Home > Problemen oplossen > Als u problemen hebt met het apparaat > Problemen met scannen en overige problemen

Problemen met scannen en overige problemen

Problemen met scannen

Probleem Oorzaak Suggesties

Tijdens het scannen verschijnen TWAIN- of WIA-fouten. (Windows)

Het stuurprogramma voor TWAIN of WIA is niet als primaire bron geselecteerd in uw scantoepassing.

Zorg ervoor dat het stuurprogramma voor TWAIN of WIA van Brother als primaire bron in uw scantoepassing is geselecteerd. Bijvoorbeeld: in Nuance PaperPort 14SE klikt u op Scaninstellingen > Selecteren.... Selecteer het Brother TWAIN/WIA-stuurprogramma.

TWAIN-fouten worden weergegeven als het scannen wordt gestart. (Mac)

Het stuurprogramma voor TWAIN is niet als primaire bron geselecteerd in uw scantoepassing.

Zorg ervoor dat het stuurprogramma voor TWAIN van Brother als primaire bron in uw scantoepassing is geselecteerd.

Het gescande beeld vertoont verticale strepen.

Er hebben zich papierresten opgehoopt op het oppervlak van de glazen stroken.

Reinig de glazen stroken aan de binnenzijde van het apparaat.

imageimage Verwante informatie: De scanner en de rollen reinigen

Het gescande beeld ontbreekt.

De papiergeleiders zijn niet ingesteld op de breedte van het document.

Stel de papiergeleiders in op de breedte van het document. Als het scanformaat is ingesteld op Automatisch en u een document scant dat uit verschillende papierformaten bestaat, dan moet u smalle pagina’s recht invoeren, zo dicht mogelijk bij het midden van het apparaat. Als het document niet recht wordt ingevoerd, gebruik dan de optie voor continu scannen.

De instellingen zijn niet geschikt voor het document. Er is bijvoorbeeld een Letter-/A4-document ingevoerd terwijl Executive/A5 is geselecteerd als documentgrootte.

Controleer of de instellingen voor de documentgrootte geschikt zijn voor het document.

Configureer de marge-instellingen en pas de scanpositie aan.

-

Configureer de marge-instellingen en pas de scanpositie aan.

Het gescande beeld is scheef.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Als u een vooraf gedefinieerde documentgrootte gebruikt, kan een scheef document niet automatisch worden gecorrigeerd.

Selecteer Auto voor Documentgrootte.

Het gescande beeld is scheef.

De papiergeleiders zijn niet ingesteld op de breedte van het document.

Stel de papiergeleiders in op de breedte van het document. Als het scanformaat is ingesteld op Automatisch en u een document scant dat uit verschillende papierformaten bestaat, dan moet u smalle pagina’s recht invoeren, zo dicht mogelijk bij het midden van het apparaat. Als het document niet recht wordt ingevoerd, gebruik dan de optie voor continu scannen.

De instelling Lang papier is geselecteerd.

Selecteer een andere instelling dan Lang papier.

Het document is omgekruld.

Maak het omgekrulde document recht en start het scannen opnieuw.

Het scannen verloopt te langzaam.

De resolutie is niet geschikt voor het document.

Verlaag de scannerresolutie.

Het scannen is gestopt.

Het geheugen is vol.

• Sluit andere toepassingen voordat u gaat scannen.
  • Windows

De gegevensoverdrachtsnelheid aanpassen in het menu Optimaliseer gegevensoverdracht van het TWAIN-stuurprogramma of in Brother iPrint&Scan.

Het document is niet ingevoerd.

Er zitten papierresten op het oppervlak van de invoerrol of de remrol.

Reinig de remrol en de invoerrol. imageimage Verwante informatie: De scanner en de rollen reinigen

Er zijn te veel documenten tegelijk in de ADF (automatische documentinvoer) geladen.

Overschrijd de capaciteit van de ADF (automatische documentinvoer) niet.

imageimage Verwante informatie: Geschikte documenten

Er bevinden zich vreemde voorwerpen in de ADF (automatische documentinvoer).

Verwijder vreemde voorwerpen of gescheurd papier uit de ADF (automatische documentinvoer).

Het papier is te dun of te dik.

Controleer of het papier geschikt is voor het apparaat.

imageimage Verwante informatie: Geschikte documenten

Remote Setup wordt uitgevoerd.

Annuleer Remote Setup.

