Hjem > Fejlfinding > Hvis du har problemer med din maskine > Scanning og andre problemer

Scanning og andre problemer

Problemer med scanning

Problemer Årsag Forslag

TWAIN- eller WIA-fejl vises, når scanningen starter. (Windows)

TWAIN- eller WIA-driveren er ikke valgt som den primære kilde i dit scanningsprogram.

Kontrollér, at Brother TWAIN- eller WIA-driveren er valgt som den primære kilde i dit scanningsprogram. For eksempel i Nuance PaperPort 14SE skal du klikke på Scanningsindstillinger > Vælg. Vælg Brother TWAIN/WIA-driveren.

TWAIN-fejl vises, når scanningen starter. (Mac)

TWAIN-driveren er ikke valgt som den primære kilde i dit scanningsprogram.

Kontrollér, at Brother TWAIN-driveren er valgt som den primære kilde i dit program.

Der er lodrette streger på det scannede billede.

Der har samlet sig papirstøv på overfladen af glasstrimlerne.

Rengør glasstrimlerne inden i maskinen.

imageimage Relaterede informationer: Rengør scanneren og rullerne

Det scannede billede mangler.

Papirstyrene er ikke justeret til at passe til bredden af dokumentet.

Juster forsigtigt papirstyrene, så de passer til dokumentets bredde. Når Scanningsformat er indstillet til Auto, og du scanner et dokument, der indeholder flere sidestørrelser, skal du lægge smalle sider lige i og så tæt på midten af maskinen som muligt. Hvis dokumentet ikke fremføres lige, skal du bruge funktionen Continous Scan (Fortløbende scanning).

Indstillingerne passer ikke til dokumentet. For eksempel blev et dokument i størrelsen Letter/A4 indført, da Executive/A5 blev valgt som dokumentstørrelse.

Sørg for, at dokumentstørrelsesindstillingerne passer til dokumentet.

Konfigurer margenindstillingerne, og juster scanningspositionen.

-

Konfigurer margenindstillingerne, og juster scanningspositionen.

Det scannede billede er skævt.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Hvis du bruger en forudindstillet dokumentstørrelse, kan dokumentskævheden ikke korrigeres automatisk.

Vælg Auto for Dokumentstørrelse.

Det scannede billede er skævt.

Papirstyrene er ikke justeret til at passe til bredden af dokumentet.

Juster forsigtigt papirstyrene, så de passer til dokumentets bredde. Når Scanningsformat er indstillet til Auto, og du scanner et dokument, der indeholder flere sidestørrelser, skal du lægge smalle sider lige i og så tæt på midten af maskinen som muligt. Hvis dokumentet ikke fremføres lige, skal du bruge funktionen Continous Scan (Fortløbende scanning).

Indstillingen Langt papir er valgt.

Vælg en anden indstilling end Langt papir.

Dokumentet blev krøllet.

Ret det krøllede dokument og scan igen.

Scanning er for langsom.

Opløsningen er ikke egnet til dokumentet.

Reducer scanningsopløsningen.

Scanning er stoppet.

Hukommelsen er fuld.

• Luk andre programmer inden scanning.
  • Windows

Juster dataoverførselshastigheden i menuen Optimer dataoverførsel i TWAIN-driveren eller i Brother iPrint&Scan.

Dokumentet blev ikke fremført.

Der har samlet sig papirstøv på overfladen af papirfremføringsrullen eller bremserullen.

Rengør bremserullen og papirfremføringsrullen. imageimage Relaterede informationer: Rengør scanneren og rullerne

Der er lagt for mange dokumenter i ADF’en ad gangen.

Sørg for ikke at overskride ADF’ens kapacitet.

imageimage Relaterede informationer: Egnede dokumenter

Der er fremmedobjekter i ADF’en.

Fjern fremmedobjekter eller papirstykker fra ADF’en.

Dit medie er for tyndt eller for tykt.

Sørg for, at dit medie er egnet til maskinen.

imageimage Relaterede informationer: Egnede dokumenter

Fjernindstilling er i gang.

Annuller fjernindstilling.

Papirudkast er midlertidigt stoppet.

Fjern eventuelt papir fra ADF’en.

