Feilretting

Hvis du tror det er problemer med P-touch, kan du se diagrammet nedenfor og følge feilrettingstipsene.
Hvis du trenger mer hjelp, finner du oppdaterte spørsmål og svar samt feilrettingstips på Brother support-nettstedet.
Gå til support.brother.com.
Grunnleggende bruk
Problem
Løsning
Etter at bruk av P-touch Editor Lite er avsluttet, hvordan starter jeg programmet på nytt mens P-touch fortsatt er på?
Koble fra USB-kabelen og koble den til igjen mens P-touch er på.
(For Windows)
Start P-touch Editor Lite fra [Min datamaskin].
Jeg kan ikke slå på P-touch.
Kontroller at batteriene er riktig installert, eller at den medfølgende strømadapteren er riktig tilkoblet.
Jeg kan ikke avslutte P-touch Editor Lite.
Undersøk om en feilmelding vises, og prøv å løse den. Merk at programvaren ikke kan avslutte mens etiketter skrives ut.
En blank horisontal linje vises gjennom den trykte etiketten.
Streker eller tegn med dårlig kvalitet i utskrevne etiketter tyder vanligvis på at skrivehodet er skittent. Rengjør skrivehodet med en bomullspinne eller eventuelt en rensekassett for skrivehode (TZe-CL4).
Se Rengjøre skrivehodet og hoderullen.
*
Ikke ta direkte på skrivehodet med hendene dine.
Etiketten er vanskelig å kutte.
Rengjør knivbladet ved hjelp av en bomullspinne.
Se Rengjøre tapekutteren.
*
Berør ikke knivbladet direkte med hendene dine.
Når etiketten skrives ut, er det for bred marg på begge sider av teksten.
(Ved bruk av P-touch Editor Lite)
Når marger er satt til [Stor], vil etiketter skrives ut med ca. 25 mm marger på hver side av den utskrevne teksten. Reduser denne margen ved å endre innstillingen til [Liten]. I P-touch Editor Lite høyreklikker og velger du [Sidemarger] fra menyen som vises. Endre innstillingen til [Liten].
P-touch skriver ikke ut, eller de utskrevne tegnene dannes ikke riktig.
Kontroller at tapekassetten er riktig satt inn.
Hvis tapekassetten er tom, må du skifte den.
Kontroller at kassettdekselet er riktig lukket.
Strømmen slås av når du prøver å skrive ut.
Batteriene kan være svake. Bytt dem.
Kontroller at batteriene er riktig satt inn.
En feilaktig adapter er i bruk. Den anbefalte adapteren er AD-E001.
Tapen mates ikke som den skal, eller den blir sittende fast inne i P-touch.
Kontroller at enden av tapen mates under tapeførerne.
Mate-/kutteknapp ble brukt under utskrift. Ikke berør mate-/kutteknappen under utskrift.
Jeg vil nullstille P-touch.
Med P-touch avslått trykker du på og holder mate-/kutteknappen mens du holder strømknappen nede. Når Editor Lite-lampen begynner å blinke og statuslampen lyser oransje, trykker du på mate-/kutteknappen mens du holder strømknappen nede. P-touch vil nullstilles til fabrikkinnstillingene.
Fargebåndet er skilt fra blekkrullen.
Hvis fargebåndet er ødelagt, setter du inn en ny tapekassett. Hvis ikke, lar du tapen forbli ukuttet mens du tar ut tapekassetten. Deretter vikler du det løse fargebåndet på spolen som vist i figuren.
Bilde
1.
Spole
P-touch stopper under utskrift av en etikett.
Sett inn en ny tapekassett hvis den stripete tapen er synlig, fordi det indikerer at du har nådd slutten på tapen.
Erstatt alle batteriene eller koble nettadapteren direkte til P-touch.
Skrivehodet kan være for varmt. Vent en stund og prøv å skrive ut på nytt.
Etiketten blir ikke kuttet automatisk.
Sjekk alternativinnstillingen i skriverdriveren. Hvis du vil ha mer informasjon om kuttealternativene, se Vanlige spørsmål på Brother support-nettstedet.
Du kan også trykke på mate-/kutteknappen for å mate og kutte tapen.
Jeg vil undersøke om jeg bruker den siste versjonen av programvaren.
Bruk den medfølgende P-touch Update Software for å undersøke om du bruker den siste versjonen av programvaren.
Hvis du vil ha mer informasjon om P-touch Update Software, se vanlige spørsmål på Brother support-nettstedet.
Nettverk
Kontroller først følgende:
Det oppladbare li-ion-batteriet er installert, eller nettadapteren er tilkoblet. Du kan ikke opprette en trådløs nettverkstilkobling når P-touch drives av alkaliske eller Ni-MH-batterier.
Tilgangspunktet (for trådløs kommunikasjon), ruteren eller huben er slått på, og koblingslampen blinker.