Het uitwerpen van het papier is onderbroken.

Verwijder alle papier uit de ADF (automatische documentinvoer).

Het document is omgekruld.

Maak het omgekrulde document recht en start het scannen opnieuw.

Er zijn meerdere documenten in het apparaat ingevoerd, maar alleen het eerste document wordt gescand.

De schakelaar voor het scheiden van documenten is ingesteld op image (Handmatige enkele modus).

Zet de schakelaar voor het scheiden van documenten op image (Continue invoermodus) en start het scannen opnieuw.

Het document is vastgelopen.

Er zitten papierresten op het oppervlak van de invoerrol of de remrol.

Reinig de remrol en de invoerrol. imageimage Verwante informatie: De scanner en de rollen reinigen

Er bevinden zich vreemde voorwerpen in de ADF (automatische documentinvoer).

Verwijder vreemde voorwerpen of gescheurd papier uit de ADF (automatische documentinvoer).

Het document is niet geschikt voor het apparaat.

Controleer of het document geschikt is voor het apparaat. imageimage Verwante informatie: Geschikte documenten

Het document is omgekruld.

Maak het omgekrulde document recht en start het scannen opnieuw.

De schakelaar voor het scheiden van documenten is ingesteld op image (Continue invoermodus) bij het scannen van dubbelgevouwen documenten, enveloppen of transferpapier met meerdere lagen.

Zet de schakelaar voor het scheiden van documenten op image (Handmatige enkele modus) en start het scannen opnieuw.

De uitschuifbare uitvoerlade is niet op de juiste lengte ingesteld.

Stel de uitschuifbare uitvoerlade in op de juiste lengte voor het document.

De documenten worden slordig uitgevoerd.

De uitschuifbare uitvoerlade is niet op de juiste lengte ingesteld.

Stel de uitschuifbare uitvoerlade in op de juiste lengte voor het document.

De kwaliteit van de scan is slecht.

Er zitten papierresten op het oppervlak van de invoerrol of de remrol.

Reinig de remrol en de invoerrol. imageimage Verwante informatie: De scanner en de rollen reinigen

Er hebben zich papierresten opgehoopt op het oppervlak van de glazen stroken aan de binnenzijde van het apparaat.

Reinig de glazen stroken aan de binnenzijde van het apparaat.

imageimage Verwante informatie: De scanner en de rollen reinigen

De scannerresolutie is te laag.

Verhoog de scannerresolutie.

Gegevens van de achterkant zijn zichtbaar in de scan.

De instellingen komen niet overeen met het type document dat wordt gescand.

Schakel het selectievakje Verwijder doorlopers /Patronen / Verwijder achtergrondkleur in.

De kleuren in de scan zijn donker.

De instellingen komen niet overeen met het type document dat wordt gescand.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Schakel het selectievakje Verwijder doorlopers/Patronen / Verwijder achtergrondkleur in en start de scan vanaf de computer.
  • Verhoog de helderheid en start de scan vanaf de computer.
  • Verhoog het contrast en start de scan vanaf de computer.
  • Wijzig de Kleurinstelling/het Scantype in Grijstinten of Kleur en start het scannen vanaf de computer.

Er is een niet-blanco pagina overgeslagen.

• Het document is te licht.
  • Blanco pagina overslaan is ingeschakeld.

Schakel Blanco pagina overslaan uit.

U kunt ook de gevoeligheid voor het overslaan van lege pagina’s verlagen.

Kan geen lang document scannen.

Lang papier is niet geselecteerd bij Documentgrootte.

Selecteer Lang papier bij Documentgrootte. Gebruik de volgende instellingen als u op het bedieningspaneel van het apparaat de optie Lang papier wilt selecteren:

• 2-zijdige scan: Uit
  • Kleurinstelling: Elke optie behalve Auto
  • Resolutie: Lager dan 300 dpi
  • Blanco pagina overslaan: Uit

Daarna kunt u Lang papier selecteren bij Documentgrootte.

Er heeft multi-invoer plaatsgevonden.

Het document is niet correct geplaatst.

Plaats het document op de juiste wijze en probeer het opnieuw.

Het document is omgekruld.

Maak het omgekrulde document recht en start het scannen opnieuw.

Multi-invoer wordt niet gedetecteerd terwijl Detectie multi-invoer is ingeschakeld.

De documenten zijn te dun.

