Home > Netwerk > Draadloze netwerkinstellingen > Gebruik het draadloze netwerk > Voor u het apparaat van Brother configureert voor een draadloos netwerk

Voor u het apparaat van Brother configureert voor een draadloos netwerk

Gerelateerde modellen:ADS‑4700W / ADS‑4900W

Controleer eerst het volgende voordat u een draadloos netwerk probeert te configureren:

• Als u de draadloze instellingen gaat configureren, moet u de netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (het wachtwoord) weten.
    image
    Als u niet op de hoogte bent van de veiligheidsinstructies, neemt u contact op met de fabrikant van de router, uw systeembeheerder of uw internetprovider.
  • Om bij normaal gebruik de beste resultaten te verkrijgen, plaatst u het Brother-apparaat zo dicht mogelijk bij het draadloze toegangspunt/de router en zorgt u ervoor dat er zo min mogelijk obstakels tussen beide apparaten staan. Grote objecten en muren tussen beide apparaten en storing door andere elektronische apparaten kunnen van invloed zijn op de gegevensoverdrachtsnelheid voor documenten.

Vanwege deze factoren is draadloos niet altijd de beste verbindingsmethode voor alle documenttypen en applicaties. Als u grote bestanden scant, zoals documenten die bestaan uit meerdere pagina’s met zowel tekst als grote afbeeldingen, is een bedraad Ethernet-netwerk wellicht sneller. Met een USB-verbinding worden de gegevens het snelst overgedragen.

• Hoewel het Brother-apparaat zowel in een bedraad als een draadloos netwerk kan worden gebruikt, kunnen beide verbindingsmethoden niet tegelijkertijd worden gebruikt.
  • Als er een signaal in de buurt beschikbaar is, kunt u met draadloos LAN vrij een netwerkverbinding opzetten. Als de beveiligingsinstellingen niet goed geconfigureerd zijn, kan het signaal echter worden onderschept door kwaadwillenden, met de volgende risico's:
    • Diefstal van persoonlijke of vertrouwelijke informatie
    • Verzenden van informatie naar partijen die zich voordoen als een bepaalde persoon
    • Verspreiding van onderschepte communicatie