Hem > Felsökning > Lysdioder för fel och underhåll

Lysdioder för fel och underhåll

Relaterade modeller:ADS‑1300 / ADS‑1350W

LED-lamporna på kontrollpanelen förklaras i den här tabellen.

Om det finns ett fel som du inte kan rensa själv ska du kontakta din Brother-återförsäljare eller Brothers kundtjänst.

Felindikator Strömindikator Beskrivning
image
image
Statuslampan är av.
image
image
Statuslampan är på.
image
image
LED-lampan blinkar.

När image (USB LED) är släckt.

Felindikator
Strömindikator
Maskinstatus
image
image
Fel vid uppdatering av firmware

Maskinen kan inte starta. Gå till din modells Nerladdningar-sida på support.brother.com/downloads och hämta sedan och installera den senaste versionen av firmware.

image
image

Dokumentstopp

Rensa dokumentstopp. Om du skannar ett långt dokument väljer du Långt papper från rullgardinsmenyn Skanningsstorlek eller Dokumentstorlek.

Dokumentmatningsfel

Skannern kan inte mata in dokumentet. Öppna den främre luckan och ta bort dokumentet. Stäng den främre luckan och mata in dokumentet igen.

Den främre luckan är öppen

Den främre luckan är öppen.

Åtkomstfel (Skanna till PC)

• USB-kabeln är inte ansluten till skannern. Anslut USB-kabeln.
  • (ADS-1350W) Om din maskin är ansluten via ett nätverk måste du konfigurera inställningen för Skanningsdestination med hjälp av Webbaserad hantering.

Matarväljaren är felaktigt inställd eller så sitter det ett dokument och ett kort i både dokumentmataren och kortfacket.

• Ställ in matarväljaren till vänster sida när du skannar från dokumentmataren och till höger sida när du skannar från kortfacket.
  • Lägg in i antingen dokumentmataren eller kortfacket, beroende på vad du vill skanna från.

Plastkort fastnat

Rensa stoppet. Om du förde in ett präglat kort ser du till att den präglade sidan är riktad uppåt i kortfacket.

Minnet fullt

Maskinens minne är fullt. Tryck på image för att rensa data som lagras i maskinens minne.

• Nätverksanslutningsfel (ADS-1350W)

För att starta om Wireless Direct och trådlöst nätverk öppnar du den främre luckan och trycker sedan på och håller ner image och image samtidigt i fem sekunder. Använd den här funktionen för att lösa problem med trådlösa nätverk.

• Anslutningsfel med Wireless Direct (ADS-1350W)

För att starta Wireless Direct öppnar du den främre luckan och trycker sedan på och håller ner image och image samtidigt i fem sekunder.

• Anslutningsfel med trådlöst nätverk (ADS-1350W)

För att starta om trådlöst nätverk öppnar du den främre luckan och trycker sedan på och håller ner image och image samtidigt i fem sekunder.

image
image

Uppdaterar firmware

Uppdatering av firmware pågår. Vänta på att uppdateringen ska slutföras.

image
image

Räkneverket för schemalagt underhåll överstiger 5000.

Kontrollera den återstående livslängden i dialogrutan Maskininformation med Fjärrinställning.

Om räkneverket för schemalagt underhåll överstiger gränsen rengör du skannern omgående. Om du inte gör det kan dokumentstopp och pappersmatningsproblem uppstå. När du har rengjort skannern nollställer du räkneverket för schemalagt underhåll med fjärrinställning. imageimage Närliggande information:Rengöra skannern och rullarna

(ADS-1350W) Om skannern är ansluten via ett nätverk rekommenderar vi att du använder Webbaserad hantering för att kontrollera informationen.

Matningsrullen har använts mer än 100 000 gånger.

Separationsdynan har använts mer än 10 000 gånger.

Kontrollera den återstående livslängden i dialogrutan Maskininformation med Fjärrinställning.

Om matningsrullen eller separationsdynan har använts fler gånger än användningsgränsen byter du ut dem och nollställer räkneverket med Fjärrinställning. imageimage Närliggande information:Återställa användningsräknare

imageimage Närliggande information:Ersätta separationsdynan

imageimage Närliggande information:Byta matningsrullen

(ADS-1350W) Om skannern är ansluten via ett nätverk rekommenderar vi att du använder Webbaserad hantering för att kontrollera informationen.

Rengör sensorerna.

imageimage Närliggande information:Rengör sensorerna

image
Om du vill ha mer information om fel kontrollerar du skannerns status i Brother iPrint&Scan (för Windows och Mac).

När image(USB LED) lyser.

Felindikator
Strömindikator
Maskinstatus
image
image

Åtkomstfel (Skanna till USB)

• Ett USB-minne är inte isatt i skannern. Sätt i ett USB-minne.
  • USB-minnet kopplades bort när åtkomst upprättades. Sätt i USB-minnet igen.

Oanvändbar enhet

• En USB-enhet som inte stöds har anslutits till USB-porten. Ta bort enheten.
  • Det isatta USB-flashminnet är skrivskyddat. Ta bort skrivskyddet och försök igen.

För många filer på USB-enheten (Skanna till USB)

Skannern kan inte spara till ett USB-minne om det innehåller för många filer. Ta bort USB-minnet och gör något av följande:

• Radera oanvända filer och mappar från USB-minnet och försök sedan på nytt.
  • Använd ett USB-minne som inte är fullt.

När image(USB LED) blinkar.

Felindikator
Strömindikator
Maskinstatus
image
image
USB-effekten är inte tillräcklig.
  • När du använder USB Type-C-kabeln ska du använda en dator med USB Type-C-port som stödjer mer än 15 W-uteffekt eller mer.
  • Använd endast en certifierad USB Type-C-kabel.