla ja syötä sitten oikeat tiedot.

Tietokone on havainnut USB-muistitikun.

USB-muistitikku on asetettu laitteeseen, ja tietokone on yhdistetty laitteeseen USB-kaapelin avulla.

Tietokone havaitsee USB-muistitikun, joka on asetettu laitteeseen. Irrota USB-muistitikku, jotta tietokone ei havaitse sitä.

Muut ongelmat

Ongelmat Syy Ehdotetut toimenpiteet

Laite on lepotilassa (virransäästötilassa).

Laitetta ei käytetä, ja lepotilan asetuksessa määritetty aika on kulunut umpeen.

Tee jokin seuraavista:

• Paina image-painiketta.
  • Paina image-painiketta. (ADS-4700W/ADS-4900W)
  • Skannaa tietokoneen avulla.
  • Avaa etukansi.
  • Aseta asiakirja laitteeseen.
  • Kosketa näyttöä. (ADS-4700W/ADS-4900W)
  • Aseta USB-muistitikku laitteeseen tai irrota se.
  • Kytke USB-kaapeli laitteeseen tai PC:hen tai irrota se.

Laitetta ei ole kytketty päälle.

Laitteen virtajohto kytkettiin virtalähteeseen 60 sekunnin sisällä siitä, kun se irrotettiin.

Odota 60 sekuntia ja kytke sitten laitteeseen virta.

Tietokoneesi ei löydä laitetta USB-liitännän kautta.

USB-muistitikku on asetettu laitteeseen.

Irrota USB-muistitikku.

Skannerin ohjainta ei ole asennettu.

Asenna skannerin ohjain.