Dokumentet blev krøllet.

Ret det krøllede dokument og scan igen.

Maskinen indførte flere dokumenter, men scannede kun det første dokument.

Dokumentadskillelseskontakten er indstillet til image (Manuel enkelttilstand).

Indstil dokumentadskillelseskontakten til image (Kontinuerlig fremføringstilstand), og scan igen.

Dokumentet sidder fast.

Der har samlet sig papirstøv på overfladen af papirfremføringsrullen eller bremserullen.

Rengør bremserullen og papirfremføringsrullen. imageimage Relaterede informationer: Rengør scanneren og rullerne

Der er fremmedobjekter i ADF’en.

Fjern fremmedobjekter eller papirstykker fra ADF’en.

Dokumentet er ikke egnet til maskinen.

Sørg for, at dokumentet er egnet til maskinen. imageimage Relaterede informationer: Egnede dokumenter

Dokumentet blev krøllet.

Ret det krøllede dokument og scan igen.

Dokumentadskillelseskontakten er indstillet til image (Kontinuerlig fremføringstilstand) ved scanning af dokumenter foldet på midten, konvolutter eller overføringspapir i flere lag.

Indstil dokumentadskillelseskontakten til image (Manuel enkelttilstand), og scan igen.

Den udtrækkelige outputbakke er ikke indstillet til den korrekte længde.

Indstil den udtrækkelige outputbakke i overensstemmelse med dokumentets længde.

Outputdokumenterne er spredt.

Den udtrækkelige outputbakke er ikke indstillet til den korrekte længde.

Indstil den udtrækkelige outputbakke i overensstemmelse med dokumentets længde.

Scanningskvaliteten er dårlig.

Der har samlet sig papirstøv på overfladen af papirfremføringsrullen eller bremserullen.

Rengør bremserullen og papirfremføringsrullen. imageimage Relaterede informationer: Rengør scanneren og rullerne

Der har samlet sig papirstøv på overfladen af glasstrimlerne inden i maskinen.

Rengør glasstrimlerne inden i maskinen.

imageimage Relaterede informationer: Rengør scanneren og rullerne

Scanneropløsningen er for lav.

Forøg scanningsopløsningen.

Gennemlysning er observeret i de scannede data.

Indstillingerne er ikke korrekte til den type dokument, der scannes.

Marker afkrydsningsfeltet Fjern gennemlysning / Mønster / Fjern baggrundsfarve.

Farverne i de scannede data er mørke.

Indstillingerne er ikke korrekte til den type dokument, der scannes.

Gør et af følgende:

• Marker afkrydsningsfeltet Fjern gennemlysning / Mønster / Fjern baggrundsfarve, og scan derefter fra din computer.
  • Forøg lysstyrken, og scan derefter fra din computer.
  • Forøg kontrasten, og scan derefter fra din computer.
  • Indstil farveindstillingen/scanningstypen til Grå eller Farve, og scan fra computeren.

En side, der ikke er blank, springes over.

• Dokumentet er for svagt.
  • Spring blank side over er indstillet til Til.

Indstil Spring blank side over til Fra.

Ellers kan du reducere følsomhed for Spring tom side over.

Kan ikke scanne et langt dokument.

Langt papir er ikke valgt som dokumentstørrelse.

Vælg Langt papir som dokumentstørrelse. Hvis du vil vælge Langt papir, når du scanner fra maskinens kontrolpanel, skal du bruge følgende indstillinger:

• 2-sidet scanning: Fra
  • Farveindstilling: Andet end Auto
  • Opløsning: Lavere end 300 dpi
  • Spring blank side over: Fra

Derefter kan du vælge Langt papir som dokumentstørrelse.

Der opstår en multiindføring.

Dokumentet er ikke lagt korrekt i.

Ilæg dokumentet korrekt, og prøv derefter igen.

Dokumentet blev krøllet.

Ret det krøllede dokument og scan igen.

Multifødning kan ikke registreres, selvom indstillingen Registrering af multifødning er slået til.

Dokumenterne er for tynde.

Hvis dokumenterne er for tynde, bliver de muligvis ikke registreret af sensoren. Scan siderne en for en.