Als de documenten te dun zijn, worden ze soms niet door de sensor gedetecteerd. Scan de pagina’s een voor een.

Kan niet scannen.

Beveiligd functieslot is ingeschakeld.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Neem contact op met uw beheerder om uw instellingen voor Secure Function Lock te controleren.

imageimage Verwante informatie: Beveiligd functieslot 3.0 gebruiken

De optie Pull-scan in het menu Scannen vanaf pc in Beheer via een webbrowser is niet beschikbaar.

Schakel de optie Pull-scan in.

Scannen naar een computer is niet mogelijk vanaf het apparaat.

• Er is geen scantoepassing (bijvoorbeeld Brother iPrint&Scan) op de computer geïnstalleerd.
  • De instellingen zijn niet geconfigureerd in de scantoepassing (bijvoorbeeld Brother iPrint&Scan).

• Installeer een scantoepassing (bijvoorbeeld Brother iPrint&Scan).
  • Configureer de instellingen vanuit de scantoepassing (bijvoorbeeld Brother iPrint&Scan).

Auto Start Scan start niet.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

De instellingen voor Auto Start Scan (snelkoppeling 57) zijn onjuist.

Controleer de instellingen voor Auto Start Scan (snelkoppeling 57).

Scannen naar werkstroom is niet mogelijk vanaf het apparaat.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

De instellingen voor Scannen naar werkstroom zijn niet geconfigureerd in Brother iPrint&Scan (voor Windows en Mac).

Configureer de instellingen in Brother iPrint&Scan (voor Windows en Mac).

imageimage Verwante informatie: De instellingen voor Scannen naar werkstroom configureren met Brother iPrint&Scan

Problemen met software

Probleem Oorzaak Suggesties

Kan de instellingen niet opslaan in Remote Setup of Beheer via een webbrowser.

Het apparaat is bezig met verwerken.

Wacht tot het apparaat klaar is en probeer het vervolgens opnieuw.

Remote Setup wordt niet geopend.

Het apparaat is uitgeschakeld.

Zet het apparaat aan en probeer het opnieuw.

Het apparaat is niet aangesloten op de computer.

Sluit het apparaat aan op uw computer en probeer het opnieuw.

Er is een fout opgetreden.

Los alle fouten op, controleer of de status voor Remote Setup Gereed is en probeer het opnieuw.

Het apparaat is bezig met scannen.

Wacht tot het scannen is voltooid en probeer het opnieuw.

Het apparaat wordt geconfigureerd vanaf het bedieningspaneel van het apparaat.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Breek het configureren van het apparaat vanaf het bedieningspaneel af.

Er is een USB-stick in het apparaat geplaatst.

Verwijder de USB-stick.

Het IP-adres en het subnetmasker kunnen niet worden ingevoerd.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

"000.000.000.000." is al eerder ingevoerd.

Druk op image om de ingevoerde gegevens te verwijderen en voer de juiste gegevens in.

De computer heeft een USB-stick gedetecteerd.

Er is een USB-stick in het apparaat geplaatst en de computer is met een USB-kabel met het apparaat verbonden.

De computer detecteert de USB-stick die in het apparaat is geplaatst. Verwijder de USB-stick, zodat de computer die niet detecteert.

Andere problemen

Probleem Oorzaak Suggesties

Het apparaat staat in de slaapstand (energiebesparende stand).

Het apparaat is inactief en de wachttijd die voor de Slaapstand is opgegeven, is verstreken.

Ga op een van de volgende manieren te werk:

• Druk op image.
  • Druk op image. (ADS-4700W/ADS-4900W)
  • Scan met behulp van uw computer
  • Open de klep aan de voorkant.
  • Laad uw document.
  • Tik op het scherm. (ADS-4700W/ADS-4900W)
  • Plaats/verwijder de USB-stick.
  • Plaats/verwijder de USB-kabel uit het apparaat of de computer.

Het apparaat staat niet aan.

U hebt geprobeerd het apparaat in te schakelen binnen 60 seconden nadat u de stekker uit het stopcontact had gehaald.

Wacht 60 seconden en zet het apparaat aan.

De computer kan het apparaat niet vinden via de USB-interface.

Er is een USB-stick is geplaatst.

Verwijder de USB-stick.

Het stuurprogramma van de scanner is niet geïnstalleerd.

Installeer het stuurprogramma van de scanner.