Koti > Tarratulostimen käyttöönotto > Litiumioniakun lataaminen

Litiumioniakun lataaminen

Vihjeitä litiumioniakun käyttämiseen

Lataa litiumioniakku täyteen ennen käyttöä.
image
  • Lataa litiumioniakku ympäristössä, jonka lämpötila on 10 - 35 °C, tai muuten akku ei lataudu.
  • Litiumioniakun heikentymisen estämiseksi latausta ei tapahdu, kun jäljellä oleva akun varaus on riittävä, vaikka ulkoinen virtalähde olisi kytketty.

Näin voit varmistaa, että litiumioniakkusi tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn niin pitkään kuin mahdollista:

• Älä käytä tai säilytä litiumioniakkua sijainnissa, jossa se altistuu erittäin matalille tai korkeille lämpötiloille, sillä sen lataus voi tällöin vähentyä nopeammin.
  • Irrota litiumioniakku tarratulostimesta, jos säilytät sitä pitkiä aikoja.
  • Säilytä litiumioniakkuja viileässä kuivassa paikassa suoralta auringonvalolta suojattuna.
  • Lataa litiumioniakku kuuden kuukauden välein, jos sitä säilytetään pitkiä aikoja käyttämättömänä.

Litiumioniakun lataaminen

Lataa litiumioniakku heti tarratulostimen käyttöönoton jälkeen.
  1. Katkaise tarratulostimesta virta.
  2. Varmista, että litiumioniakku on asennettu oikein.
  3. Tee jokin seuraavista:
    • Kytke tarratulostin pistorasiaan USB Type-C -verkkolaitteen avulla.
    • Käytä USB Type-C -kaapelia tarratulostimen liittämiseen tietokoneeseesi tai yhteensopivaan USB-laturiin.
    image
    • USB Type-C -verkkolaite ei sisälly tuotteen toimitukseen.
    • USB Type-C -kaapelin avulla lataaminen kestää pidempään kuin USB Type-C -verkkolaitteella.
    • USB-laturin pitää olla vähintään 5 V:n, 0,5 A:n laturi.
    image
    Kun akku on ladattu täyteen, merkkivalo sammuu.
  4. Irrota tulostin virtalähteestä.

image
  • Kun käytetään erikoispaperia, lataa litiumioniakkua kolmen tunnin ajan, jotta akku latautuu täyteen.
  • ÄLÄ irrota litiumioniakkua, kun käytät tarratulostinta USB-liitännän kautta (USB Type-C -kaapeli tai USB Type-C -verkkolaite). Silloin tarratulostin voi sammua odottamatta.

Litiumioniakun lataamisen lopettaminen

• Voit lopettaa litiumioniakun lataamisen irrottamalla tarratulostimen virtalähteestä.