Kan ikke scanne.

Secure Function Lock (Sikker funktionslås) er aktiveret.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Kontakt din administrator for at kontrollere dine indstillinger for Secure Function Lock (Sikker funktionslås).

imageimage Relaterede informationer: Brug af Secure Function Lock (sikker funktionslås) 3.0

Indstillingen Pull Scan (Træk scanning) i menuen Scan from PC (Scan fra pc) i webbaseret administration er deaktiveret.

Aktiver valgmuligheden Pull Scan (Træk scanning).

Kan ikke scanne til en computer fra maskinen.

• Scanningsprogrammet (for eksempel Brother iPrint&Scan) er ikke installeret på computeren.
  • Indstillingerne er ikke konfigureret i scanningsprogrammet (for eksempel Brother iPrint&Scan).

• Installer et scanningsprogram (for eksempel Brother iPrint&Scan).
  • Konfigurer indstillinger ved brug af et scanningsprogram (for eksempel Brother iPrint&Scan).

Start auto Scan starter ikke.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Indstillingerne for Start auto Scan (genvej 57) er ikke korrekte.

Bekræft indstillingerne for Start auto Scan (genvej 57).

Kan ikke scanne til en Arbejdsgang fra maskinen.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Indstillinger for Scan til arbejdsgang er ikke konfigureret i Brother iPrint&Scan (for Windows og Mac).

Konfigurer indstillingerne ved hjælp af Brother iPrint&Scan (for Windows og Mac).

imageimage Relaterede informationer: Konfigurer scanning til arbejdsgangindstillinger ved brug af Brother iPrint&Scan

Problemer med software

Problemer Årsag Forslag

Kan ikke gemme indstillingerne i Fjernindstilling eller Web Based Management.

Maskinen er i gang.

Vent, til maskinen er færdig, og prøv derefter igen.

Kan ikke starte fjernindstilling.

Der er slukket for maskinen.

Tænd for maskinen, og prøv igen.

Maskinen er ikke tilsluttet computeren.

Tilslut maskinen til computeren, og prøv igen.

Der opstår en fejl.

Ryd alle fejl, kontroller at status er Klar på Fjernindstilling, og prøv igen.

Maskinen scanner.

Vent, indtil scanningen er færdig, og prøv igen.

Maskinen er ved at blive konfigureret fra maskinens kontrolpanel.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

Stop konfiguration af maskinen fra kontrolpanelet.

Et USB-flashdrev er sat i maskinen.

Fjern USB-flashdrevet.

Kan ikke indtaste IP-adressen og undernetmasken.

(ADS-4700W/ADS-4900W)

”000.000.000.000.” er allerede blevet indtastet.

Tryk på image for at slette de indtastede oplysninger, og indtast derefter de korrekte oplysninger.

Computeren har registreret et USB-flashdrev.

Et USB-flashdrev er sat i maskinen, og computeren er tilsluttet maskinen ved hjælp af et USB-kabel.

Computeren registrerer det USB-flashdrev, der er sat i maskinen. Fjern USB-flashdrevet, så computeren ikke registrerer det.

Andre vanskeligheder

Problemer Årsag Forslag

Maskinen er i slumretilstand (strømsparefunktion).

Maskinen er inaktiv, og den tidsperiode, der er angivet i indstillingen Slumretilstand, er udløbet.

Gør et af følgende:

• Tryk på image.
  • Tryk på image. (ADS-4700W/ADS-4900W)
  • Scan ved hjælp af computeren.
  • Åbn frontlågen.
  • Indlæs dit dokument.
  • Rør ved skærmen. (ADS-4700W/ADS-4900W)
  • Indsæt/frakobl USB-flashdrevet.
  • Indsæt/frakobl USB-kablet til/fra maskinen eller pc’en.

Maskinen er ikke tændt.

Maskinens stik blev sat i indenfor 60 sekunder, efter det blev taget ud.

Vent 60 sekunder, og tænd derefter maskinen.

Din computer kan ikke finde maskinen via USB-interface.

Et USB flash-drev er sat i.

Fjern USB-flashdrevet.

Scannerdriveren er ikke installeret.

Installer scannerdriveren.