Home > Problemen oplossen > Problemen met uw labelprinter

Problemen met uw labelprinter

In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u algemene problemen oplost die kunnen optreden bij gebruik van de labelprinter.

Als u nog steeds problemen ondervindt imageimage Verwante informatie Als u de oplossing voor uw probleem niet in dit hoofdstuk kunt vinden, ga dan naar de Brother support website via support.brother.com/faqs.

Probleem Oplossing

De labelprinter drukt niet af.

• Controleer of de tapecassette op de juiste wijze is geplaatst.
  • Vervang de tapecassette als die leeg is. Ga naar go.brother/original voor het bestellen van verbruiksartikelen en accessoires.

• Controleer of de achterklep goed dicht zit.
  • Controleer of de labelprinter aan staat.
  • (Alleen ondersteunde modellen) Controleer of Bluetooth op de computer of het mobiele apparaat is ingeschakeld.
  • (Alleen ondersteunde modellen) Controleer of de labelprinter via Bluetooth met de computer of het mobiele apparaat is verbonden.
  • (Alleen ondersteunde modellen) Controleer of de labelprinter is geselecteerd in de Brother mobiele app.
  • (Alleen ondersteunde modellen) Controleer of de labelprinter niet met een ander apparaat via Bluetooth is verbonden.
  • (Alleen ondersteunde modellen) Zorg ervoor dat de afstand tussen de labelprinter en het mobiele apparaat of de computer voldoende klein is om draadloze communicatie tot stand te kunnen brengen.
  • (Alleen ondersteunde modellen) Controleer of Bluetooth niet is ingesteld op automatisch opnieuw verbinden met andere computers of mobiele apparaten.
  • Zorg dat er geen apparaten die radiogolven uitstralen (bijvoorbeeld een magnetron) dicht in de buurt staan.
  • Controleer of het nieuwste printerstuurprogramma is geïnstalleerd als u afdrukt vanaf een computer.
  • Sluit de labelprinter met de meegeleverde USB-kabel aan op de computer als u afdrukt vanaf een computer.
  • Als de printkop vuil is, reinig deze dan met een wattenstaafje of de optionele printkopreinigingscassette (TZe-CL4).
  • De tape wordt niet juist ingevoerd.
  • De tape loopt vast in de labelprinter.
  • Als de tape gekreukeld is, verwijdert u het gekreukelde deel.
  • Als de tape is vastgelopen, verwijdert u de tapecassette, verwijdert u de vastgelopen tape en snijdt u de beschadigde tape af. Reinig de tapesnijder om vastgelopen tape te voorkomen. imageimage Gerelateerde onderwerpen
  • Controleer of het uiteinde van de tape goed onder de tapegeleider is geplaatst.
  • Controleer of de tape in de richting van de tape-uitgang is geplaatst.
  • Verwijder de tapecassette en plaats deze daarna weer terug.

Er is een fout opgetreden bij het gebruik van een mobiele app.

Ga naar het menu Instellingen op het mobiele apparaat en selecteer Support (Ondersteuning) > Veelgestelde vragen en probleemoplossing.

Het LCD-scherm reageert niet.

Koppel de netspanningsadapter los, verwijder de batterij en laat deze ten minste tien minuten buiten het apparaat.

Het LCD-scherm blijft leeg na het inschakelen. Controleer of de batterij correct is aangebracht en of de netspanningsadapter correct is verbonden.

De berichten op het LCD-scherm worden in een vreemde taal weergegeven.

Kies de juiste taal voor het LCD-scherm. Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen

De labelprinter stopt tijdens het afdrukken van een label.

• Vervang de tapecassette als er gestreepte tape zichtbaar wordt, omdat hiermee wordt aangegeven dat het einde van de tape is bereikt. Vervange de tapecassette.
  • Vervang de batterij of sluit de netspanningsadapter direct aan op de labelprinter.
  • Het installeren van het printerstuurprogramma mislukt ook als ik de procedure volledig opvolg. (Windows)
  • De printer wordt niet weergegeven in P‑touch Editor, ondanks dat ik het printerstuurprogramma heb geïnstalleerd. (Windows)
Als u de labelprinter niet kunt gebruiken, hoewel u het printerstuurprogramma hebt geïnstalleerd:
  1. Download het verwijderprogramma voor het printerstuurprogramma op de Downloads pagina van uw model op support.brother.com.
  2. Gebruik het verwijderprogramma voor het printerstuurprogramma om de gegevens van de printer te verwijderen.
  3. Voer het installatieprogramma van het printerstuurprogramma opnieuw uit en volg daarbij de aanwijzingen op het scherm.

Het inktlint is losgekomen van de inktrol.

Als het inktlint is beschadigd, vervangt u de tapecassette. Als dat niet het geval is, hoeft u de tape niet af te snijden. Haal de tapecassette zorgvuldig uit de printer en wind het losgeraakte deel van het inktlint weer om de spoel.
image

De afgedrukte barcodes of QR-codes kunnen niet worden gelezen.

• Vervang de tape. (Aanbevolen: zwarte tekens op witte tape)
  • Gebruik de toepassing om, indien mogelijk, de barcodes of QR-codes te vergroten.

Ik weet het versienummer van de firmware voor de labelprinter niet.

Het versienummer van de firmware en andere gegevens kunnen op het LCD-scherm worden weergegeven. Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen

Als het label wordt afgedrukt is er te veel ruimte (brede marge) aan weerszijden van de tekst.

Wijzig de snij-optie naar een kleinere marge.

imageimage Gerelateerde onderwerpen

De grootte lettertype kan niet worden vergroot.

Het lettertype is al op de maximale grootte ingesteld voor de breedte van het label of de labellengte is ingesteld en dat betekent dat er een limiet is voor de lettertype-grootte om te voorkomen dat de opgegeven lengte wordt overschreden.

Bij het afdrukken van meerdere labels wordt het laatste label onjuist afgesneden.

Als de instelling Ketting is geactiveerd, voer dan het laatst afgedrukte label door en knip het af.

imageimage Gerelateerde onderwerpen

Ik kan de printerfirmware niet updaten met de P-touch Update Software of Transfer Express.

Start de printer opnieuw en voer de update van de firmware opnieuw uit. Druk tijdens de firmware-update geen enkele knop in. Wacht tot het beginscherm automatisch wordt weergegeven.

De labelprinter werkt niet naar behoren.

• Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Meer informatie imageimage Gerelateerde onderwerpen
  • Koppel de netspanningsadapter los, verwijder de batterij en laat deze ten minste tien minuten buiten het apparaat.