All beskyttende emballasje er fjernet fra P-touch.
Kassettdekselet er helt lukket.
Tapekassetten er riktig satt inn i tapekassettrommet.
Jeg kan ikke fullføre oppsettskonfigurasjonen av det trådløse nettverket.
Spørsmål
Løsning
Er sikkerhetsinnstillingene (SSID/nettverksnøkkel) korrekte?
Bekreft og velg de riktige sikkerhetsinnstillingene på nytt.
Produsentens navn eller modellnummeret til WLAN-tilgangspunktet/ruteren kan brukes som standard sikkerhetsinnstillinger.
Se instruksjonene for WLAN-tilgangspunktet/ruteren hvis du vil vite hvordan du finner sikkerhetsinnstillingene.
Spør produsenten av WLAN-tilgangspunktet/ruteren, eller spør Internett-tilbyderen eller nettverksadministratoren.
Bruker du MAC-adressefiltrering?
Bekreft at MAC-adressen til P-touch er tillatt i filteret. Du finner MAC-adressen under [Kommunikasjonsinnstillinger] i Verktøy for skriverinnstillinger. Se Bruke kommunikasjonsinnstillinger hvis du vil ha detaljer om [Kommunikasjonsinnstillinger].
Er WLAN-tilgangspunktet/ruteren i stealthmodus? (ingen kringkasting av SSID)
Du må angi riktig SSID-navn under installeringen eller når du bruker [Kommunikasjonsinnstillinger] i Verktøy for skriverinnstillinger.
Kontroller SSID-navnet i instruksjonene som følger med WLAN-tilgangspunktet/ruteren, og konfigurer det trådløse nettverksoppsettet på nytt.
Er P-touch riktig koblet til WLAN-tilgangspunktet/ruteren?
Undersøk om Wi-Fi-lampen eller NFC-lampen er tent.
P-touch kan ikke skrive ut over nettverket.
P-touch blir ikke funnet på nettverket selv om installeringen var vellykket.
Spørsmål
Løsning
Er P-touch tildelt en tilgjengelig IP-adresse?
Bekreft IP-adressen og subnettmasken.
Bekreft at både IP-adressene og subnettmaskene på datamaskinen og P-touch er riktige og befinner seg i samme nettverk.
Kontakt nettverksadministratoren hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bekrefter IP-adressen og subnettmasken.
(Windows)
Bekreft IP-adressen, subnettmasken og andre nettverksinnstillinger med [Kommunikasjonsinnstillinger] i Verktøy for skriverinnstillinger.
Se Bruke kommunikasjonsinnstillinger hvis du vil ha detaljer om [Kommunikasjonsinnstillinger].
Mislyktes din tidligere utskriftsjobb?
Slett den mislykkede utskriftsjobben hvis den fortsatt finnes i datamaskinens skriverkø.
For eksempel, ved bruk av Windows 7:

Bilde, [Enheter og skrivere] og velg maskinen fra [Skrivere og fakser]. Dobbeltklikk på maskinens ikon, og velg [Avbryt alle dokumenter] fra [Skriver]-menyen.
Er P-touch riktig koblet til WLAN-tilgangspunktet/ruteren?
Undersøk om Wi-Fi-lampen eller NFC-lampen er tent.
Jeg har undersøkt og prøvd alt det ovenstående, men P-touch skriver ikke ut. Er det noe annet jeg kan gjøre?
Avinstaller skriverdriveren og programvaren og installer dem på nytt.
Jeg vil kontrollere at nettverksenhetene mine fungerer som de skal.
Spørsmål
Løsning
Er P-touch, tilgangspunktet/ruteren eller nettverkshuben slått på?
Kontroller at du har bekreftet alle instruksjoner i Kontroller først følgende:
Hvor kan jeg finne nettverksinnstillinger for P-touch, for eksempel IP-adressen?
Sjekk [Kommunikasjonsinnstillinger] i Verktøy for skriverinnstillinger.
Se Bruke kommunikasjonsinnstillinger hvis du vil ha detaljer om [Kommunikasjonsinnstillinger].
Er P-touch riktig koblet til WLAN-tilgangspunktet/ruteren?
Undersøk om Wi-Fi-lampen eller NFC-lampen er tent.
Andre
Spørsmål
Løsning
Jeg vil nullstille nettverksinnstillinger for P-touch.
Med P-touch avslått trykker du på og holder mate-/kutteknappen mens du holder strømknappen nede. Når Editor Lite-lampen begynner å blinke og statuslampen lyser oransje, trykker du to ganger på mate-/kutteknappen mens du holder strømknappen nede. Nettverksinnstillingene vil nullstilles til fabrikkstandard.
Hvis du vil slå av APIPA-innstillingen og nullstille nettverksinnstillingene, trykker du fire ganger på mate-/kutteknappen.