Home > Sjablonen overdragen naar de printer met uw computer (Windows) > Een back-up maken van sjablonen en andere gegevens die in de printer zijn opgeslagen naar uw computer (Windows)

Een back-up maken van sjablonen en andere gegevens die in de printer zijn opgeslagen naar uw computer (Windows)

Gebruik P-touch Transfer Manager voor back-up van sjablonen of andere gegevens die in de printer zijn opgeslagen naar uw computer. P-touch Transfer Manager wordt samen met P-touch Editor 5.4 geïnstalleerd, die een oudere versie van P-touch Editor kan zijn dan die u nu gebruikt. Om P-touch Editor 5.4 te downloaden, zoekt u naar de van toepassing zijnde Veelgestelde vragen en probleemoplossing tip bij support.brother.com.

image
  • Sjablonen en andere gegevens waarvan een backup is gemaakt, kunnen niet op de computer worden bewerkt.
  • Afhankelijk van het model printer is het overdragen van bepaalde sjablonen en gegevens wellicht niet mogelijk.
  1. Start P-touch Editor 5.4.
    Klik op Start>Brother P-touch>P-touch Editor of dubbelklik op het pictogram P-touch Editor op het bureaublad.

*Of de map van Brother P-touch wordt gemaakt, is afhankelijk van het besturingssysteem van de computer.

2. Open het P-touch Transfer Manager venster.
    Klik op Bestand>Sjabloon overbrengen>Overdragen.
  3. Verbind de computer met de labelprinter en schakel de labelprinter in.
    De modelnaam van de printer wordt naast een printerpictogram in de mapweergave van P-touch Transfer Manager weergegeven.
  4. Selecteer de printer waarvan u een back-up wilt maken en klik op Back-up maken.
    image
    Er wordt een bevestiging weergegeven.
  5. Klik op OK.

Er wordt voor de printer een nieuwe map gemaakt in de mapweergave. De naam van de map is gebaseerd op de datum en tijd van de back-up. Alle sjablonen en andere gegevens op de printer worden naar de nieuwe map overgebracht en op de computer opgeslagen.