Sjablonen en andere gegevens van de computer naar de printer overdragen (Windows)

image
Voor meer informatie over het overdragen van sjablonen van een mobiel apparaat naar de printer imageimage Verwante informatie
  1. Gebruik een USB-kabel om de printer met de computer te verbinden en schakel de printer in.
    De modelnaam van de printer wordt naast het printerpictogram in de mapweergave weergegeven.

Als u de printer selecteert in de mapweergave, worden de huidige sjablonen en andere gegevens die in de printer zijn opgeslagen weergegeven.

image
    Een niet-verbonden (offline) printer wordt niet weergegeven in de mapweergave.
  2. Selecteer de printer waarnaar u de sjablonen en andere gegevens wilt overdragen.
    image
  3. Klik met de rechtermuisknop op de map Configuraties en selecteer Nieuw om een nieuwe map te maken.
    image
  4. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Sleep de sjabloon of andere gegevens die u wilt overdragen naar de nieuwe map.
    • Als u meerdere sjablonen of gegevens wilt overdragen, sleept u die gewoon naar de nieuwe map. Aan elk bestand dat in de nieuwe map wordt geplaatst, wordt een door Nummer toewijzen toegewezen nummer (de geheugenlocatie op de printer) toegewezen.
      image
    Gegevenstype Maximaal aantal overdraagbare items Details beperking
    Sjabloon 20
    • Een sjabloon kan maximaal 20 objecten bevatten.
    • Een object kan maximaal zeven regels bevatten.
    Database 20
    • Alleen CSV-bestanden kunnen worden overgedragen.
    • Een CSV-bestand kan maximaal 255 velden en 65 000 records bevatten.
    image
    • U kunt de beschikbare ruimte in het geheugen van het overdrachtsbestand controleren door het configuratierapport af te drukken.
    • U kunt de sjablonen en overige gegevens zichtbaar maken door het selecteren van:
      • De map in de map Configuraties
      • Alle inhoud
      • Een van de categorieën onder Filter, bijvoorbeeld Lay-outs
  5. Als u het door Nummer toewijzen toegewezen nummer van een item wilt wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op het item, selecteert u het menu Nummer toewijzen en kiest u het gewenste nummer.
    image
    image
    • Met uitzondering van gegevens in databases krijgen alle gegevens die naar de printer worden verzonden een uniek nummer.
    • Als sjablonen (of andere gegevens) die naar de printer worden overgedragen hetzelfde nummer hebben als sjablonen die al in de printer zijn opgeslagen, zullen de nieuwe sjablonen de oude overschrijven. U kunt de aan de sjablonen toegewezen nummers, die op de printer zijn opgeslagen, bevestigen door een back-up te maken van de sjablonen (of andere gegevens).
    • Als het geheugen van de printer vol is, moet u een of meer sjablonen uit het geheugen van de printer verwijderen.
  6. Als u de naam wilt wijzigen van de sjablonen of andere gegevens die u wilt overdragen, klik dan op het gewenste item en voer de nieuwe naam in.
    Afhankelijk van het model printer is het aantal tekens dat u voor de sjabloonnaam kunt gebruiken wellicht beperkt.
  7. Selecteer de map met de sjablonen of andere gegevens die u wilt overdragen en klik op Overdragen.
    image

Er wordt een bevestiging weergegeven.

image
    • U kunt ook afzonderlijke items naar de printer overdragen, zonder ze toe te voegen aan een map. Selecteer de sjabloon of andere gegevens die u wilt overdragen en klik op Overdragen.
    • U kunt in één keer meerdere items en mappen selecteren en overbrengen.
  8. Klik op OK.
    De geselecteerde sjablonen of andere gegevens worden naar de printer overgedragen.