Koti > Vianetsintä > Jos sinulla on tarratulostimen käyttöön liittyviä vaikeuksia

Jos sinulla on tarratulostimen käyttöön liittyviä vaikeuksia

Tässä luvussa kerrotaan, miten voidaan ratkaista yleisiä ongelmia, joita voi ilmetä tarratulostinta käytettäessä.

Jos ongelmat eivät ole hävinneet imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja Jos näiden aiheiden lukemisen jälkeen et vieläkään pysty ratkaisemaan ongelmaa, käy Brother-tukisivustossa osoitteessa support.brother.com/faqs.

Ongelma Ratkaisu

Tarratulostin ei tulosta.

• Tarkista, että tarranauhakasetti on asetettu oikein.
  • Jos tarranauhakasetti on tyhjä, vaihda se. Jos haluat tilata tarvikkeita ja lisävarusteita, käy sivustossa go.brother/original.

• Tarkista, että takakansi on suljettu pitävästi.
  • Tarkista, että tarratulostimen virta on kytkettynä.
  • (Vain tuetut mallit) Tarkista, että tietokoneen tai mobiililaitteen Bluetooth-toiminto on käytössä.
  • (Vain tuetut mallit) Tarkista, että tarratulostin on yhdistetty tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen Bluetooth-yhteyden kautta.
  • (Vain tuetut mallit) Tarkista, että tarratulostin on valittuna Brother-mobiilisovelluksessa.
  • (Vain tuetut mallit) Tarkista, että tarratulostimen ja jonkin toisen laitteen välille ei ole muodostettu laiteparia Bluetooth-yhteydellä.
  • (Vain tuetut mallit) Varmista, että tarratulostin ja mobiililaitteesi tai tietokone ovat tarpeeksi lähellä toisiaan langatonta tiedonsiirtoa varten.
  • (Vain tuetut mallit) Tarkista, että Bluetooth-toimintoa ei ole määritetty muodostamaan yhteyttä automaattisesti uudelleen toiseen tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen.
  • Varmista, ettei lähellä ole mitään radioaaltoja lähettäviä laitteita (esimerkiksi mikroaaltouunia).
  • Tarkista, että oikea tulostinohjain on asennettuna, kun tulostat tietokoneesta.
  • Yhdistä tarratulostin tietokoneeseen (mukana toimitetulla) USB-kaapelilla, kun tulostat tietokoneen avulla.
  • Jos tulostuspää on likainen, puhdista se käyttämällä vanupuikkoa tai valinnaista tulostuspään puhdistuskasettia (TZe-CL4).
  • Nauhaa ei syötetä oikein.
  • Nauha jumittuu tarratulostimen sisään.
  • Jos nauha on taipunut, leikkaa taipunut osa pois.
  • Jos nauha on jumittunut, poista tarranauhakasetti, poista jumiin jäänyt nauha ja leikkaa sitten pois nauhan vahingoittunut osa. Estä nauhan jumittuminen puhdistamalla nauhaleikkuri. imageimage Liittyvät aiheet
  • Tarkista, että nauhan pää tulee ulos nauhan ohjaimen kautta.
  • Varmista, että nauha on suunnattu nauhan ulostulorakoa kohti.
  • Poista tarranauhakasetti ja asenna se takaisin.

Mobiilisovellusta käytettäessä tapahtui virhe.

Siirry mobiilisovelluksesi asetusvalikkoon ja valitse Support (Tuki) > Usein kysytyt kysymykset ja vianmääritys.

Nestekidenäyttö ei vastaa.

Kytke verkkolaite irti ja ota akku pois vähintään 10 minuutiksi.

Nestekidenäyttö pysyy tyhjänä sen jälkeen, kun virta on kytketty. Tarkista, että akku on asennettu oikein ja verkkolaite on kytketty oikein.

Nestekidenäytön sanomat ovat vieraalla kielellä.

Määritä haluamasi nestekidenäytön kieli. Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet

Tarratulostin pysähtyy tarran tulostamisen aikana.

• Jos raidallinen nauha on näkyvissä, se tarkoittaa, että nauhan loppu on saavutettu. Vaihda tarranauhakasetti.
  • Vaihda akku tai kytke verkkolaite suoraan tarratulostimeen.
  • En pysty asentamaan tulostinohjainta, vaikka noudatan oikeita ohjeita. (Windows)
  • En näe tulostintani P-touch Editorin luettelossa, vaikka olen asentanut tulostinohjaimen. (Windows)
Jos et voi käyttää tarratulostinta, vaikka olet asentanut tulostinohjaimen:
  1. Lataa tulostinohjaimen asennuksen poisto-ohjelma mallisi Ladattavat tiedostot -sivulta osoitteessa support.brother.com.
  2. Poista tulostimen tiedot käyttämällä tulostinohjaimen asennuksen poisto-ohjelmaa.
  3. Suorita tulostinohjaimen asennusohjelma uudelleen ja jatka asennusta noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Värinauha on irronnut värirullasta.

Jos värinauha on vahingoittunut, vaihda tarranauhakasetti. Jos se ei ole vahingoittunut, älä leikkaa nauhaa ja poista tarranauhakasetti varovasti. Kelaa sitten löysä värinauha takaisin kelalle.
image

Tulostettuja viivakoodeja tai QR-koodeja ei voi lukea.

• Vaihda tarranauhakasetti. (Suositus: mustavalkoinen nauha)
  • Suurenna viivakoodeja tai QR-koodeja käyttämällä viivakoodisovellusta, jos se on mahdollista.

En tiedä tarratulostimeni laiteohjelmiston versionumeroa.

Voit vahvistaa laiteohjelmiston version ja muut tiedot nestekidenäytössä. Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet

Kun tarra tulostetaan, tekstin kummallakin puolella on liian paljon tilaa (leveä marginaali).

Muuta leikkausasetus pienempään marginaaliin.

imageimage Liittyvät aiheet

Fontin kokoa ei voi kasvattaa.

Fontti on jo suurin mahdollinen tarran leveyden suhteen tai tarran pituus on asetettu, joten fonttikokoa on rajoitettu siten, ettei asetettu pituus ylity.

Kun tulostetaan useita tarroja, viimeinen tarra leikkautuu väärin.

Kun Ketju-asetus on käytössä, syötä ja leikkaa viimeinen tulostettu tarra.

imageimage Liittyvät aiheet

En voi päivittää tulostimen laiteohjelmistoa käyttäen P-touch Update Software- tai Transfer Express -ohjelmistoa.

Käynnistä tulostin uudelleen ja yritä sitten päivittää laiteohjelmisto uudelleen. Älä paina mitään painikkeita laiteohjelmiston päivityksen aikana, kunnes aloitusnäyttö tulee automaattisesti näkyviin.

Tarratulostin ei toimi normaalisti.

• Palauta tulostimen tehdasasetukset. Lisää tietoa imageimage Liittyvät aiheet
  • Kytke verkkolaite irti ja ota akku pois vähintään 10 minuutiksi.