Hem > Scan (Skanna) > Skanna med Brother-skannerns skanningsfunktioner > Skicka skannade data till en e-postmottagare

Skicka skannade data till en e-postmottagare

Relaterade modeller:ADS‑3300W / ADS‑4500W
Skicka skannade data direkt från skannern till en e-postmottagare utan att använda en dator. Med den här funktionen kan du skanna dokument och skicka dem till en e-postadress utan att skannern är ansluten till datorn. Om du vill skicka skannade data som en bilaga direkt till ditt standardprogram för e-post med hjälp av programvaran iPrint&Scan på datorn, finns funktionen Skanna till e-postbilaga tillgänglig istället.
  • För att kunna skicka skannade data till en e-postmottagare måste du konfigurera maskinen för att kommunicera med ditt nätverk och din e-postserver, som används för att skicka och ta emot e-post.
  • Du kan konfigurera dessa från Webbaserad hantering.
  • Om du vill använda funktionen Skanna till e-postserver måste skannern vara ansluten till ett nätverk och ha åtkomst till en SMTP-server. Du måste göra följande SMTP-e-postinställningar innan du kan gå vidare:
    • Serveradress
    • Portnummer
    • Användarnamn
    • Krypteringstyp (SSL eller TLS)
    • E-postservercertifikat (om sådant används)

Om du inte känner till dessa inställningar kontaktar du din e-postleverantör eller nätverksadministratör.

1. Lägg i dokumentet.
  2. Tryck på image eller image så visas [till e-post- server]. Tryck på det.
  3. Gör något av följande för att ange mottagande e-postadress:
    • Tryck på [Manuell] för att ange e-postadressen manuellt och ange sedan e-postadressen med knapparna på LCD-skärmen. Tryck på [OK] när du är klar.
    • Tryck på [Adress- bok] om e-postadressen finns i maskinens adressbok och välj sedan e-postadressen.

Tryck på [OK].

4. Tryck på image för att bekräfta e-postadressen och tryck sedan på [OK].
  5. Tryck på [Alternativ] om du vill ändra skanningsinställningarna. Konfigurera följande inställningar:
    Alternativ Beskrivning
    Duplexskanning

Vid duplexskanning väljer du Duplexskanning: Långsida så att layouten för datafilens sidor överensstämmer med originalet.

Färginställning

Välj färgformat för dokumentet.

Upplösning

Välj skanningsupplösning för dokumentet.

Filtyp

Välj filformat för dokumentet.

Dokumentstorlek

Välj dokumentstorlek.

Filstorlek

Välj filstorlek för dokumentet.

Hoppa över tom sida

När På är valt hoppas tomma sidor över.

Avancerade inställningar Kontinuerlig skanning

Skanna fler sidor än dokumentmatarens maxkapacitet och spara dem som en datafil.

Efter att ha skannat den första bunten dokument trycker du på Fortsätt om du vill skanna ytterligare sidor. Tryck på Klar när du är klar med skanningen.

Justera färgton

Justera ljusstyrkan och kontrasten.

Autofärgdetekteringsinst.

Om Färginställning är inställt på Auto kan du justera detekteringsnivån för färg.

Hoppa över känsl. för tom sida

Ställ in känslighetsnivå för att detektera tomma sidor i skannade data. Ju högre känslighet, desto enklare är det för maskinen att detektera tomma sidor.

Marginalinställningar

Justera skanningspositionen för dokument om bildernas utmatningsposition har förskjutits eller om bilderna är sammantryckta eller har sträckts ut lodrätt.

Ange ny standard

Spara dina inställningar som standardinställningar.

Fabriksåterställning

Återställ alla inställningar till fabriksinställningarna.

image
    • Tryck på [Spara som genväg] för att spara inställningarna som ett snabbval.
  6. Tryck på [OK].
  7. Tryck på [Start].
    Skannern börjar skanna.